Perfectshot06
Moderatör
Dahası
Kiril alfabesine neden bu kadar benziyor
Gerek Arap seviciliği gerek ülkemiz insanın batıya olan özentisi göz önüne alındığında böyle bir gelişme yaşanması belki bazılarına özünü hatırlatır bu yüzden gerekli. Hadi diyelim ne Arap seviciliği ne de batıya özenti durumu yaşanmamış olsun yine yapılması gereken bir şey çünkü bizim aslımız bu. Her ne kadar Türk ülkerleri günümüzde gerektiği kadar güce sahip olamadığından dolayı birlik ve beraberliğini farklı yollardan yansıtamamış olsa da bu şekilde yapılan küçük de olsa her iş aradaki bağları kuvvetlendirir.Şimdi şunun ne gerekliliği vardı.
İyi güzel de klavye ve oyunlarda ne bok yicez
Çünkü biz hariç diğer Türk ülkeleri yıllarca sovyetlere maruz kaldı. O yüzde x q gibi harfleri kullanıyorlar. Ortak noktada buluşacaksak güzel olmuş.Kiril alfabesine neden bu kadar benziyor
Orasını biliyorum da, madem iş öze dönmek, neden Sovyetlerin dayattığı harfleri kullanıyoruz ? iyi yada kötü demiyorum tuhafıma gitti sadece.Çünkü biz hariç diğer Türk ülkeleri yıllarca sovyetlere maruz kaldı. O yüzde x q gibi harfleri kullanıyorlar. Ortak noktada buluşacaksak güzel olmuş.
Yapcak bir şey yok ki. Bizde latin alfabesi kullanıyoruz. Yani önemli olan harf değil o harflerle e konuştuğun. Ha diyorsan ki kendi alfabemi yapıcam ruslar ve çinliler gibi o da artık mantıksız.Orasını biliyorum da, madem iş öze dönmek, neden Sovyetlerin dayattığı harfleri kullanıyoruz.
Biz Latin alfabesini kullanıyoruz ama bunu kendi isteğimizle kabul ettik. Diğer Türk devletleri maalesef Sovyet himayesi altında kaldığı için böyle oldu. Dediğin gibi, pek de yapacak bir şey yok gibi ,özellikle bu zamanda.Yapcak bir şey yok ki. Bizde latin alfabesi kullanıyoruz. Yani önemli olan harf değil o harflerle e konuştuğun. Ha diyorsan ki kendi alfabemi yapıcam ruslar ve çinliler gibi o da artık mantıksız.
alfabe yenılenınce hersey cok guzel olucak hatta tek eksıgımız oydu tam ısabet