Türknet 35mb kullanıyorum. 2 aydır geforce now kullanıyorum. Kullanırken ping ve lag sıkıntısı yaşamamak için gfn için 23mb'e sabitledim. Bazı oyunlarda fps sıkıntısı dahil olmakla birlikte aşırı derecede ping/lag sıkıntısı oluyor. Evdekiler erken yattığında wifiyi kapattıyorum, gene sıkıntı oluyor. Farklı bilgisayarlarda denedim, onda da görüntü kayması oluyor. Ben oyunlarımı online oynamayı severim. Bazen sevdiğim singleplayer oyun olursa, düşünmeden alırım. Eğer sadece singleplayer için alacaksan bence al ama online oyunlar için almayı planlıyorsan oyunlarına göre değişebilir. CSGO, LOL, POE, Mordau, Destiny 2, BDO, Squad, ve Arma 3 oynadığım online oyunlar arasında.
CSGO'yı oynamadan önce görüntü değişikliği yapıyorum. 720p'ye getirince 1 saatte sadece 2 veya 3 kere görüntü kayıyor ama her kaymadan sonra 5dk için görüntü kendi geliyor. Fps hiç bir zaman 300 sabit kalmıyor ve bu da nasıl mouse'un pürüzsüz kayamadığını gösteriyor. Her şeyi denedim görüntüyü max da çalıştırınca fps daha kötü oluyor, min alınca da aynı. EU serverlarında ilk kez gfn denediğimde 300 fps alıyordum. Sanırım Nvidia bize çöp satmış. CSGO'ya girmeyi bıraktım.
LOL şurda çalışan sabit şey. Grafikler sabit, görüntü kaysa bile hemen eski haline geliyor. Oynana bilir. Grafikleri max da oynuyorum. Team fight girince min 90fps'e düştüğünü gördüm. (250'den bu arada)
POE çok garip bir oyun sürekli skill atıldığı için ne olursa olsun fps düşüyor ve bu da interneti yavaşlatıyor. 3090'lı ekran kartlarında oynayan yayıncalar bile fps ve lag sıkıntısı yaşıyordu. O yüzden buna bir şey yazmak istemiyorum.
Mordau serverları EU'da olduğu için sıkıntı olmuyor zaten GFN'nin kullandığın internet üzerinden oynadığın için sıkıntı olmuyor ve görüntü kayması ise nerdeyse hiç yaşadım.
Destiny 2 max grafiklerde oynadım ve baya da saat yaptım. F2P singleplayerı bitirdim sanırım? tam emin değilim. Bu oyunda da ne fps sıkıntısı ne de görüntü kayması. Oynanabilirliği var demek istiyorum, ben şahsen tek başıma oynadığımda sıkılmadım sadece pvp'si sinir bozucu.
BDO yeni başladığım bir oyun. Nerdeyse 6 saat oynadım. O saat için sadece 4 kere filan görüntü bozuldu ve max ayarlarda oynadım. Hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım. Bu oyunda oynanabilir.
Squad ve Arma 3 için aynı şeyleri yazmak istiyorum. 2 oyunu da belki toplamda 10 saat oynamışımdır. Oynarken gerçekten keyif aldım. Trolleyen kişilere direk ban atıyorlar ve hala türk serverları bulunuyor ve genellikle beklemen gerekiyor xd. (10-15dk beklediğim oldu) Girince oyunu bilmiyorum dediğiniz vakit size hemen yardımcı oluyorlar ve zaten yeni oyuncu olduğunuzu hemende anlıyorlar. Max grafiklerde oynadım, oyun içi sürekli aksiyon oluyor. Sanki film deymişsizin gibi hissiyat veriyor size. Mouse input lag yaşamadım. Fps düşmedi kesinlik oynanabilir.
Son olarak;
Witcher 3 ve Tomb Raider oynadım.
Witcher 3 bitiremedim. Bazen sıkıntı oluıyor. Görüntünün kayması gibi ama singleplayer olduğu için istediğin gibi durdurabiliyorsun. Aynı şekilde Tomb Raider içinde söylenebilir. Oynarken gerçekten de keyif alıyorsunuz.