Neler Yeni

250.000$ Para ile ethereum mining yapmak.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Rica ederim. Soğutma işi sıkıntı.
En önemlisi bu konuda sıcak havayı tahliye edip yerine temiz hava vermek. En azından sıkışık ortamda bu büyük sıkıntı oluyor ama depon büyükse işin kolay olur.
Yerin ne kadar önemli.
Soğutma kolay aslında. Soğuk hava deposuna dönüştürmek lazım depoyu. -3 derece ortamında o kartların 70 dereceyi geçmeyeceğini düşünüyorum.

Farway

80+ Silver
Bütçe bizi çok alakadar etmiyor ama güzel bir sermaye.

Tavsiyelerim sistemin tam içinde olmadığım için yerinde olmayabilir ve fikir amaçlıdır.

1) Alacağın ekran kartı 3080 yerine RX6900XT de olabilir ya da 3090 da,senin burada bakman gereken şey kartın kazım gücü ve bu güce oranla harcadığı elektrik + fiyatı.
Yani örneğin tepe model 2 kart 3080 VS RX6900XT

RTX 3080 in kazım gücü 98MH tahmini ETH getirisi(masraf çıkınca) 5.55 dolar
RX 6900XT kazım gücü 64 MH Kılçıksız o da 3.60 dolar tahmini diyor site. Sen kartları kaça alırsın burada bu önemli. 25K gözüküyor en ucuz 6900XT
30K da 3080 gözüküyor bu farkı hesaplayıp ben olsam uzun vade için 3080 alırım hem piyasası adı var.

Diğer kartlara da bakmak lazım mesela örneğin 10K dan 5600xt alsan 44 MH veriyor 3 tane alsan 1 3080 yerine 128 MH elde edersin ama bakım ve soğutma maliyeti anakart masrafı derken daha çok kartla uğraşman gerekir boş yere masraf.

3080 tercihi doğru duruyor.

Anakart meselesinde kimi mining kartlara 10 kart dahi takılabilir ve çoklu psu desteği de var. Model marka önerisi yapamayacağım. O sorunu her şekilde aşarsın. 100 tane kartı 1 anakartta çalıştıramazsın belki ama 10 15 li çalıştırıp bu işi çözersin.

Sağlam psu lar al korumalılardan.
Soğutmaya da bütçe ayıracaksın unutma.
Bir güç kaynağı aniden devreye gireceklerden.Elektrik kesintisi etkilememeli buna da bütçe ayırmalısın.

Eğer yaparsan da şimdiden hayırlı uğurlu olsun.Ben daha macerasever olduğumdan iş kurmayo düşünürdüm.

Teymur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Teymur
Bütçe bizi çok alakadar etmiyor ama güzel bir sermaye.

Tavsiyelerim sistemin tam içinde olmadığım için yerinde olmayabilir ve fikir amaçlıdır.

1) Alacağın ekran kartı 3080 yerine RX6900XT de olabilir ya da 3090 da,senin burada bakman gereken şey kartın kazım gücü ve bu güce oranla harcadığı elektrik + fiyatı.
Yani örneğin tepe model 2 kart 3080 VS RX6900XT

RTX 3080 in kazım gücü 98MH tahmini ETH getirisi(masraf çıkınca) 5.55 dolar
RX 6900XT kazım gücü 64 MH Kılçıksız o da 3.60 dolar tahmini diyor site. Sen kartları kaça alırsın burada bu önemli. 25K gözüküyor en ucuz 6900XT
30K da 3080 gözüküyor bu farkı hesaplayıp ben olsam uzun vade için 3080 alırım hem piyasası adı var.

Diğer kartlara da bakmak lazım mesela örneğin 10K dan 5600xt alsan 44 MH veriyor 3 tane alsan 1 3080 yerine 128 MH elde edersin ama bakım ve soğutma maliyeti anakart masrafı derken daha çok kartla uğraşman gerekir boş yere masraf.

3080 tercihi doğru duruyor.

Anakart meselesinde kimi mining kartlara 10 kart dahi takılabilir ve çoklu psu desteği de var. Model marka önerisi yapamayacağım. O sorunu her şekilde aşarsın. 100 tane kartı 1 anakartta çalıştıramazsın belki ama 10 15 li çalıştırıp bu işi çözersin.

Sağlam psu lar al korumalılardan.
Soğutmaya da bütçe ayıracaksın unutma.
Bir güç kaynağı aniden devreye gireceklerden.Elektrik kesintisi etkilememeli buna da bütçe ayırmalısın.

Eğer yaparsan da şimdiden hayırlı uğurlu olsun.Ben daha macerasever olduğumdan iş kurmayo düşünürdüm.
Elektrik işi anlaşmalı şekilde olacak o taraftan rahatım. Diğer elektrik işlerini elektrik mühendisi ile yapıcam risk 0 olsun diye. Soğutma meselesi ise işin ehli lazım qaliba. Depoyu -3 yapmak biraz masraflı olucak gibi )

Farway

80+ Silver
Elektrik işi anlaşmalı şekilde olacak o taraftan rahatım. Diğer elektrik işlerini elektrik mühendisi ile yapıcam risk 0 olsun diye. Soğutma meselesi ise işin ehli lazım qaliba. Depoyu -3 yapmak biraz masraflı olucak gibi )
3 5 derece nemsiz bir yer olsada olur öyle - lere inmeye gerek yok,içeride ısı birikmeyecek soğuk güneş görmeyen bir ortam olsun yeter. Başlarına da 3 5 vantilatör mis gibi serin ortam .d 75 80 dereceye kadar yolu var. Rig teki boşlukları da iyi ayarlarsan hiçbir sıkıntı kalmaz bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,542
Üyeler
167,512
Son üye
Goknrvn
Top Bottom