Yardım 32 gb ram VS 64 gb ram

Krmm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
248
Sadece oyun amaçlı kullanıyorum pc'yi. Fakat 2 monitör kullandığım için bir yandan oyun oynarken diğer yandan chrome açık kullanıyorum. Ve minimum 5 sene boyunca sistemimi asla yükseltmeyi düşünmüyorum. Sizce şu senaryoda 32 gb ram mi almalıyım 64 mü ?

32. 64 gereksiz

Oyunda 32-64 arasi fark gormezsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İş yapacaksan her zaman ram farkı hissedilir

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
Şuan güncel oyunlar en fazla kaç kullanıyor hocam biliyor musunuz ? En az 5 sene 32 götürür mü emin misiniz
2k mı oyun oynayacaksın 4k mı 1080p mi ona göre değişir ram kullanımı ama bencede 32gb yeterde artar 64 gereksiz bencede sırf oyun için render falan yapacaksan al 64 gb ram ama oyun falan için 32 yeterde artar

fps farkı açısından sormadım hocam yani mesela 2-3 sene sonra 32 gb yetersiz kalır mı onu bilmek istiyordum
Hocam 16gb bunca senedir okeyse bir süre daha gider siz 32 alacaksiniz 32 hayli hayli gider bende 32 kullaniyorum 64e daha uzun yol var siz ona gelene kadar ekran kartiniz eski kalir belki. Şimdi boş boş yorumlar gelecek zaten yeni cikan oyunlar 16gb dan fazla kullaniyor diye 3-5 tane oyun örneği vermeyin genel olarak 16 bile yetiyor şuan 32 cuk oturur 32 güzel

2k mı oyun oynayacaksın 4k mı 1080p mi ona göre değişir ram kullanımı ama bencede 32gb yeterde artar 64 gereksiz bencede sırf oyun için render falan yapacaksan al 64 gb ram ama oyun falan için 32 yeterde artar
Hocam çözünürlüğün ram kullanımıyla alakası yok diye biliyordum emin misiniz ? 4k monitör kullanıyorum.

32 yeter 16 bile yeter de 32 gelecek için

• Beğen
Oyun için 32 yeterli ama para bol ise 64 alabilirsin ama şuan render harici 64 gereksiz

• Beğen
Hocam çözünürlüğün ram kullanımıyla alakası yok diye biliyordum emin misiniz ? 4k monitör kullanıyorum.
Olmazmı hocam gözünüzü seveyim 1080p ile 4k birmi ekran kartıda işlemcide ramda hepsine yük biniyor fark olmazmı hiç ama render yapacaksan 64 al sırf oyun için 64 gereksiz bence haa tabi benim param bol olmuşken tam olsun diyorsan al tabi iyi olur ama gerek yok bence paran varsa al geç

• Beğen
Sadece oyun amaçlı kullanıyorum pc'yi. Fakat 2 monitör kullandığım için bir yandan oyun oynarken diğer yandan chrome açık kullanıyorum. Ve minimum 5 sene boyunca sistemimi asla yükseltmeyi düşünmüyorum. Sizce şu senaryoda 32 gb ram mi almalıyım 64 mü ?
64 gereksiz olur ben zamanında 2-3 ay önce 32 GB ram fiyatına 64 GB ram bulduğum için 64 GB kullanıyorum

• Beğen
Geri