Önbellek hizi etkilemezmi bi arkadaş saha hızlı dedi onbellekle ilgili çok bi araştırma yapmadimNe için soruyyorsun? HDD için soruyorsan o gördüğün HDD'nin önbelleği.
Bilgisayar ilk açıldığında bir program veya oyunu ilk kez açmanız uzun sürer. Kapatıp 2. kez açmaya çalıştığınızda daha hızlı açılır. İlk olarak işlemci önbelleği daha sonra RAM orada da bulamazsa HDD'nin önbelleğine bakar. HDD önbelleği burada işe yarıyor. Ancak en hızlı açılma SSD ile sağlanır. Tabi bunun yanı sıra HDD'nin RPM'i de önemli. RPM arttıkça okuma/yazma hızı artar.Önbellek hizi etkilemezmi bi arkadaş saha hızlı dedi onbellekle ilgili çok bi araştırma yapmadim
Abarttın HDD'in doğal sınırı 200MB/sn dir.aynen kanka 7200 rpm ler 300-400 okuyabiliyor
Hayır yanlış bilgi. Eğer öyle olsaydı neden SATA SSD alalım? 7200 RPM HDD ortalama 180mb/sn okuma/yazma değerine sahiptir.aynen kanka 7200 rpm ler 300-400 okuyabiliyor
arkadaş bir yerde görmüştüm 4tb ironwolf seagate 300-400 diye şimdi bu sata ssd den ucuz mu ? şimdi diyeceksin 500gb olan sata ssd den ucuz 7200 rpm noldu şimdi falan filan ben bun gördüm bunu söyledim senin kararınHayır yanlış bilgi. Eğer öyle olsaydı neden SATA SSD alalım? 7200 RPM HDD ortalama 180mb/sn okuma/yazma değerine sahiptir.
Bana o dediğin HDD ile yapılmış bir hız testi atar mısın? Araştır bu bilgiyi ben uydurmuyorum. Standartlar böyledir. Yanlış bilgi veriyorsun diyorsan raporlarsın olur biter.arkadaş bir yerde görmüştüm 4tb ironwolf seagate 300-400 diye şimdi bu sata ssd den ucuz mu ? şimdi diyeceksin 500gb olan sata ssd den ucuz 7200 rpm noldu şimdi falan filan ben bun gördüm bunu söyledim senin kararın