ahmetcansglk
80+
- Reaksiyon skoru
- 32
30k bütçem var genellikle cs fortnite oynuyorum ancak yeni oyunlara da açığım öneriniz var mı nvidia ekran kartlı sistem
30k bütçem var genellikle cs fortnite oynuyorum ancak yeni oyunlara da açığım öneriniz var mı nvidia ekran kartlı sistem
bence bu bütçede nvidia kötü olur ayrı ayrı toplayabilirseniz daha iyi olur bu bütçede sıfır almanız mantıksız olur bence30k bütçem var genellikle cs fortnite oynuyorum ancak yeni oyunlara da açığım öneriniz var mı nvidia ekran kartlı sistem
Çok teşekkür ederim gayet detaylı açıklamışsınız ancak daha önce amd ekran kartım vardı yazılımsal sorunluydu bu nedenle nvidia istiyorum artık uzun süredir bilgisayar parçalarından uzağım ikinci ele yönelebilirim ilanlardan ryzen 5 5600 lü anakart mevcut onlara yönelebilir miyim bu sisteme uygunda bir ekran kartı önerisine ihtiyacım varBu fiyata ddr5 sistem bulmak zor hocam. Hiç çıkamıyorsanız ddr4 e yönelin bütçeden dolayı.
Eğer cs2, valorant oynayacaksanız arkadaşın üstteki attığı ddr4 sistemi önermiyorum çünkü i5 12. nesil işlemci evet hala kullanılabilir olsa da bana göre iyi bir oyun işlemcisi değil ayrıca l3 önbelleği yüksek değil sanırsam 18mb ydi
Size tavsiyem ddr4 bakacaksanız ryzen 5 5600 ün altına inmeyin 32mb l3 önbelleğe sahip. Ryzen 5 5000 ve ryzen 5 5700 e göre kat kat performanslı ddr4 oyun işlemcisi.
Hocam eğer ben tek tek toplayacağım diyorsanız 2. el tavsiye ediyorum sizlere. Temiz mining yapılmamış daha öcne arka plakası açılmamış ekran kartlarına teklif verin.
Normalde size 9060xt önerirdim fakat bütçeniz 30k iken 20k baymak mantıklı değil daha bunun ramı var psu su var anakartı kasası var.
Eğer online oyun, fps oyun oynayacaksanız güncel olarak 2. el piyasası 11-12-13k bandında gezen rtx 3070 12gb, dlss 3 avantajından yararlanmak hemde biraz daha yeni nesillik istiyorsanız rxt 4060 8gb, amd tarafında geçmek istiyorsanızrx6700 12gb,
Ekran kartına bu kadar para vermem diyorsanız ki bence verin ama, 7-8k bandında rx 6600 var.
İşlemci olarak ryzen 5 5600
8x2 dual olacak şekilde en az cl16-cl18 değerine ve en az 3200 mhz olacak ram öneriyorum
Örneğin şunun gibi : https://www.n11.com/urun/gskill-rip...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel
Anakart: En yüksek b550, orta seviye a520, giriş seviye b450m
Dış kasayı 2. el alırsınız
Psu ya gelirsek amd ekran kartları biraz güç tüketiyor 700-650 civarı işinizi göreceğinizi düşünüyorum. Eğer karar verecekseniz hangi bileşenleri alacağınıza ona göre tekrar psu öneririz.
@𝓒𝓸𝓷𝓷𝓸𝓻 𝓚𝓮𝓷𝔀𝓪𝔂
Kanka am4 sistem toplayama karar vermişsin yazdığına bakarsak. Hocam ryzen 5 5500 ve 5700 16mb l3 önbelleğe sahip 5600 ise 32 mb. 5600 seçmeniz oldukça mantıklı bir hareket.Çok teşekkür ederim gayet detaylı açıklamışsınız ancak daha önce amd ekran kartım vardı yazılımsal sorunluydu bu nedenle nvidia istiyorum artık uzun süredir bilgisayar parçalarından uzağım ikinci ele yönelebilirim ilanlardan ryzen 5 5600 lü anakart mevcut onlara yönelebilir miyim bu sisteme uygunda bir ekran kartı önerisine ihtiyacım var
Gayet güzel hocam bence. Sizin öneriniz zaten kötü olmazda tekrar gözden geçirdiğimizde dediğiniz gibi özellikle amd kartlarda miningin anlaşılması zor oluyor. Bu kartlar da (özellikle rx 6700xt) bildiğim kadarıyla yoğun mining görmüş modeller. Dikkat ederek alırsa bir sıkıntı çıkmaz yinede.Kanka am4 sistem toplayama karar vermişsin yazdığına bakarsak. Hocam ryzen 5 5500 ve 5700 16mb l3 önbelleğe sahip 5600 ise 32 mb. 5600 seçmeniz oldukça mantıklı bir hareket.
Ekran kartına gelirsek bütçe bütçe sıralıyorum hocam bu saydıklarım darboğazın minimum olduğu ekran kartları yani orda bir şüpheniz olmasın.
Nvidia :
Rtx 4060 8 gb : 14k civarı
Rtx 3070 12 gb : 12-13k civarı
Amd :
Rx 6700xt : 13k civarı
rx 6600 : 9k civarı
Amd de xt serileri normal serilerden daha iyi oluyor örn 6600xt>6600
Kanka ekran kartını özellikle 2. elde dikkat ederek almalısın. Biraz tilki gibi ol yani. Yorulmuş kartları az kullanılmış diye satanlar var kar elde edebilmek için. Alacağın kart açılmış mı ? açıldıysa neden açılmış diye sor. Açılmadıysa arka plak fotoğrafına bak herangi bir vida zorlaması var mı diye. Açılan kartların plak üzerindeki vida kısmından belli oluyor zaten açılıp açılmadığı. Ve alacağın kartın '' Furmark '' testi videosu iste.
Furmark testi ekran kartına 100 de 100 yük bindirerek kartın değerlerine bakmanı sağlar. Eğer yük altında ekran kartı görüntü vermez ise büyük ihtimalle çipi arızalıdır yada sıcaklık 90 derece gibi anormal derecelere çıkarsa görürsün ona göre alıp almayacağına karar verirsin. Ve param güvende ile almaya çalış.
Gelirsek Oem hazır sistemlere : 30k bütçeye oyun bilgisayarı alınacak gibi değil hocam. Vatan da 35k ya rtx 3050 li sistem var baya kötü yani.
Eğer parça parça toplamakta zorlanıyorsan 2. elden hazır sistemlere bakabilirsin.
Bak senin için 2. el hazır sistemlere baktım bunların senin bütçen kapsamında tekrar ediyorum seni üzeceğini düşünmüyorum.
B550M anakart Rx6700xt Ryzen 5 5600 16 gb ram
Rtx 4060 8 gb Ryzen5 5600 ( anakart modeli gözükmüyor ) 16 gb ram
Rtx 4060 8gb Ryzen 5 5600 ( ilgini çektiyse anakartı sor modeli yazmıyor ) 16 gb ram
Sizce nasıl hocam ? @mornix
@𝓒𝓸𝓷𝓷𝓸𝓻 𝓚𝓮𝓷𝔀𝓪𝔂
İşlemci kısmında render için 7 5700 çünkü 8 çekirdekli. Oyun için Önbelleği fazla olan önemlidir. 16vs32 olarak burda da 5 5600 kazanıyor. 5 5600 alınabilir. Yine hocama katılıyorum.Bu fiyata ddr5 sistem bulmak zor hocam. Hiç çıkamıyorsanız ddr4 e yönelin bütçeden dolayı.
Eğer cs2, valorant oynayacaksanız arkadaşın üstteki attığı ddr4 sistemi önermiyorum çünkü i5 12. nesil işlemci evet hala kullanılabilir olsa da bana göre iyi bir oyun işlemcisi değil ayrıca l3 önbelleği yüksek değil sanırsam 18mb ydi
Size tavsiyem ddr4 bakacaksanız ryzen 5 5600 ün altına inmeyin 32mb l3 önbelleğe sahip. Ryzen 5 5000 ve ryzen 5 5700 e göre kat kat performanslı ddr4 oyun işlemcisi.
Hocam eğer ben tek tek toplayacağım diyorsanız 2. el tavsiye ediyorum sizlere. Temiz mining yapılmamış daha öcne arka plakası açılmamış ekran kartlarına teklif verin.
Normalde size 9060xt önerirdim fakat bütçeniz 30k iken 20k baymak mantıklı değil daha bunun ramı var psu su var anakartı kasası var.
Eğer online oyun, fps oyun oynayacaksanız güncel olarak 2. el piyasası 11-12-13k bandında gezen rtx 3070 12gb, dlss 3 avantajından yararlanmak hemde biraz daha yeni nesillik istiyorsanız rxt 4060 8gb, amd tarafında geçmek istiyorsanızrx6700 12gb,
Ekran kartına bu kadar para vermem diyorsanız ki bence verin ama, 7-8k bandında rx 6600 var.
İşlemci olarak ryzen 5 5600
8x2 dual olacak şekilde en az cl16-cl18 değerine ve en az 3200 mhz olacak ram öneriyorum
Örneğin şunun gibi : https://www.n11.com/urun/gskill-rip...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel
Anakart: En yüksek b550, orta seviye a520, giriş seviye b450m
Dış kasayı 2. el alırsınız
Psu ya gelirsek amd ekran kartları biraz güç tüketiyor 700-650 civarı işinizi göreceğinizi düşünüyorum. Eğer karar verecekseniz hangi bileşenleri alacağınıza ona göre tekrar psu öneririz.
@𝓒𝓸𝓷𝓷𝓸𝓻 𝓚𝓮𝓷𝔀𝓪𝔂
Değerlendirilebilir. Ancak linkini atarsanız daha iyi bakabiliriz. 5050li sistemi kasada tercih etmem. Laptoplar için daha iyi bir ekran kartı.Vatanda 34kya 5060var, incehesapta 33k ya 9060li sistem var, itopyada 32kya b580 li ve 30k ya 5050 li sistem var. Ben olsam 34k veya 33k olani alirdim gelecege donuk teknolojileri var
LInke gerek yok o fiystlars tek sistem var zatrn hepsinde bizahmet vatan yazip klavyede entera basiverAnakart kısmında tek bildiğim anakart b450m s2hsisteme uyar mı bilemem. Eski çünkü bi tık.
Ram de : https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...nel-kit-pro-koyu-siyah-fiyati,2051196409.html bu uygun gibi. Model marka değişebilir. Asla 3000mhz altına ve dual channel altına düşmeyin. DDR 4 te dual channel etkisi çok fazla.
Ssd de de pek bilgili değilim yine ddr4 te.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Değerlendirilebilir. Ancak linkini atarsanız daha iyi bakabiliriz. 5050li sistemi kasada tercih etmem. Laptoplar için daha iyi bir ekran kartı.
Link atmasanızda. İmla kullanmasanızda en azından kelimeleri doğru yazarsanız daha anlaşılır olur. İyi günler.Link
LInke gerek yok o fiystlars tek sistem var zatrn hepsinde bizahmet vatan yazip klavyede entera basiver
Vatanda öyle bir pc bulamadım 34k’ya link var mıVatanda 34kya 5060var, incehesapta 33k ya 9060li sistem var, itopyada 32kya b580 li ve 30k ya 5050 li sistem var. Ben olsam 34k veya 33k olani alirdim gelecege donuk teknolojileri var
KOnundski 2. Mesaj kyemre paylasmis. Ama baktim tukendi yaziyor. Haftaya tekrar gelir beklemen lazim su durumda. Yalniz vatan demonte yolluyor montaji sen yapiyorsun oyle bir dezavantaj var. Yt videolari izleyerek jendinde yapabilirsin kolayVatanda öyle bir pc bulamadım 34k’ya link var mı