Çözüldü✓ 4K Render Pc için Minimum İşlemci Hangisi?

core 2 quad bir işlemci 4k videoyu proxy olarak bile tam zamanlı oynatamaz ki ben 4k videoyu tam zamanlı %100 olarak oynatarak çalışılabilecek bir bilgisayar için soru soruyorum. Sinir bozucu olan şey şu insanları bilgisiz sanmanız bende biliyorum konuyu teknik bir soru soruyorum çünkü bu konu üzerine hiçbir içerik yok internette. Sorumun muhatabı olan kişi düzenli olarak kurgu yapıp render alan birisi. Adam 3070ti lı hazır sistem atıyor o kadar komik ki sinirleniyorum haliyle.
vay be yav ben o kadar pc topladım bilgisizim demek he tmm öyle olsun.

Herkesin min. için ihtiyacı farklıdır. Min. üzerinden sistem toplanmaz. Eldeki bütçeye sizin harcayabileceğiniz, düşündüğünüze göre yönlendirme yapılır.

Kağıt üzerinde buna uygun bulup alabilirsiniz, tabii siz render da ne kullanıyorsunuz o ayrı.

Alıntıyı görüntüle
Videoyu biliyorum hocam tükettim. Dediğinizde haklısınız işte bende minimum sistem gereksinimini araştırıyorum. Bakın sizin attığınız o minimum sistem gereksinimleri 720p bir video için. İşte bunun 4k için olanı yok. Bende onu araştıyorum. r5 1600af yeterli olacaktır muhtemelen ama kullanım yoğunluğuna göre yetersiz kaldığı yerler olabilir. r5 3600 tam olarak yetecektir ve r7 3700x fazlasıyla yeterli olacaktır. Bunları zaten biliyorum. Sorum minimum sistem gereksinimleri. Bilgisayar kasmadan donmadan istediğim kadar color attığımda ve effect attığımda tam zamanlı %100 olarak oynatabilecek minimum sistem gereksinimini soruyorum. Bunun cevabını arıyorum. Teşekkür ederim faydalı video...

Selamlar arkadaşlar. 500k aboneli youtube kanalımız var, yemek kanalı. Haftada 2 kez video paylaşıyoruz ve videoları m1 macbook proda render alıyoruz. 4K video render için windows bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bütçe kısıtlı bu sebeple haftada 2 kez 20 dakikalık 4k video render alabilecek kuvvette bir bilgisayarda kullanılabilecek minimum işlemci nedir? Minumum diyorum bakın. 1080p video render konusu açılıyor r5 3600 al diyorlar insanlara. :D i5 4. nesil bile yeterli oysaki. O yüzden uçmayalım lütfen. Minimum sistem gereksinimi nedir?
Bence r5 3600 alma 4k video için yeterli olacağını hiç sanmıyorum.Ben 3d modelleme ve animasyonla uğraşıyorum.Bende imzamda ki sistem var.Tabi sizde ki ekran kartı benimkinden iyidir.Ekran kartı üstünden render alıyorsunuzdur belki bilemem ama ben animasyon render alırken 4k yı geçtim full hd animasyonlar bende baya uzun sürüyor.Benim nacizane yorumum budur

@Uzayda Yürüyen O şekilde kasmadan min. CPU'yu belirlemeniz çok zor. Böyle bir çalışma için kimse uğraşmamıştır belki dünya üzerinde. Mesele şu color attığınızda size yeter denilen CPU yetmeyebilir. Dakka uzadıkça takılmalar olabilir. AMD Threadripper'lar Türkiye'de artık alınabilir seviyede değil. Ek olarak MacOS'taki gibi Windows'ta stabil değil programlar.

5600x ve 3050 gibi bir ikili bence işinizi rahatlıkla görecektir. Bu konuda SSD ve RAM'de önemli.

@Uzayda Yürüyen O şekilde kasmadan min. CPU'yu belirlemeniz çok zor. Böyle bir çalışma için kimse uğraşmamıştır belki dünya üzerinde. Mesele şu color attığınızda size yeter denilen CPU yetmeyebilir. Dakka uzadıkça takılmalar olabilir. AMD Threadripper'lar Türkiye'de artık alınabilir seviyede değil. Ek olarak MacOS'taki gibi Windows'ta stabil değil programlar.

5600x ve 3050 gibi bir ikili bence işinizi rahatlıkla görecektir. Bu konuda SSD ve RAM'de önemli.

Uzun zamandır merak ediyordum o yüzden bu spesifik arayışa girmek istedim. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Ben 5600x Gtx 1650'li sistemin ihtiyacımı karşılayacağını düşünüyorum. Çünkü 3 boyutlu işler harici ekran kartı çok dahil olmuyor olaya. O sebeple gtx 1650 yetebilir gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben de 10400F & 1080 hatırladığım kadarıyla 4K Primere'de 100 GPU kullanımını görüyordum diye hatırlıyorum oynatırken 1-2 element ekleyince. Elinizde harici bir kart varsa denersiniz yoksa ona göre yükseltirsiniz. Teknoloji gelişen bir şey, imkan varsa ve alınabiliyorsa ağırlık CPU önemli deyip ilerideki gelecek teknolojiden ben kısmazdım. En kötü RTX'li bir kart alırdım.

Donanım seviyesi düşerse bunun ömrünün de düşeceği unutulmamalı. Mac gibi değil bu cihazlar:)

Arkadaşın öyle bir tavrı varki insanın yardım edesi gelmiyor

Threadripper 1900X değerlendirebilirsiniz fiyatı 2.5k civarıydı en son. Anakart piyasası ne durumdadır emin değilim.

Threadripper 1900X değerlendirebilirsiniz fiyatı 2.5k civarıydı en son. Anakart piyasası ne durumdadır emin değilim.
Onun anakartları 5-10k'dan başlıyor hocam. ileriye dönük mantıklı bir yatırım gibi durmuyor. Anakart fiyatları normal olsaydı zaten bu fiyatlara satılacağını düşünmüyorum bu işlemcinin gerçekten iyi bir işlemci...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben de 10400F & 1080 hatırladığım kadarıyla 4K Primere'de 100 GPU kullanımını görüyordum diye hatırlıyorum oynatırken 1-2 element ekleyince. Elinizde harici bir kart varsa denersiniz yoksa ona göre yükseltirsiniz. Teknoloji gelişen bir şey, imkan varsa ve alınabiliyorsa ağırlık CPU önemli deyip ilerideki gelecek teknolojiden ben kısmazdım. En kötü RTX'li bir kart alırdım.

Donanım seviyesi düşerse bunun ömrünün de düşeceği unutulmamalı. Mac gibi değil bu cihazlar:)
Bu dediğiniz çok kritik bunun için gidip güçlü pc'lerde gpu testleri yapacağım bakalım nasıl sonuclar verecek. Sizinde tavsiyeniz olduğu üzere RTX 3050 R5 5600X almaya karar verdim. 4000 mhz 32 gb ram ile güçlendireceğim. Teşekkür ederim destekleriniz için <3 seninle sohbet etmeyi çok isterdim hocam cok sagol <3

Çok saçma bir yol izlemişsiniz.

AMD Ryzen 5 5600
B450M S2H
2X8 RAM
500 GB M.2 SSD
RX 6600
500 Watt PSU
Kasa

Göz ucuyla sistem topladım. Böyle bir şey ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ortalama fiyatı 13.000 TL bandında olur.

4000 mhz 32 gb ram ile güçlendireceğim.
Biliyorum demişsiniz ancak RAM frekansı arttıkça doğru orantıda performans artmaz.
3733 MHz CL14 RAM tercih edebilirsiniz ya da OC yapabilirsiniz.
OC potasiyeli iyi olan Crucial Ballistix'i tercih edebilirsiniz.

@Uzayda Yürüyen Ryzen 5 3600'üm varken Sony Vegas Pro'da 4K video render sürem uzundu ancak bilgisayarın anası ağlıyorla ağlamıyor arasındaydı. Yani Ryzen 5 3600 tam sınır sayılabilecek bir işlemci.

Çok saçma bir yol izlemişsiniz.

AMD Ryzen 5 5600
B450M S2H
2X8 RAM
500 GB M.2 SSD
RX 6500 XT
500 Watt PSU
Kasa

Göz ucuyla sistem topladım. Böyle bir şey ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ortalama fiyatı 11.000 TL bandında olur.
Bende sizin gibi düşünüyorum aslında. Şuan fujifilm x-t4 ile çekim yapıyorum ve bunun 4k'sı ile Red'in 4ksı çok farklı biliyorsunuz. Almışken Red 4k ham video render alabilecek bir pc toplamak istiyorum. Bu yetecektir diye düşünüyorum. 5500'e RTX 3050 - 3800'e 3600x alabileceğime inanıyorum. Elimde zaten core reactör 750w +80 gold ve 4000d airflow var. Diğer parçalar ile birlikte 12-14k'ya toplayabilirim gibi görünüyor.

Bence de sizin öneriniz yeterli olacaktır.

@Uzayda Yürüyen Ryzen 5 3600'üm varken Sony Vegas Pro'da 4K video render sürem uzundu ancak bilgisayarın anası ağlıyorla ağlamıyor arasındaydı. Yani Ryzen 5 3600 tam sınır sayılabilecek bir işlemci.
anladım hocam. yukarıda başka bir arkadaşta 3600x ile yetmediğini söylemiş bu yüzden 5600x almaya karar verdim çok teşekkür ederim. Peki bir şey sormak istiyorum video tam zamanlı oynatırken effect atınca sıkıntı oluyormuydu? Kayıpsız akabiliyor mu video ?

Bende sizin gibi düşünüyorum aslında. Şuan fujifilm x-t4 ile çekim yapıyorum ve bunun 4k'sı ile Red'in 4ksı çok farklı biliyorsunuz. Almışken Red 4k ham video render alabilecek bir pc toplamak istiyorum. Bu yetecektir diye düşünüyorum. 5500'e RTX 3050 - 3800'e 3600x alabileceğime inanıyorum. Elimde zaten core reactör 750w +80 gold ve 4000d airflow var. Diğer parçalar ile birlikte 12-14k'ya toplayabilirim gibi görünüyor.

Bence de sizin öneriniz yeterli olacaktır.

anladım hocam. yukarıda başka bir arkadaşta 3600x ile yetmediğini söylemiş bu yüzden 5600x almaya karar verdim çok teşekkür ederim. Peki bir şey sormak istiyorum video tam zamanlı oynatırken effect atınca sıkıntı oluyormuydu? Kayıpsız akabiliyor mu video ?
O iki donanım yerine dediğim donanımları tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Hem görüntü anlamında hem de işlem anlamında daha güçlüler. Elinizde olan PSU ve kasa iyi modellerden. Onların haricinde en fazla 12.500 TL'ye mâl edebilirsiniz. Tabii anakart, SSD, soğutucu daha iyi seçilirse bu fiyat artacaktır.

Geri