30-35k sistem toplama

Reaksiyon skoru
11
Bütçe
35000
Merhaba, elimde halihazirda olan intel sistemimi am5 ile degismek istiyorum.Bütçem 30 35k arası

elimde tek olarak psu ve ssd kalacak
cooler master gx 750w bronze

kasa olarak 2. el nzxt kasa alacagim
nzxt 510i elite rgb
sahibinden link
4500tl

islemci ryzen5 7500f 0 alacagim.
incehesap link
6500tl

anakart icin tavsiye istiyorum.
0 olarak herhangi bir b650 veya 2. el asus tuf gaming b650-plus alabilirim.
sahibinden link
6500-7000tl

ram
corsair vengeance 6000mhz 16x2 cl36
itopya 6200tl

ekran kartı
ekran kartını 2. el almayı düşündüm. amd ekran kartlarinda shutter sorunu yasaniyormus, dogrumu sizlerin dusuncesi nedir amd mi nvidia mi ekran karti almaliyim. ekran karti bütçem 10-13k arası

işlemci sogutucu oneriniz varmi ?
elimdeki psu bu sistemi desteklermi ?
sistemde benim yerimde olsaniz neyi degistirirsiniz ?

tesekkurler arkadaslar

Merhaba, elimde halihazirda olan intel sistemimi am5 ile degismek istiyorum.Bütçem 30 35k arası

elimde tek olarak psu ve ssd kalacak
cooler master gx 750w bronze

kasa olarak 2. el nzxt kasa alacagim
nzxt 510i elite rgb
sahibinden link
4500tl

islemci ryzen5 7500f 0 alacagim.
incehesap link
6500tl

anakart icin tavsiye istiyorum.
0 olarak herhangi bir b650 veya 2. el asus tuf gaming b650-plus alabilirim.
sahibinden link
6500-7000tl

ram
corsair vengeance 6000mhz 16x2 cl36
itopya 6200tl

ekran kartı
ekran kartını 2. el almayı düşündüm. amd ekran kartlarinda shutter sorunu yasaniyormus, dogrumu sizlerin dusuncesi nedir amd mi nvidia mi ekran karti almaliyim. ekran karti bütçem 10-13k arası

işlemci sogutucu oneriniz varmi ?
elimdeki psu bu sistemi desteklermi ?
sistemde benim yerimde olsaniz neyi degistirirsiniz ?

tesekkurler arkadaslar
İşlemci daha uygun fiyata alınabilir. O fiyatlara 7600 de düşünülebilir.

Asus B650M-R veya K modelini alabilirsin. K da ssd soğutucusu vardı. Hemen hemen benzerler. Cuma günleri R modeli 4K ya felan düşüyor.

Ram aşırı pahalı. Kesinlikle o parayı verme. CL30 6000MHz ramlerden al. XPG nin 2.300TL lik olanları vardı sanırım.

Buralardan elde ettiğin bütçe ile ekran kartına aktarırsın. 16GB 9060xt yapıştır geç. 2.elden uyguna bulabiliyorsan daha iyi olur. 2 Hafta öncesine kadar felan vatan indirimden ucuza alıp satan çok vardı belki denk gelirsin.

Soğutucu klasik Thermalright Phantom Spirit FP ürün.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçen bu kadar kısıtlıyken kasaya da o kadar para vermezdim. Gösteriş önemliyse senin bileceğin iş.

Asus B650M-R veya K modelini alabilirsin. K da ssd soğutucusu vardı. Hemen hemen benzerler. Cuma günleri R modeli 4K ya felan düşüyor.

Ram aşırı pahalı. Kesinlikle o parayı verme. CL30 6000MHz ramlerden al. XPG nin 2.300TL lik olanları vardı sanırım.

Buralardan elde ettiğin bütçe ile ekran kartına aktarırsın. 16GB 9060xt yapıştır geç. 2.elden uyguna bulabiliyorsan daha iyi olur. 2 Hafta öncesine kadar felan vatan indirimden ucuza alıp satan çok vardı belki denk gelirsin.

Bütçen bu kadar kısıtlıyken kasaya da o kadar para vermezdim. Gösteriş önemliyse senin bileceğin iş.
hocam elimde idareten kasam var onu kullanabilirim bir kac ay kasaya vercegim parayi nereye takviye yapabiliriz

hocam elimde idareten kasam var onu kullanabilirim bir kac ay kasaya vercegim parayi nereye takviye yapabiliriz
Yazdığım bileşenler üzerinden gidip kalan bütçeni ekran kartına ve soğutucuya ayır. 9060xt ortalama 17-19K soğutucu 2K desen ona göre hesapla. O bütçelerde yazdığım parçalar her türlü işini görecektir. Daha da bütçe kısmak istiyorsan 2.elden 6800xt olabilir.
Eğer elindeki kasayı kullanacaksak soğutucunun sığıp sığmayacağına mutlaka bak.

hocam ram alacaktim sormadan almayayim dedim. Dediginiz ram bumu acaba

Yazdığım bileşenler üzerinden gidip kalan bütçeni ekran kartına ve soğutucuya ayır. 9060xt ortalama 17-19K soğutucu 2K desen ona göre hesapla. O bütçelerde yazdığım parçalar her türlü işini görecektir. Daha da bütçe kısmak istiyorsan 2.elden 6800xt olabilir.
Eğer elindeki kasayı kullanacaksak soğutucunun sığıp sığmayacağına mutlaka bak.
Gamegarajda 906xt suan indirimde bi bakın isterseniz

bu iyi ama yerinde olsam hazır sistem alırdım.

tavsiyem 1:

https://www.incehesap.com/u/nYWnnasiPR/

tavsiyem 2 :

işlemci güzel ama hazır sistemi daha uyguna ve sıfır olarak alırsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,663
Üyeler
184,038
Son üye
Macbeth42
Geri