2026'da PC toplamak için şimdiden ram alınmalı mı?

Edmond_Dantes

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,597
Dostlar ne diyorsunuz seneye AM5 sistem toplamayı düşünüyorum sizce ramleri şimdiden almalı mıyım? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

acelen yoksa yavaş yavaş topla indirimlerle birlikte. Zarar gelmez.

Yavaş yavaş toplamanın riskini de göz önüne almak lazım. Aldığın üründe sıkıntı varsa ve sen test edemezsen bunu farkedemiceksin. Bu sıkıntı yüzünden parça parça almak ufak da olsa risk taşıyor. Tercih yine sizin ama bizim ülkede hiçbirşey ucuzlamadığı için her türlü artacaktır ram fiyatları.

RAM harici parçaları sıfır olarak bol taksitle şimdiden halletmeni, RAM'i ise sarı site gibi yerlerden ikinci el olarak(ve test ederek) almanı öneririm hocam

Yavaş yavaş toplamanın riskini de göz önüne almak lazım. Aldığın üründe sıkıntı varsa ve sen test edemezsen bunu farkedemiceksin. Bu sıkıntı yüzünden parça parça almak ufak da olsa risk taşıyor. Tercih yine sizin ama bizim ülkede hiçbirşey ucuzlamadığı için her türlü artacaktır ram fiyatları.
Hocam garantisi yok mu zaten 2 yıl? Anlamadım doğrusu.

Hocam garantisi yok mu zaten 2 yıl? Anlamadım doğrusu.
garantisi var elbette ama iade sürecini zorlaştırıyor erken toplamak. Çünkü sıkıntı çıksa garantiye yollasan 2 3 hafta gidiyor kafadan adamlar sorun çıkardı kullanıcı hatası dedi işi yokuşa sürdü diyelim tüketici hakem heyetine başvurdun ettin 2 3 ay da ordan gidiyor vs. sancılı bir süreç. Ama atıyorum pcyi direkt topladın ramler sıkıntılı direkt iade veya değişim süreci başlatsan çok daha hızlı çözersin sorunu. Mesela ben de 1 ay önce pc topladım. PSU da coil whine vardı. bunu farketmem 1 haftamı aldı ekran kartı vs test ettim değişik kartlar taktım sorun kesin psudaydı. sistemi topladıktan 17 gün sonra psuyu söktüm amazondan iade açtım gittim yeni psu aldım. Hem psuyu iade etmiş oldum sorunsuzca hem de yeni psu almış oldum. Ama iade sürem dolsaydı msi servisine gidecekti. orda diyeceklerdi bu cw seviyesi normal. Ben tüketici hakem heyetine başvurcaktım vs vs süreç uzayacaktı. Anlican yasal iade süren her zaman seni korur. Garanti süresi ise genel bir koruma. Birde bizim ülkede bir garip işliyor garanti mevzusu. Ondan tercih yine senindir tabi.

Dostlar ne diyorsunuz seneye AM5 sistem toplamayı düşünüyorum sizce ramleri şimdiden almalı mıyım? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
1766945175801.webp

Geri