Neler Yeni

🔥İndirim 4070 Ti 24.999,95 ₺ Bu Kart Hangi Ara Çıktı (Ön Sipariş)

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Öncelikle selamlar. Yazılanları okuyorum AMD seven Nvidia seven ve bu kartların özelliklerini karşılaştıran yorumlar ve bu konu için değil bu durum genelde böyle ''marka savunuculuğu,fanboyluk yada marka hater lığı'' Ben de RTX 4080 ve RX 7900 XTX arasında kararsız kalmış biriyim incelemelerden gördüğüm saf güç olarak 7900 XTX daha iyi bir kart fakat RT işin içine girdiğinde 4080 biraz öne çıkıyor ve DLSS 3.0 var bu işin ilk bölümü, 2. bölüm ise iş için Nvidia oyun için AMD söylemi herkes bunu diyor ama bunları diyenlerin gerçekten % kaçının işi gerçekten tüm gün render almak ile alakalı? Arada bir yada gün aşırı bir video render'ı almak yani bir kartın 30 dakika geç alması ne kadar etken olabilir ve son olarak şuan 2K monitör kullanıyorum normal şartlarda RX 6900 XT bile son derece yeterli fakat sistemi güncel tutup devam etmek istiyorum.. Tüm söylediklerim genel bir görüş tercih yapmak isteyenler için ama ben sanırım RTX 4080'i tercih etmek istiyorum ama fiyatı biraz daha aşağı inmeli iş için kullanılmayacak bir kart (tam zamanlı işten bahsediyorum) için 5-6K farklar + özelliklerinin karşılığı değil XFX'in soğutmasına denk bir RTX 4080 yani 25-28k civarlarına bulunursa tercihim 4080 olacak ama şimdilik Galax ve Palit için değil(RX 7900 XTX içinde 25K üstü vermem).. Bilmeyenler için Nvidia için EVGA nasıl iyi bir kart üreticiyse (en azından 4000 serisine kadar XFX AMD için öyledir. Sağlam,stabil,çok sade ve soğutması iyi kartlar yaparlar.)
30 dakika iş için kullanan biri için ciddi bir süre. Ben kartımı %90 iş için kullanıyorum. Bir işi editleriyle birlikte 4-5 defa baştan render aldığını düşün. O zaman sürenin önemi ortaya çıkıyor. Kartı iş için kullanacaksan piyasada Nvidia dışında bir alternatifin yok maalesef.
İşin tam zamanlı olmasına da gerek yok. Konu sadece süre değil, programların desteği de önemli. Söylediklerine katılıyorum. Herhangi bir şeyin fanı olan insanların yorumlarını da dikkate almamak gerek. PCyi oyun ağırlıklı kullanacak olsam bende AMD düşünürdüm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Zafer Bengü
Ben 5700XT almıştım oyun için. Ancak daha sonra video değil de işim için 3D render yapmam gerektiğinde keşke 30dk geç alıyor olsaydı. CUDA çekirdeği olmadığı için V-Ray ile HİÇ kullanamıyordum. Neticesinde onu satıp 3070TI almıştım. Evet, oyun için kesinlikle fiyat performans ürünüdür Radeon'lar. Ancak ister oyunda ister iş için ray tracing yapacaksanız NVidia'dan başka alternatifiniz yok gibi. Battlefield 5'te multiplayer'da bile ray tracing ile oynamanın keyfi gerçekten güzeldi. Render alırken Radeon kullanan ve popüler olmayan yazılımlar da var ama istisna kalarak istatistiklere dahil olamazlar.
RX 5700 XT eski bir kart ve render süreleri hakkında bilgim yok ben genel olarak RTX 4080 ve RX 7900 XTX'i kıyasladım arasında kaldığım kartlar bunlar. RT performansları hala Nvidia'da daha iyi olsa da öyle uçurum yok artık (benim için RT'nin önemide yok aslında fakat + özellik her zaman iyidir) fakat DLSS 3.0 asıl fark yaratan nokta Nvidia almak isteme ve biraz fiyat düşmesini bekleme sebebim bu (Ayrıca diğer serilerin tersine Nvidia kartlar 4000 serisinde AMD 7000 serisine göre güç tüketiminde daha iyiler) ama dediğim gibi iş için kullanmayacağım için 5-6k farklar çok benim için, kabul edebileceğim aralık 2-3k dır. Bu yüzden bir indirim bekliyorum belki AMD 7000 serisi Nvidia 4000 serisinin satışlarını biraz etkilerse bu durum olabilir o yüzden şimdilik beklemek mantıklı geliyor.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Kayhan Uygun
Toplumdan dışlanmışsın, baktığın tüm kızlar senin 50 metre yanından geçmemiş sonra gidip spor yapmışsın. Spor yaptın adam oldun dimi ,e tabi yapmadan kimse seni adam yerine koymuyordu. Büyük ihtimalle hala koymuyorlar. Gelmişsin zamanında kendinden çıkardığın dersleri bana veriyorsun :D Harbiden acıyorum ama o kadar uğraş vücut yap ama işte karakter olmayınca olmuyor :)
4 senedir kız arkadaşım var kızlı erkekli arkadaş grubum var düzenli olarak buluşuruz bir yerlere gideriz ya da birinin evinde toplanırız sen bunları bilmezsin hayatında 1 kızım elini bile tuttuğundan emin değilim bunları bana neden söylüyorsun bilmiyorum ama benim sana en ufak bir lafım olmadan bana kör muamelesi yapan sendin şimdi bunları duymak acı verici haklısın kendi hayatını yazma bana dostum acınası hayatında bol şans cevap verme mümkünse daha fazla muhattap olamam seninle

warymajesty

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
yunus günaydın
Ayda bir driver silip kurarım, vaktim bol bununla değerlendiririm diyenler için biçilmiş kaftan.
3 senedir rx560 kullanıyorum toplam 3 kere driver silip yükledim 2 tanesinde format atmıştım. Diğerindeyse sürümü güncellemiştim, whql sürüme geri döndüm. Bazıları problem yaşayabiliyor ama genele vurulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Abartı buldum yorumunu.

pr0phet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Mehmet Emin Güneşli
Sırf DLSS 3.0 için daha az fps almak saçma 7900 xtx kesinlikle daha iyi bir kart. fsr 3.0 2023 te çıkıcak ve fsr 3.0 da kötü olmaz.

NightRose

80+ Bronze
4 senedir kız arkadaşım var kızlı erkekli arkadaş grubum var düzenli olarak buluşuruz bir yerlere gideriz ya da birinin evinde toplanırız sen bunları bilmezsin hayatında 1 kızım elini bile tuttuğundan emin değilim bunları bana neden söylüyorsun bilmiyorum ama benim sana en ufak bir lafım olmadan bana kör muamelesi yapan sendin şimdi bunları duymak acı verici haklısın kendi hayatını yazma bana dostum acınası hayatında bol şans cevap verme mümkünse daha fazla muhattap olamam seninle
sen harbi asosyallikten çıkıp buldumcuk olmuşsun heralde bu nasıl bir yorum o_O:kekw::kekw:

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Ayda bir driver silip kurarım, vaktim bol bununla değerlendiririm diyenler için biçilmiş kaftan.
Sil/Kur yapmak maksimum 10 dakikanı alır, ayda bir silip kurmana da gerek yok zaten ne boş yorum.

KnightDavion

80+ Bronze

Cihangir

80+ Gold
7900xtx almak yerine yurt dışı 4080 alınır

rynsz

80+ Bronze

Ysuflix

80+ Gold
arkadaşlar bana kalırsa 7900XTX geleceğe yatırımdır. Yazılım güncellemeleriyle ve FSR 3.0 ve HYPER-RX ile çok daha performanslı olacak bir kart. Alın geçin :D imkan olsa direk alırım vallaha. (büyük nvidia fanboyu olarak söylüyorum)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,292
Üyeler
161,835
Son üye
Gozlerimikapatsam
Top Bottom