Neler Yeni

240 Hz İle 144 Hz Arasındaki Fark

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
aynen ama 144ü rahat bi şekilde kullanabilirsin veya 165i hangi monitörü düşünüyosunuz ben aoc24g2u kullanıyorum baya memnunum paneli ips tavsiye ederim
Peki bu panel olayı tam olarak nedir ? Bahsettiğin IPS değerleri vs.
Mesaj otomatik birleştirildi:

60hz ile 144hz arasında çok büyük fark var, 60hz geçtiğinde cidden rahatsız ediyor.

144hz ile 240hz arasında o kadar hissedilir bir fark yok. 240fps almıyorsan aldığın fps kadar görürsün. Eğer 180fps falan alıyorsan 144 ya da 165 tavsiye ederim. 500 TL cebinde kalır.
O halde 165 en mantıklısı olacak. Teşekkürler bilgi için.

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Can Uzay
Genelde 3 panel bulunur
IPS- Görüntü kalitesi (renk) ve görüş açısı en yüksek ama gecikme süresi düşük olanların fiyatları çok pahalı
VA- Hem gecikme süresi hem görüntü kalitesi (renk) açısından orta seviye, bütçe dostu
TN- Görüş açısı ve görüntü kalitesi (renk) en düşük ama gecikme süresi en iyi

Bir de yeni yeni OLED monitörler var da oraya hiç girme hem sorunu çok (ekran yanması) hem fiyatlar uçuk

Genelde hikayeli oyunlar oynuyorsan rekabetçi oyunlara çok girmiyorsan günlük kullanım ve film izleme gibi durumun çoksa IPS panel tavsiye ederim gecikme süresi 3-4ms olanlar uygun fiyata bulunabiliyor. Rekabetçi oyunları çok oynuyorsan da VA panel en mantıklısı. Ha yok ben hardcore rekabetçiyim renkler çok doğru olmasa da olur diyosan TN alabilirsin

Cankmkn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
373
İsim
Can
Mesaj otomatik birleştirildi:

O halde 165 en mantıklısı olacak. Teşekkürler bilgi için.
sana tavsiyem ips panel alman rekabetçi oyunlarda bu gecikme olayını ben hiç hissetmedim TN monitörde kullandım ips de kullandım bence gecikme olayı için göz zevkinden olma sana tercihim ips alman ama VA da çok iyidir, TN düşünme bence

Mert Karayel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
342
İsim
Hamza mert karayel
240hz monitör kullanıyorum fps in 230 a düştüğü an mouse kontrolün azalıyor eğer sistemin yeterli değilse kesinlikle alma .

JeyliBon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Ahmet Aslan
FPS oyunları için 27 inç bir monitör alıcam. Fakat 144 ile 240HZ arasında kaldım. Arasındaki farkın oyun içerisinde oluşturacağı fark ortalama ne kadardır ve 500 TL fazla vermek bu farklar için değer mi?
500tl farka verilebilir bence

Top Bottom