Yardım 4K için hangi ekran kartına geçilmeli ?

5070Tİ 4Kda kullanıyorum DLSS4 Performans bile 4K da 1440p den net gösterdiği için FPS 100 lere çıkıyor çogu oyunda, şöyle diyim daha mfg açtıracak oyun olmadı.

Önerim 5080SUPER beklemen.

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
5090 guzel seçenek.

• Beğen
@TechGuy hocam merhabalar. Dün konuşmuştuk hatırlarsan. PTM7950 siparişini verdim bugün öğlen senin önerine güvenerekten :D Heralde 10 güne falan gelir gibi.

Bugün aklıma bir şey daha takıldı. Bu konuda da fikrini merak ettim açıkçası. Konuyu komple okumana hiç gerek yok. Ben şimdi bir özet geçeyim.

Durum şöyle , 4070 Tİ ekran kartı kullanıyorum. Monitör olarak da 4K çözünürlükteyim. Ve hikayeli oyunları 4k ultra oynuyorum. DLSS ve FG'yi duruma göre de kullanan biriyim.

Önümüzdeki ay 9800x3d'li bir sistem toplucam. Ekran kartı hariç. Ekran kartı olarak şuanki 4070 Tİ'yi yeni sisteme takacam direkt yani.

Şimdi şöyle bir durum var , bu sistemi topladıktan sonra haliyle baya bir borçlanacam. Her parçaya 2 ay taksit yapmayı düşünüyorum vade farkı yememek için.

Bu sistemin taksidi 2 ay sonra bitince de 5080 süper ekran kartları çıkmış olacak piyasaya. Bir diğer seçenek de 5090 var.

Fakat açıkçası 4070 Tİ'yi ne 5080 süper ile ne de 5090 ile pek değiştirmeye istekli değilim. Çünkü daha sistemin taksidi yeni bitmiş olacak. Sonra tekrardan 100-150 bin lira borçlanmış olacam sadece ekran kartına.

Acaba diyorum ki 4070 Tİ'yi sündüre sündüre 6000 serisi çıkana kadar idare etsem. Sonra 6000 serisi çıkınca da elimde baya para birikeceği için 6090 falan alıp geçsem mi diyorum. Fakat 4070 Tİ beni 4K'da 6000 serisi çıkana kadar götürür mü bilmiyorum.

Sizce 5000 serisine geçmek şart mı benim için yoksa piyasadaki oyunları yavaş yavaş oynayarak 6000 serisine kadar sündürsem mi bu süreci?

Uzun oldu biraz kusura bakmayın hocam :D

Arkadaşlar elimde şuan 4070 Tİ ekran kartı var. Monitör olarak da 4K kullanıyorum.

Şuan oynadığım hikaye oyunlarında bir sıkıntı yaşamıyorum. Lakin aşağıdaki videoya hızlıca bakarsanız eğer , 4070 Tİ çoğu oyunda 4k'da 60 fps'nin aşağısında bir performans veriyor. Yani ilerleyen süreçte sorun çıkaracak bu ekran kartı bana.

Önümüzdeki yıl 5080 süper kartlar çıkana kadar kullanmaya devam edecem elimdekini.

Aklımda 3 seçenek var.

1- 5080 süper çıktığında direkt ona geçebilirim.
2- 5080 süper'e 100 bin civarı para verene kadar 40-50 bin daha koyup 5090 alabilirim.
3- Parayı bir kenara atıp 6000 serisini bekleyebilirim.

Sizce en mantıklı hareket ne olur benim için ?
paran varsa 5090 :D

• Beğen
@TechGuy Bey merhabalar. Dün konuşmuştuk hatırlarsanız. PTM7950 siparişini verdim bugün öğlen senin önerine güvenerekten :D Heralde 10 güne falan gelir gibi.

Bugün aklıma bir şey daha takıldı. Bu konuda da fikrini merak ettim açıkçası. Konuyu komple okumana hiç gerek yok. Ben şimdi bir özet geçeyim.

Durum şöyle , 4070 Tİ ekran kartı kullanıyorum. Monitör olarak da 4K çözünürlükteyim. Ve hikayeli oyunları 4k ultra oynuyorum. DLSS ve FG'yi duruma göre de kullanan biriyim.

Önümüzdeki ay 9800x3d'li bir sistem toplucam. Ekran kartı hariç. Ekran kartı olarak şuanki 4070 Tİ'yi yeni sisteme takacam direkt yani.

Şimdi şöyle bir durum var , bu sistemi topladıktan sonra haliyle baya bir borçlanacam. Her parçaya 2 ay taksit yapmayı düşünüyorum vade farkı yememek için.

Bu sistemin taksidi 2 ay sonra bitince de 5080 süper ekran kartları çıkmış olacak piyasaya. Bir diğer seçenek de 5090 var.

Fakat açıkçası 4070 Tİ'yi ne 5080 süper ile ne de 5090 ile pek değiştirmeye istekli değilim. Çünkü daha sistemin taksidi yeni bitmiş olacak. Sonra tekrardan 100-150 bin lira borçlanmış olacam.

Acaba diyorum ki 4070 Tİ'yi sündüre sündüre 6000 serisi çıkana kadar idare etsem. Sonra 6000 serisi çıkınca da elimde baya para birikeceği için 6090 falan alıp geçsem mi diyorum. Fakat 4070 Tİ beni 4K'da 6000 serisi çıkana kadar götürür mü bilmiyorum.

Sizce 5000 serisine geçmek şart mı benim için yoksa piyasadaki oyunları yavaş yavaş oynayarak 6000 serisine kadar sündürsem mi bu süreci?

Dostum bu kadar zor durumdaysan sistem yükseltmek yerine idare et yada 1440p monitöre düş rtx6000 serisinde komple sistemi değişirsin. 4K dan düşmek koyar ama masrafa girmekten iyidir.

• Beğen
Dostum bu kadar zor durumdaysan sistem yükseltmek yerine idare et yada 1440p monitöre düş rtx6000 serisinde komple sistemi değişirsin. 4K dan düşmek koyar ama masrafa girmekten iyidir.
Valla hocam monitörüm oled olduğu için ve 4K'ya gözüm alıştığı için 1440p düşmeyi asla düşünmüyorum. Bir yandan rekabetçi oyunlarda da takıldığım için 9800x3d benim için şuan acil şart. O yüzden ekran kartı hariç 9800x3d'li sistem toplamam gerekiyor bir an önce. Ama 4k hikayeli oyunları da bir yandan oynadığım için haliyle güçlü bir ekran kartı da lazım. Fakat 9800x3d'li sistemin borcu biter bitmez tekrardan bankaya ekran kartı için borçlanasım gelmedi yani kısacası. Bu açıdan ne yapsam bilemedim.

Valla sana şöyle yap böyle yap diyemem, çünkü bu konular öznel. Sadece Super serisinin 5070Ti modelini beklemeni önerebilirim. Bana kalırsa 5090 falan developer kartı. Evde oyun oynayacak adam için fazla lüzumsuz. Ama bu durumda ben olsam mevcut kartta 4K DLSS Balanced, Performans şeklinde 5070Ti S çıkana kadar devam ederdim. Yoksa karttan para kazanmayacak bir adamın borçla 5090 alması kadar absürt bir durum olamaz sanırım.

• Muhteşem
yeni seri beklemekten benim 3070 durum ;

1756934699004.webp

Geri