Öneri 3 bin lira 6000mhz ram önerisi

ErenErk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
281
İyi forumlar, bugün asus prime b650m-r ddr5 anakart satın aldım,

ilk sorum, ileride yükseltme şansım olması için tek slot 16gb ram almayı düşünüyorum. ddr5 te ddr4 teki gibi slotları doldurmak cok da önemli değil diye biliyorum bu konuda aydınlatırsanız sevinirim,

ikinci olarak da 6000mhz ve cl30 almayı dusunuyorum ama bu özelliklere çok takılmalı mıyım, cl değeri yüksek olursa performansı ne kadar fark eder?

Almayı düşündüğüm ram bu, daha iyi öneriniz varsa bekliyorum, teşekkürler

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

ilk sorum, ileride yükseltme şansım olması için tek slot 16gb ram almayı düşünüyorum. ddr5 te ddr4 teki gibi slotları doldurmak cok da önemli değil diye biliyorum bu konuda aydınlatırsanız sevinirim,

ikinci olarak da 6000mhz ve cl30 almayı dusunuyorum ama bu özelliklere çok takılmalı mıyım, cl değeri yüksek olursa performansı ne kadar fark eder?

Önerim direkt 32 almanız ama bütçe çok sıkışıksa sorun yok.Evet,cl30 6000mhz en iyi seçim diyebilirim.Bütçe el veriyorsa xpg lancer öneririm.

Çİft kanal kullan
Ddr4 teki mantik ddr5 te devam ediyor mu hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önerim direkt 32 almanız ama bütçe çok sıkışıksa sorun yok.Evet,cl30 6000mhz en iyi seçim diyebilirim.Bütçe el veriyorsa xpg lancer öneririm.
Maalesef bütçem şuan için kısıtlı, daha sonra 16 16 şeklinde kullanmayı düşünüyorum zaten

Ddr4 teki mantik ddr5 te devam ediyor mu hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Maalesef bütçem şuan için kısıtlı, daha sonra 16 16 şeklinde kullanmayı düşünüyorum zaten
Evet ama yükselticem diyorsun o zaman şimdilik alabilirsin bence zaten başka seçenekte yok 2x8 yapma

Ram için acalen yoksa 2x16 paket alman daha iyi olur aynı marka modelde bile farklı farklı modüller kullanılabiliyor
Maalesef hocam şuan için bütçem çok kısıtlı
tek al sonra eklersin 1000tşl daha çıkarsan https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...l30-pvv532g600c30k-ddr5-fiyati,690675232.html fiyat olarak çok avantajlı

Bu ram nasıldır aynı fiyata, hangisi tercih edilmeli

Attığın rami alabilirsin.
Şimdilik 1x16 kullan daha sonra aynısından alır 32 yaparsın. Sakın 2x8 alma anakartın zaten 2 slot bir de onları satmakla uğraşacaksın

Attığın rami alabilirsin.
Şimdilik 1x16 kullan daha sonra aynısından alır 32 yaparsın. Sakın 2x8 alma anakartın zaten 2 slot bir de onları satmakla uğraşacaksın
Attığım xpg lancer Black mi yoksa patriot venom viper mi daha iyi olur

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Xpg lancer black tavsiye ederim birkaç gün önce 1900 e alinabiliyorsu kuponla ama tekrar beklemeye degermi bilmiyorum
Bugün yarin almam lazım o yüzden indirim bekleyemem maalesef, önceki konulara baktığımda da en düşük 2300 gordum aslında, alıp geçiyorum ya cok da incelememek lazım 😃

Geri