Yardım 3D Yazıcı almak mantıklı mı?

Uzun süre götürüp götrümemesi tamamen basacağın şeye bağlı. Büyük bir şeyse genelde 1 haftada bitiyor. 650TL değil. 360TL'ye microzey'de mevcut.
Anladığım kadarıyla klasik gündelik şeyler ( Telefon tutucu, ekran kartı tutucu, kalemlik) bunlar çok maliyetli şeyler değil ama iş oyuncaklar yapmaya gelince maliyet artıyor galiba mesela karambit ve figür aynı şey mi

Anladığım kadarıyla klasik gündelik şeyler ( Telefon tutucu, ekran kartı tutucu, kalemlik) bunlar çok maliyetli şeyler değil ama iş oyuncaklar yapmaya gelince maliyet artıyor galiba mesela karambit ve figür aynı şey mi
Aynı değil. Karambit genelde dik şekilde detaylı basılabiliyor lakin figür çok büyük olmadığı sürece pek kaliteli basılamıyor. Örneğin benim yaptığım bir avize vardı. Basımı yaklaşık 1 ay kadar sürmüştü. 6KG filament de gitmişti tabii.

Aynı değil. Karambit genelde dik şekilde detaylı basılabiliyor lakin figür çok büyük olmadığı sürece pek kaliteli basılamıyor. Örneğin benim yaptığım bir avize vardı. Basımı yaklaşık 1 ay kadar sürmüştü. 6KG filament de gitmişti tabii.
Figürlerden kastığın böyle kocaman god of war karakteri falan yapıyorlar sonra boyuyorlar bunlar mı mesela diyelim ki ben kücük oyuncak yapmak istedim böyle raflara koymalık deadpool olsun bunlar için pahalı yazıcı ve fazla filement mi gerekiyor

Figürlerden kastığın böyle kocaman god of war karakteri falan yapıyorlar sonra boyuyorlar bunlar mı mesela diyelim ki ben kücük oyuncak yapmak istedim böyle raflara koymalık deadpool olsun bunlar için pahalı yazıcı ve fazla filement mi gerekiyor
Pek öyle değil lakin SLA FDM'e göre pahalı ve pis bir iş. Reçine filament'e göre pahalı. Bir de Sürekli olarak reçine ve alkol kokusunu alıyorsun baskı sırasında. Baskıyı sen temizlediğin için eldiven, maske ve gözlük gerektiriyor. Tabii bunun sonucunda mükemmel baskı kalitesi veriyor.

Pek öyle değil lakin SLA FDM'e göre pahalı ve pis bir iş. Reçine filament'e göre pahalı. Bir de Sürekli olarak reçine ve alkol kokusunu alıyorsun baskı sırasında. Baskıyı sen temizlediğin için eldiven maske gözlük gerektiriyor. Tabii bunun sonucunda mükemmel baskı kalitesi veriyor.
Arkadaşım ne tür baskılar yapmak istiyor bilmiyorum aktif olduğunda sorucam cevap verdiğinde sana danışmak istiyorum çünkü bu konuda hiç bilgimiz yok arkadaşım sadece 3d model yapmasını biliyor keyif alıyor bir şey yapmaktan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,494
Üyeler
186,072
Son üye
Rahsam
Geri