bythmn
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
30 dakika iş için kullanan biri için ciddi bir süre. Ben kartımı %90 iş için kullanıyorum. Bir işi editleriyle birlikte 4-5 defa baştan render aldığını düşün. O zaman sürenin önemi ortaya çıkıyor. Kartı iş için kullanacaksan piyasada Nvidia dışında bir alternatifin yok maalesef.Öncelikle selamlar. Yazılanları okuyorum AMD seven Nvidia seven ve bu kartların özelliklerini karşılaştıran yorumlar ve bu konu için değil bu durum genelde böyle ''marka savunuculuğu,fanboyluk yada marka hater lığı'' Ben de RTX 4080 ve RX 7900 XTX arasında kararsız kalmış biriyim incelemelerden gördüğüm saf güç olarak 7900 XTX daha iyi bir kart fakat RT işin içine girdiğinde 4080 biraz öne çıkıyor ve DLSS 3.0 var bu işin ilk bölümü, 2. bölüm ise iş için Nvidia oyun için AMD söylemi herkes bunu diyor ama bunları diyenlerin gerçekten % kaçının işi gerçekten tüm gün render almak ile alakalı? Arada bir yada gün aşırı bir video render'ı almak yani bir kartın 30 dakika geç alması ne kadar etken olabilir ve son olarak şuan 2K monitör kullanıyorum normal şartlarda RX 6900 XT bile son derece yeterli fakat sistemi güncel tutup devam etmek istiyorum.. Tüm söylediklerim genel bir görüş tercih yapmak isteyenler için ama ben sanırım RTX 4080'i tercih etmek istiyorum ama fiyatı biraz daha aşağı inmeli iş için kullanılmayacak bir kart (tam zamanlı işten bahsediyorum) için 5-6K farklar + özelliklerinin karşılığı değil XFX'in soğutmasına denk bir RTX 4080 yani 25-28k civarlarına bulunursa tercihim 4080 olacak ama şimdilik Galax ve Palit için değil(RX 7900 XTX içinde 25K üstü vermem).. Bilmeyenler için Nvidia için EVGA nasıl iyi bir kart üreticiyse (en azından 4000 serisine kadar XFX AMD için öyledir. Sağlam,stabil,çok sade ve soğutması iyi kartlar yaparlar.)
İşin tam zamanlı olmasına da gerek yok. Konu sadece süre değil, programların desteği de önemli. Söylediklerine katılıyorum. Herhangi bir şeyin fanı olan insanların yorumlarını da dikkate almamak gerek. PCyi oyun ağırlıklı kullanacak olsam bende AMD düşünürdüm.