Çözüldü✓ 4K Render Pc için Minimum İşlemci Hangisi?

O iki donanım yerine dediğim donanımları tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Hem görüntü anlamında hem de işlem anlamında daha güçlüler. Elinizde olan PSU ve kasa iyi modellerden. Onların haricinde en fazla 12.500 TL'ye mâl edebilirsiniz. Tabii anakart, SSD, soğutucu daha iyi seçilirse bu fiyat artacaktır.
Ram ile ilgili yazdıklarınızı simdi okudum. Haklısınız Mhzyi düşürüp Cl dğeri düşük rame gitmek daha mantıklı olacaktır. Bu şekilde yapacağım.

Nvidia'nın Cuda çekirdekleri Adobe ile anlaşmalı olduğu için hem tam zamanlı oynatma hemde render sürelerinde amd'nin opencl teknolojisine göre ciddi farklar var. Bu süre 10 dakikalık 4k bir video renderinda 4-5 dakika fark edebiliyor. Büyük projelerde bu fark gittikçe büyüyecektir. Rtx 3050 ekran kartında 2500 cuda çekirdeği var. 2060'da 1600 vardı sanırım. Bu yüzden 3050 fp olarak video render için çok mantıklı görünüyor.. Sırf bu yüzden nvidia kart almak zorundayım diye düşünüyorum. 5600 - 5600x'de oyunlarda hiçbir fark olmadıgını ( %2-%3 ) biliyorum ancak render konusunda slikon kalitesi bakımından 5600'ün kötü olması sebebiyle farklar olabileceğini düşünüyorum. Daha fazla ısınacaktır diye düşünmekteyim buda performansta kayıplara sebep olabilir. Almışken bu sebeple tepe modeli olan 5600x'i almak istiyorum. Diğer parçalarıda core reactör gibi tepe modellerin fp olanların arasından sececeğim ve indirimlerle alacağım. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Dikkat etmemi istediğiniz başka bir şey varsa önerilere açığım

12900k alınabilir.

İntel i9 10980XE araştırıp dönüş yapabilirsin. fiyatıda 10bin tl istediğin testi yapabilirsin.

@Furkan Karagülle
4K rander alacak birisi için;
  • 16 RAM çok ideal bir seçim olmaz. Özellikle anlık önizleme yapacaksa. Bu tarz programlar için ne kadar RAM o kadar köfte demek.
  • Aynı şekilde 500 GB SSD'de bu konuda yetersiz kalabilir. Burada kullanıcı elindeki çekimlerin boyutuna ve ne kadar süreyle depolayacağına göre karar vermeli.

Bende sizin gibi düşünüyorum aslında. Şuan fujifilm x-t4 ile çekim yapıyorum ve bunun 4k'sı ile Red'in 4ksı çok farklı biliyorsunuz. Almışken Red 4k ham video render alabilecek bir pc toplamak istiyorum. Bu yetecektir diye düşünüyorum. 5500'e RTX 3050 - 3800'e 3600x alabileceğime inanıyorum. Elimde zaten core reactör 750w +80 gold ve 4000d airflow var. Diğer parçalar ile birlikte 12-14k'ya toplayabilirim gibi görünüyor.

Bence de sizin öneriniz yeterli olacaktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anladım hocam. yukarıda başka bir arkadaşta 3600x ile yetmediğini söylemiş bu yüzden 5600x almaya karar verdim çok teşekkür ederim. Peki bir şey sormak istiyorum video tam zamanlı oynatırken effect atınca sıkıntı oluyormuydu? Kayıpsız akabiliyor mu video ?
kayipsiz akiyordu.

@Furkan Karagülle
4K rander alacak birisi için;
  • 16 RAM çok ideal bir seçim olmaz. Özellikle anlık önizleme yapacaksa. Bu tarz programlar için ne kadar RAM o kadar köfte demek.
  • Aynı şekilde 500 GB SSD'de bu konuda yetersiz kalabilir. Burada kullanıcı elindeki çekimlerin boyutuna ve ne kadar süreyle depolayacağına göre karar vermeli.
Üstte belirttim zaten.. Bu yazdıklarımın da minimum seviyede olduğunu da yazmıştım.

Geri