Uzayda Yürüyen
80+
- Reaksiyon skoru
- 204
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram ile ilgili yazdıklarınızı simdi okudum. Haklısınız Mhzyi düşürüp Cl dğeri düşük rame gitmek daha mantıklı olacaktır. Bu şekilde yapacağım.O iki donanım yerine dediğim donanımları tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Hem görüntü anlamında hem de işlem anlamında daha güçlüler. Elinizde olan PSU ve kasa iyi modellerden. Onların haricinde en fazla 12.500 TL'ye mâl edebilirsiniz. Tabii anakart, SSD, soğutucu daha iyi seçilirse bu fiyat artacaktır.
Nvidia'nın Cuda çekirdekleri Adobe ile anlaşmalı olduğu için hem tam zamanlı oynatma hemde render sürelerinde amd'nin opencl teknolojisine göre ciddi farklar var. Bu süre 10 dakikalık 4k bir video renderinda 4-5 dakika fark edebiliyor. Büyük projelerde bu fark gittikçe büyüyecektir. Rtx 3050 ekran kartında 2500 cuda çekirdeği var. 2060'da 1600 vardı sanırım. Bu yüzden 3050 fp olarak video render için çok mantıklı görünüyor.. Sırf bu yüzden nvidia kart almak zorundayım diye düşünüyorum. 5600 - 5600x'de oyunlarda hiçbir fark olmadıgını ( %2-%3 ) biliyorum ancak render konusunda slikon kalitesi bakımından 5600'ün kötü olması sebebiyle farklar olabileceğini düşünüyorum. Daha fazla ısınacaktır diye düşünmekteyim buda performansta kayıplara sebep olabilir. Almışken bu sebeple tepe modeli olan 5600x'i almak istiyorum. Diğer parçalarıda core reactör gibi tepe modellerin fp olanların arasından sececeğim ve indirimlerle alacağım. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Dikkat etmemi istediğiniz başka bir şey varsa önerilere açığım