Neler Yeni

240HZ TN PANEL MI 165HZ IPS PANEL MI FPS OYUNCUSUYUM

Moxxie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mox Xie
sen en iyisi biraz daha biriktir 240 hz ips al 165 hz monitör varmiş zaten iyi bi panele geçersin hem
165hz monitörümü sattım zaten 3.5k ya 4k bütcem var biraz daha koyup ips 240hz alınmıyor

Pycoue

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
802
İsim
Ben bilmem abdullah dayi bilir
İlgilendiği Kategoriler
Laptop , pc toplama ve diger donanim konulariyla ilgileniyorum
fps oynuncusuysan 240 hz tabii ki, bir tn kullanicisi olarak goruntu kalitesi abartildigi kadar kotu degil cok bos yapiyorlar

Tokuchi77

80+ Bronze
Kesinlikle valorant odaklı bir oyuncu ne olursa olsun 240Hz ve TN panel almalı.
Hem panel olarak TN tercih etmeli hem de Hertz olarak yüksek olanı tercih etmeli.
Her hâlde 240Hz TN panel monitör alınmalı.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Profesyonel FPS oyuncuların çoğu TN panel tavsiye ediyor.
Tavsiye etmesinin en büyük nedeni sponsorluklar ve alışkanlıklar. Oysa bir çok IPS panel gecikme olarak TN'yi yakalamış durumda ve hatta öne geçenler var. Aradaki temel farklardan biri ghosting olayı fakat IPS panelde de bu durum normal yapacak bir şey yok fakat bazıları gerçekten iyi seviyede bu konuda da. Profesyonel olarak yapılmıyorsa çok rahatlıkla alınabilir.

E-sporculara bakarsan hala kablolu fare kullananlar var ve çoğunun teknik donanım bilgisi yok.

Bunun kararını kendin vermelisin. Sadece FPS oyunları oynuyorsan ve renk azıcık kötü olsun, akıcı olması daha iyi diyorsan TN panel alabilirsin. Arkadaşlarımla eğlencesine giriyorum takılıyorum diyorsan o zaman görüntü kalitesine gidilebilir.

Senerr

80+ Bronze
165hz monitörümü sattım zaten 3.5k ya 4k bütcem var biraz daha koyup ips 240hz alınmıyor
G3 VA'dan sonra TN'ye geçersen görüş açılarının daha düşük olduğunu biliyorsun değil mi? TN panellerde renkler direkt bozuluyor tam açısından bakmazsan.

Riddle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Berat
panel kaliteli bir tn panelse renkler kötü olmaz bende Asus Tuf Gaming VG248Q1B 165hz 0.5 ms tn panel var paneli kaliteli abdullah abide videosunu çekmişti oda kaliteli tn panelse renkler kötü olmaz demişti söylediği gibi sağdan soldan bakınca sararma olmuyor doygunluğuda ayarladığımda renkler gayet güzel ben olsam 240hz alırdım

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
IPS kalite olarak biraz daha yukarıda çok önemli değilse senin için tn panelede alıştısan düşük geçikmeli 240hz olanı al.

Son düzenleme:

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
Arkadaşlar IPS tabi ki teknoloji ve diğer bir sürü açıdan TN'e nazaran çok daha iyi bir panel teknolojisi. Ama burada 20 yaş ve üstü forum kullanıcıları daha iyi bilirler ki 8-10 sene önce hepimiz TN panel kullanıyorduk. Ne IPS ne VA tarzında yaygın paneller evlerimizde yoktu. Eskiden açıkçası TN panelin renkleri gözüme güzel gelirdi. Şimdi de hala güzel gelir. IPS ve VA panele göre çok aşırı dezavantajları yok. Avantaj olarak tepki süresi ve düşük gecikme sunabilmesi mevcut. TN panelin görüntü açısından dezavantajları ise görüş açısının düşük olması, kontrast sebebiyle siyahların gerçek siyah değil, renklerin ise aşırı canlı olmaması durumu.

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Profesyonel cs oyuncuları sırf kafa büyüsün diye 4:3 oranda oynuyorlar. Profesyonel oyuncular için renk gamı en son gelir. Adamlar düşük çözünürlükte oynuyorlar yüksek fps/hz lazım tabi ki.
En ufak değişiklik bile fark ediyor rekabetçi oyunlarda. Bi oyun var oynadığım dereceli kupa kasmalı bir oyun. 2 gün ethernet kablosu bağlı oynadım 0 dan 700 kupaya kastım. Daha sonra bilgisayari taşıdım modeme uzak diye kablo çekmedim wifi ile oynadım geri 700den 500e düştüm. O ufak gecikme bile hareketleri geç görmeme geç tepki vermeme dolayısı ile ölüp kaybetmeme yol açıyor. Zaten başka monitörün de var film veya hikayeli oyunlar için. O yüzden 240hz tn panel alman daha iyi olur

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
FPS oyuncusuysan 240 Hz olanı al.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,475
Üyeler
161,710