Yardım 2k Monitörden 1080 E Düşmek

Anladım hocam demek istediğinizi, keza HDR content oyunlarda da bazen geliştirici tarafından sallandığı çok oluyor ve ekstra programlar ile HDR optimizasyonu yapılıyor topluluk tarafından; bunu da sıkça gördüm bazı reddit postlarında.

Benim için ana kıstas, SDR'de de olabildiğince max. parlaklık verebilmesi (şu an kullandıgım IPS lenovo 450 max, ortada 370 cd ölçülmüş veriyor ve bana yetiyor. Bazen %10 daha yüksek olsa dediğim oluyor ama parlaklığı), renkleri doğru vermesi (web yazılımcısıyım), content tüketiminde iyi bir performans vermesi (film, dizi HDR content'leri stremio ile izliyorum) ve oyunlarda da düşük gecikme, ghosting sorunu olmaması.

bu bağlamda Asus'u tercih etmem beni üzer mi? Ya da mesela bütçemi düşürüp arkadaşın attığı Xiaomi'yi tercih etmem; gece/gündüz arası fark gibi bir fark yaratır mı Asus ile arasında?
Asus SDR da normal modda 425nit, uniform brightness açık ise 262nit görüyor. Parlaklık sıkıntı olmaz. Zaten OLED'lerin algılanan parlaklığı daha yüksek.

HDR için bu uygulama şart:

Renk doğruluğu olarak sorun yok ama rakipleri QD kadar iyi değil tabii. Ama genel olarak daha iyi performans gösteriyor. Düşük gecikmeye sahip ve ghosting oledde zaten sorun olmaz anında renk değiştirebiliyor. Asusu tercih etmen üzmez. Xiaomi ile arasında gece ile gündüz kadar fark kısmı göreceli ama xiaomi mat kaplama Asus glossy bu cok önemli bir fark bence. Bir de xiaomi de ıps glow var malum blooming de cabası ben arada görüntüye önem verenler için önemli farklar olduğunu düşünüyorum.

Asus SDR da normal modda 425nit, uniform brightness açık ise 262nit görüyor. Parlaklık sıkıntı olmaz. Zaten OLED'lerin algılanan parlaklığı daha yüksek.

HDR için bu uygulama şart:

Renk doğruluğu olarak sorun yok ama rakipleri QD kadar iyi değil tabii. Ama genel olarak daha iyi performans gösteriyor. Düşük gecikmeye sahip ve ghosting oledde zaten sorun olmaz anında renk değiştirebiliyor. Asusu tercih etmen üzmez. Xiaomi ile arasında gece ile gündüz kadar fark kısmı göreceli ama xiaomi mat kaplama Asus glossy bu cok önemli bir fark bence. Bir de xiaomi de ıps glow var malum blooming de cabası ben arada görüntüye önem verenler için önemli farklar olduğunu düşünüyorum.
Mat kaplama olduğunu siz söyleyince öğrendim. Glossy yansıma yapsa da, kesinlikle görüntü kalitesi glossy'de daha canlı oluyor. Teşekkürler hocam

@flyingatm stremio kasma sorununu nasıl çözdün hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,228,382
Üyeler
199,773
Son üye
ElFatiha

Geri