Neler Yeni

Rehber 4000 TL Bütçe İle Telefon Karşılaştırma #r2

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Herkese Merhaba Arkadaşlar
Rehberime hoş geldiniz

Not: Redmi Note 10 Pro-Samsung Galaxy A52-Samsung Galaxy A71 telefonlarını karşılaştırdığım bir rehber olacak, ben bunu normal de bir arkadaşa cevap olarak hazırlamıştım ama telefon alacak arkadaşlara yardım etmek için burada rehber olarak tekrar yayınlayacağım.​

1. Neden - Suya ve Toza Dayıklılık Sertifikaları
A71
-Aşağıda gördüğünüz gibi A71 cep telefonunun hiçbir sertifikası yok bu da bu bütçede büyük ir eksiklik zira telefon cepte iken demir tozu cebimize kaçabilir ve telefonun hoparlörü veya mikrofonu bozuldu gerekçesiyle kendini yetkili serviste falan bulursun.
10 Pro-Suya ve Toza dayanıklığı A52 daha az ve başka bir nokta daha var bir sonraki madde onunla ilgili.
A52-Söylenecek söz yok...
Kaynak : EPEY
SU & TOZ.png

2. Neden - İşlemci Performansı
A71
-Qualcomm Snapdragon 730 Kulanıyor ve 70 Puan almış. Yani en güçlü işlemci
10 Pro-Qualcomm Snapdragon 732G Kullanıyor ve 65 Puan almış yani listede en güçsüz işlemci.
A52-Qualcomm Snapdragon 720G Kullanıypr ve 66 Puan almış.
Kaynak: VERSUS
İşlemciler.png

3. Neden - Piksel Yoğunluğu
A71
-Piksel yoğunluğu ile ekrana giriş yapmışken Ekran teknolojisi,çözünürlü, dayanıklığı ve tazeleme hızından bahsetmezsek olmaz. A71 Super Amoled teknoloJisinde ve FHD+ çözünürlüğünde Ekram tazeleme hızı ise 60 Hz. Ekran dayanıklığına gelecek olursak oda Corning Gorilla Class 3 Piksel yoğunluğu ise 393 PPI ve neyazık ki listede PPI değeri, Ekran tazeleme hızı ve dayanıklığı olarak sonda yer alıyor.
10 PRO-Ekran teknolojisi olarak Amoled teknolojisini kullanıyor bu A71 den bir tık geride ve çözünürlük olarak aynı PPI değeri ise 395 PPI. Ekran tazeleme hızı ise 120 Hz Redmi Note 10 Pro enran tazeleme hızı olarak en hızlı telefon oluyor.
A71-Ekran teknolojisi ve çözünürlüğü A71 ile aynı derecede, Ekran dayanıklığı Redmi Note 10 Pro ile aynı, Tazeleme hızı ise 90 Hz malesef Redmi Note 10 Pro dan geride fakat yinede iyi bir değer. (<- Kendini avutuyor)
Kaynak - EPEY
Ekran.png

4.Neden - Çıkış Yılı
A71
-2019 Aralık ayında çıkmış pek güncel olduğu söylenemez.
10 Pro-2021 Mart ayında çıkmış gayet güncel.
A52-2021 Mart ayında çıkmış yani gayet güncel.
Kaynak - EPEY
Adsız.png

5. Ve Son Neden - Bütçe
A71
-Fiyat olarak en pahalı telefon, bu nedenle seçmedim geçi en büyük nedenler yukarıdakiler ama neyse, zaten bütçeyi 200 TL aşıyor.
10 Pro- fiyat olarak en ucuz fakat a52 ile hemen kafa kafaya bu yüzden pek fark etmez, Fakat bütçeyi 50 TL aşıyor.
A52-Fiyat olarak ortanca, Bütçeyi 100 TL aşıyor.
Kaynak - Epey
Bütçe.png

Sonuç olarak;
A71 en çok ezildiği yer Ekran kısmı oldu... su ve toza karşı da hiç bir sertifikası yoktu yıl olarak da çok eski kalmıştı, Redmi ise işlemcide en düşük olarak kaldı fakat farkı çok büyük değildi. A52 ise işlemci kısmında A71 den 4 Puan düşük Redmi den 1 Puan yüksek olmuş gerisi zaten en iyi telefon olarak onu gösteriyor

Sanırım listede ki en kötü telefon A71 oldu A52 sizin için iyi bir seçim olacaktır eğer alırsan memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Umarım yararlı olmuştur, okuduğunuz için teşükkür ederim, iyi günler. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,759
Üyeler
159,825
Son üye
denizozturka
Top Bottom