3800 Mhz'e CL 16 ram O.C Yaptım. HyperX

gear down kapatılmadığı için demekki cl 17 ler çıkmıyordu. Bak bunuda öğrenmiş oldum. Teşekkürler. Bunuda ayarlayıp öyle yapacağım. timingleri düzeltip direkt 3800 cl17 1.45 veriyorum doğrudur değilmi. Çünkü yarın gelir gelmez direkt o işlemi yapıp öyle gireceğim foruma.
3800 MHz denerken FCLK Frequency ayarını da 1900 yapın bu arada.

yarın tekrar yapmadan önce notlarımı alıp ona göre bios dan düzeltmeleri yapıp deneyeceğim. fakat fclk yı nasıl 1900 yapcağım 1800 sanırım şu anda . onuda bios dan el ile mi yapacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Voltajı 1.45v yapmayı unutmaman lazım ama :)
ben en iyisi söyle yapacağım. Yarın gelip yapcaklarımı notlar şekilde alıp sizinle buradan paylaşacağım. adım adım yazıcam. Eğer adımlarda atladığım yada eksil bir şey oksa sonra işe koyulacağım. :)

@RevDeisDou @cfranko
Selam dostlar. Biraz yoğundu yapamadım bu suralar. Şimdi işlemleri gerçekleştireceğim adımlar söyle.

1. Gear down : Disabled - Restart

11.jpg

2. FLCK : 1900 Mhz - Restart

44.jpg

3. Sub Timing ler aşağıdaki gibi - DRAM Voltage : 1.41 V - restart

33.jpg

Son olarak . Memorty Try it den 3800 mhz cl 17 DRAM Voltage 1.45 V

Varmı eksik yada atladığım nokta.

Güzel. Bunları yaptıktan sonra command rate 1T mi 2T mi bakar mısın CPU Z’den.
Bir de Memory Try it’den bir ayar seçtiğin zaman FCLK yi otomatik yapıyor zaten bilgin olsun

Nasıl yaptın? Kaç voltaj verdin?

Güzel. Bunları yaptıktan sonra command rate 1T mi 2T mi bakar mısın CPU Z’den.
Bir de Memory Try it’den bir ayar seçtiğin zaman FCLK yi otomatik yapıyor zaten bilgin olsun
1T ,
Birde sormak istediğim Sub Timing de tRFC 1 2 ve 4 var. sen verdiğin değerlerde sadece tRFC vermiştin. hangisini değiştireceğimi bilemediğim için. sadece 1 i değiştirdim. Sorun olmaz değilmi.

1T ,
Birde sormak istediğim Sub Timing de tRFC 1 2 ve 4 var. sen verdiğin değerlerde sadece tRFC vermiştin. hangisini değiştireceğimi bilemediğim için. sadece 1 i değiştirdim. Sorun olmaz değilmi.
tRFC 1 i ayarla sen sadece
2 ve 4 auto kalmalı

daha yeni yapıyoruz. 3200 mhz yi 3800 cl 17 yapmaya çalışıyorum @RevDeisDou ve @cfranko üstadım ile birlikte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1900 yapman lazım demiştin sanırım. o zaman fclk ellemiyorum. madem otomatik seçmekte.
Normalde kendin seçmen iyi olur FCLK yi zaten ama Memory Try it kullanıyorsan gerek olmaz.

Bir de şuan son kullandığın ayarları bir ZenTimings programından SS olarak atar mısın bir bakayim.

1T olması mı gerekmekte. @cfranko

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,140
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri