Çözüldü✓ 4 KANAL RAM SAĞLIKLI OLUR MU?

stwrtxd

80+
Reaksiyon skoru
7
CMT32GX5M2B6000C30 model numaralı ramlere sahibim, hali hazırda 32GB 2x16 şeklinde sistemimde takılı. 4 kanal yapmak için bir kit daha almak istiyorum; sizce mantıklı olur mu?
Bazı yerlerde anakart modeli destekliyorsa sıkıntı olmaz yazıyor, bazı yerlerde performans düşürür diyor anlayamadım.
Anakart modeli: ASUS ROG STRIX X870-F GAMING WIFI 8000MHz OC DDR5

4 kanal destek varsa nasıl performans duser?
Aksi yukseltir.
2 yol ile 4 yol otoban olarak hesapla..

Aksi yukseltir.
Bilemedim hocam, bazı yerlere frekanslara çıkmakta zorlanır ve kararsızlıklar yaşar diye yorumlar okudum en sağlıklısı 2 kanal yazıyordu

CMT32GX5M2B6000C30 model numaralı ramlere sahibim, hali hazırda 32GB 2x16 şeklinde sistemimde takılı. 4 kanal yapmak için bir kit daha almak istiyorum; sizce mantıklı olur mu?
Bazı yerlerde anakart modeli destekliyorsa sıkıntı olmaz yazıyor, bazı yerlerde performans düşürür diyor anlayamadım.
Anakart modeli: ASUS ROG STRIX X870-F GAMING WIFI 8000MHz OC DDR5
hocam 2 slot yeterli olur 2 slottan fazlası bazen kararsızlığa yol açabiliyor boşu boşuna 4*8 ram alacağına 2*16 al herhangi bir kaybın olmaz aksine kazancın olur ilerde olur da ram yükseltmek istersen de daha rahat olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aksi yukseltir.
hocam bu bilgi kısmen yanlış hangi kaynaktan aldınız acaba bilgiyi

hocam 2 slot yeterli olur 2 slottan fazlası bazen kararsızlığa yol açabiliyor boşu boşuna 4*8 ram alacağına 2*16 al herhangi bir kaybın olmaz aksine kazancın olur ilerde olur da ram yükseltmek istersen de daha rahat olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam bu bilgi kısmen yanlış hangi kaynaktan aldınız acaba bilgiyi
İşte hocam kararsızlık ve performans düşüşü kafamı kurcalıyor. İşlemcim 9950x3D ve anakart biosu 1203 4 kanal sıkıntı yaratmaz stabil çalışır mı konuda iyi bir bilgisi olan birisinin net cevabına ihtiyacım var 64gb her halükarda yetecek bana daha fazla arttırmalık bir durum yok

İşte hocam kararsızlık ve performans düşüşü kafamı kurcalıyor. İşlemcim 9950x3D ve anakart biosu 1203 4 kanal sıkıntı yaratmaz stabil çalışır mı konuda iyi bir bilgisi olan birisinin net cevabına ihtiyacım var 64gb her halükarda yetecek bana daha fazla arttırmalık bir durum yok
hocam yüksek mhz lere çıkıldığında kararsızlığa yol açabilir en sağlıklısı 2 kanal boşuna 4 kanalı doldurmana gerek yok zaten işlemciler maximum performansı dual cahanel olarak almaktadır mimarileri ona göre tasarlanmıştır üstteki arkadaşın o bilgiyi nereden aldığını bilmiyorum pratikte doğru ama teknik olarak yanlış bilgi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,886
Üyeler
187,117
Son üye
Wicker10
Geri