2K Monitör zorunlu mu

Hermaous

80+
Reaksiyon skoru
1
Ryzen 7700 ve 9070xt li bir sistem satın aldım. Genelde 2k monitör almam söylendi ama bütçenin çoğunu sisteme verdiğim için FHD monitör almayı düşünüyorum. Kulaklık vs. de alacağım için çok zorlanmak istemiyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.

Yoo 1080p al geç sadece ekran kartı o çözünürlük için aşırı güçlü kalır, performansın tamamını kullanamazsın yani bu da senin icin sorunsa 2k al değilse 1k

Ryzen 7700 ve 9070xt li bir sistem satın aldım. Genelde 2k monitör almam söylendi ama bütçenin çoğunu sisteme verdiğim için FHD monitör almayı düşünüyorum. Kulaklık vs. de alacağım için çok zorlanmak istemiyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.
Zorunda değilsin de FHD alacaksan 9070xt nin anlamı kalmıyor.
Ya ekran kartını düşür boşa para verme ya da şimdilik FHD al ilerde onu yan ekran yapar veya satarsın sonrasında 2K monitöre geçersin.

Bütçe yoksa gerek yok.

Zorunda değilsin de FHD alacaksan 9070xt nin anlamı kalmıyor.
Ya ekran kartını düşür boşa para verme ya da şimdilik FHD al ilerde onu yan ekran yapar veya satarsın sonrasında 2K monitöre geçersin.
Ekran kartı kolay değiştirebileceğim bir şey olmadığı için bunu almıştım uzun süre idare etmesi açısından. Dediğiniz gibi FHD alıp ileride yukseltmekte olabilir

Ekran kartı kolay değiştirebileceğim bir şey olmadığı için bunu almıştım uzun süre idare etmesi açısından. Dediğiniz gibi FHD alıp ileride yukseltmekte olabilir
Ne tarz oyunlar oynuyorsan ona göre almalısın monitörü hikaye vs oyunlar için 2K keyifli olur ancak e spor oyunlarıyla fhd yüksek hz monitör tercih etmen daha avantajlı olabilir

Genel olarak CS pubg tarzı oyunlar oynuyorum arada da hikayeli oyunlar.
Ne tarz oyunlar oynuyorsan ona göre almalısın monitörü hikaye vs oyunlar için 2K keyifli olur ancak e spor oyunlarıyla fhd yüksek hz monitör tercih etmen daha avantajlı olabilir

Oynadığın oyunlar da FHD ye musait. Bütçen yoksa QHD alma zorunluluğun yok. İlerde duruma göre değişirsin. Ben 10 ay FHD-Yüksek HZ kullandım. Grafik ağırlıklı oyunlara yönelince 2K ya döndüm.

4K'yı bile zorlarsın o kartla esasen. CS-GO, Pubg için 9800x3D alsan yeterdi, ekran kartını 9060 XT bile yapardın. FPS oynayacaksanız ekran kartı değil işlemciye abanın arkadaşlar.

Knk bende 5070 yada 9070xt arasında kaldım bir kullanıcı 9070xt de yazılım sorunlarından şikayteci olduğunu söyledi sende nasıl

mümkünse 2k al ya da şimdi 1080 düşük seviye monitör al belirli bi zaman sonra 2k monitöre geç 1080 i de yan monitör yap

Geri