Neler Yeni

300.000₺ Mining sistem önerileri

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Bütçe
300.000
Öncelikle konuyu yanlış yerde açtıysam affola.
Hepinize selamlar, 300.000₺ gibi bir bütçem var ekran kartı olarak ne tercih etmeliyim? Ne kadar ekran kartı gelir, anakartı v.b bileşenleri düştükten sonra, aylık elektriği düştükten sonra ne kazandırır tahminlerinizi alabilir miyim? Bilgili arkadaşlar yorumlarını esirgemezse çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
1660s en mantıklısı bence şu an. Rx 6600 de olabilir.
6600 daha az watt çektiği için daha az elektrik harcayacaktır. Lakin 2 3mhs az.
Lhr kilidi tamamen kırıldı rtx 3060'da bir tercih olabilir. Tabii 120w çektiğini göz önünde bulundurmak lazım.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1660s en mantıklısı bence şu an. Rx 6600 de olabilir.
6600 daha az watt çektiği için daha az elektrik harcayacaktır. Lakin 2 3mhs az.
Lhr kilidi tamamen kırıldı rtx 3060'da bir tercih olabilir. Tabii 120w çektiğini göz önünde bulundurmak lazım.
Rx 6600 istemiyorum hocam siz mhs düşük 2-3 dediğiniz için. 1660S aylık ne kadar bırakır ve tahmini ne kadar ekran kartı alabilirim yazdığım fiyata tahmini piyasa fiyatından, veya 3060 tercih edersem elektrikten kar kalmaz duruma mı geliriz yoksa o kadar da değil mi?

OnurCiftci26

80+ Bronze
Öncelikle konuyu yanlış yerde açtıysam affola.
Hepinize selamlar, 300.000₺ gibi bir bütçem var ekran kartı olarak ne tercih etmeliyim? Ne kadar ekran kartı gelir, anakartı v.b bileşenleri düştükten sonra, aylık elektriği düştükten sonra ne kazandırır tahminlerinizi alabilir miyim? Bilgili arkadaşlar yorumlarını esirgemezse çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.
Ethereum madenciliği yaz aylarında bitecek diyorlar. Diğer madenciliği yapılan coinler de Ethereum kadar kar bırakmıyor. Paranı çıkarman daha uzun süre alabilir iyi hesap et bence.

• Beğen
Reaksiyonlar: ugo.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Ethereum madenciliği yaz aylarında bitecek diyorlar. Diğer madenciliği yapılan coinler de Ethereum kadar kar bırakmıyor. Paranı çıkarman daha uzun süre alabilir iyi hesap et bence.
O dedikodu uzun süredir var, inanmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rx 6600 istemiyorum hocam siz mhs düşük 2-3 dediğiniz için. 1660S aylık ne kadar bırakır ve tahmini ne kadar ekran kartı alabilirim yazdığım fiyata tahmini piyasa fiyatından, veya 3060 tercih edersem elektrikten kar kalmaz duruma mı geliriz yoksa o kadar da değil mi?
3060 50mhs da 120w çekiyor, 1660s ise 30-31mhs arası yanlış hatırlamıyorsam , 90w çekiyor. Verdiği mhs çektiği watt ne fiyatı göz önünde bulundurursak 3060 mantıklı duruyor.

• Beğen

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,091
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Şahsen RX 6600 alırdım 6300 TL'den.
45 tane RX 6600 ile güzel mining yapılır.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de inanmıyorum bu düşünceye tamam eth 2.0 gelicek fakat o kadar mining taraflı hodl edilen coinler var. Piyasayı elde tutan miningciler var, ankarada bir arkadaş tanıyorum. Ekran kartlarıyla ciddi ciddi fabrika kiralamış mining yapıyor. Sanmıyorum mining’in biteceğini.
O dedikodu uzun süredir var, inanmıyorum.

3060 50mhs da 120w çekiyor, 1660s ise 30-31mhs arası yanlış hatırlamıyorsam , 90w çekiyor. Verdiği mhs çektiği watt ne fiyatı göz önünde bulundurursak 3060 mantıklı duruyor.
3060 düşüneceğim hocam o zaman. Peki şöyle bir şey sorayım bu LHR kilidi yeni kırılmış, ekran kartı alırken neye dikkat etmeliyim, kilidi kırılmış model olarak falan mı geçiyor tam olarak bilmiyorum.

Şahsen RX 6600 alırdım 6300 TL'den.
45 tane RX 6600 ile güzel mining yapılır.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Ben de inanmıyorum bu düşünceye tamam eth 2.0 gelicek fakat o kadar mining taraflı hodl edilen coinler var. Piyasayı elde tutan miningciler var, ankarada bir arkadaş tanıyorum. Ekran kartlarıyla ciddi ciddi fabrika kiralamış mining yapıyor. Sanmıyorum mining’in biteceğini.
Mining bitmeyecek zaten Ethereum kazılamayacak.

Şu anda Proof of Work sisteminde Ethereum, ancak 2.0 güncellemesi ile Proof of Stake'e geçecek yani madencilik bitecek. Yaz aylarında geçilmesi planlanıyor ancak tarih net değil.

1652097846678.png

• Beğen

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849

3060 düşüneceğim hocam o zaman. Peki şöyle bir şey sorayım bu LHR kilidi yeni kırılmış, ekran kartı alırken neye dikkat etmeliyim, kilidi kırılmış model olarak falan mı geçiyor tam olarak bilmiyorum.

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Kilidi miner programlari kırdı. Kartın sürümü ve modeli ile alakalı bir durum değil.
Dikkat edeceğin nokta fiyatı ve soğutması.

• Beğen

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Kilidi miner programlari kırdı. Kartın sürümü ve modeli ile alakalı bir durum değil.
Dikkat edeceğin nokta fiyatı ve soğutması.
Hiç mining yapılmamış cihazlar tercih edeceğim kötü bir model olmazsa zaten soğutması iyi olur diye düşünüyorum. Fiyata dikkat edeceğim, teşekkür ederim tekrardan.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,795
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Hiç mining yapılmamış cihazlar tercih edeceğim kötü bir model olmazsa zaten soğutması iyi olur diye düşünüyorum. Fiyata dikkat edeceğim, teşekkür ederim tekrardan.
3060 da soğuması aman aman kötü olan model pek yok zaten.
Bende Msı aero modeli var tek fanlı olmasına rağmen miningte 60 dereceyi geçmiyor. Tabi yaptığın o.c-u.v ayarına da bağlı.

• Beğen

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Mining bitmeyecek zaten Ethereum kazılamayacak.

Şu anda Proof of Work sisteminde Ethereum, ancak 2.0 güncellemesi ile Proof of Stake'e geçecek yani madencilik bitecek. Yaz aylarında geçilmesi planlanıyor ancak tarih net değil.

Alıntıyı görüntüle
Düşünceleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim hocam.
3060 da soğuması aman aman kötü olan model pek yok zaten.
Bende Msı aero modeli var tek fanlı olmasına rağmen miningte 60 dereceyi geçmiyor. Tabi yaptığın o.c-u.v ayarına da bağlı.
Anladım hocam, tekrardan teşekkür ederim. Kartları aldığımda size ulaşmaya çalışacağım bilgim yok hiç çünkü bu konuda. Öğreneceğim inşallah ☺️

@Mert Özkaya hocam giderimi hesaplamaya çalışıyorum da, elektrik gideri ne olucak. TL/kWh olarak?

Top Bottom