- Bütçe
 - 37000

Merhaba arkadaşlar benim yeni bir bilgisayar almak istiyorum ancak 35k gibi çok arada bir bütçem var. Olabildiğince hazır sistemlerden uzak durmak istiyorum çünkü sistemde kullanılan psular dahili psu olduğu için hiç güven vermiyor. Biliyorum hazır kasalar daha ucuz ancak bu bilgisayarı aldıktan minumum 2-3 yıl içinde yeni bir bilgisayar ya da ekipmana yükseltme uygulamayacağım. Sitelerden baktığım kadarı ile bütçeme en uygun ekran kartı Intel Arc B580 gibi duruyor.  
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray İşlemci
Anakart: A620 Anakart
Ram: 1x16 Patriot Venom 6000mhz CL30
Ekran Kartı : İntel Arc B580 12GB
SSD: 1TB Kingston NV3 SNC3S M2 SSD
PSU: MSI MAG A750BN 80PLUS BRONZE
Soğutma: Herhangi bi markanın 4bakır borulu kule tipi soğutucusu
Kasa markası önemsiz mesh bir kasa
Bunları göz önüne aldığımda uzun araştırmalar sonucu ileride yükseltme yapmayı göz önünde bulundurarak böyle bir sistem toplamayı düşündüm ancak etrafımdaki hiç kimse B580 almamı önermedi aşırı ısınmasından dolayı, para ekleyip 9060 16GB al diyorlar ama bu miktarın ancak 2 3k üzerine çıkabilirim bu yüzden 9060 ekran kartına çıkamıyorum. 3 hafta önce aşırı ısımanın önüne geçmek için güncelleme yayınlanmış ama bilemedim. Kasım ayı İndirimlerini beklemeyi düşünüyorum ancak kasım ayı gelmeden fiyatlara zamlar yapıldı. Bu sistem 2 hafta önce falan 32K gibi bir fiyata toplanırken suan 36 37k cıvarına toplanıyor. Bu yüzden kasım indirimine pek bel bağlamak istemiyorum. Bu sistemde neyi kısıp neyi arttırırsak daha iyi bir sistem olur veya güzel hazırlanmış güvenilir psuya sahip bir hazır sistem mevcut mu?

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray İşlemci
Anakart: A620 Anakart
Ram: 1x16 Patriot Venom 6000mhz CL30
Ekran Kartı : İntel Arc B580 12GB
SSD: 1TB Kingston NV3 SNC3S M2 SSD
PSU: MSI MAG A750BN 80PLUS BRONZE
Soğutma: Herhangi bi markanın 4bakır borulu kule tipi soğutucusu
Kasa markası önemsiz mesh bir kasa
Bunları göz önüne aldığımda uzun araştırmalar sonucu ileride yükseltme yapmayı göz önünde bulundurarak böyle bir sistem toplamayı düşündüm ancak etrafımdaki hiç kimse B580 almamı önermedi aşırı ısınmasından dolayı, para ekleyip 9060 16GB al diyorlar ama bu miktarın ancak 2 3k üzerine çıkabilirim bu yüzden 9060 ekran kartına çıkamıyorum. 3 hafta önce aşırı ısımanın önüne geçmek için güncelleme yayınlanmış ama bilemedim. Kasım ayı İndirimlerini beklemeyi düşünüyorum ancak kasım ayı gelmeden fiyatlara zamlar yapıldı. Bu sistem 2 hafta önce falan 32K gibi bir fiyata toplanırken suan 36 37k cıvarına toplanıyor. Bu yüzden kasım indirimine pek bel bağlamak istemiyorum. Bu sistemde neyi kısıp neyi arttırırsak daha iyi bir sistem olur veya güzel hazırlanmış güvenilir psuya sahip bir hazır sistem mevcut mu?