Neler Yeni

Öneri 50 CC motor tavsiyesi

atak24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet taha
Öğrenciyim b ehliyetim var ama vergi ve sigorta ödemek istemiyorum o yüzden 50 CC motorlara bakıyorum ilk motorun olacak sizce ne almalıyım 45 bin TL ye
50 CC de yükseltme yapılıyormuş sizce ne kadar mantıklı ve en çok kaç CC ye yükseltilebiliyor

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Esen
bence 30 40 bin TL bütçeyi yükseltip A2 al. Dash 110 vs al ikinci el. paşa paşa o vergi ve sigortayı da ver. Çünkü senin ehliyete veya sigortaya vermediğin parayı motoru yediğinde servise vereceksin. Benim nacizane fikrim. ''Piyasa motoru'' diyebileceğimiz motorlardan al yoksa parça sorunu da çekersin.

atak24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bence 30 40 bin TL bütçeyi yükseltip A2 al. Dash 110 vs al ikinci el. paşa paşa o vergi ve sigortayı da ver. Çünkü senin ehliyete veya sigortaya vermediğin parayı motoru yediğinde servise vereceksin. Benim nacizane fikrim. ''Piyasa motoru'' diyebileceğimiz motorlardan al yoksa parça sorunu da çekersin.
O kadar çıkamam sorun orada öğrenciyim ve şehir içi git gel de kullanacağım

iWexlyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Umut Arsak
Hocam direkt şunu al diyemem sana fakat şunun da bilincinde ol. 50cc motora zaten dediğin gibi sigorta vs olmaz fakat olur da birine çarpar edersen o zaman alırsın başına belayı. En önemlisi de arkadaşın da dediği gibi parça sıkıntısı yaratmayacak bir motor al.
50cc leri evet yükseltebiliyorsun bildiğim kadarıyla motordan motora değişiyor bu durum kimi 80e kimi 100lere yükseltilebiliyor.

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Esen
O kadar çıkamam sorun orada öğrenciyim ve şehir içi git gel de kullanacağım
Hocam yapabiliyorsanız elektrikli bisiklet tarzı bir şeye yönelin bence. Mesafe ve yol izin veriyorsa. 50cc ile başladığınızda soğutuyor insanı.
Eğer ehliyet izin veriyorsa Cub motor alın. Sniper 50 tarzında. En azından daha sağlıklı olur. Sıkıntı çıkarsa tamir ettirmesi vs kolay olur.
Vn50 Pro'ya da bakabilirsiniz eğer düşük km ve ucuz bir fiyata yakalarsanız. Kurye motoru olduğu için biraz kullanıp satan çok kurye var. ama ilk motorum diyorsunuz yanınızda motordan anlayan biri olsun

atak24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yapabiliyorsanız elektrikli bisiklet tarzı bir şeye yönelin bence. Mesafe ve yol izin veriyorsa. 50cc ile başladığınızda soğutuyor insanı.
Eğer ehliyet izin veriyorsa Cub motor alın. Sniper 50 tarzında. En azından daha sağlıklı olur. Sıkıntı çıkarsa tamir ettirmesi vs kolay olur.
Vn50 Pro'ya da bakabilirsiniz eğer düşük km ve ucuz bir fiyata yakalarsanız. Kurye motoru olduğu için biraz kullanıp satan çok kurye var. ama ilk motorum diyorsunuz yanınızda motordan anlayan biri olsun
Teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam direkt şunu al diyemem sana fakat şunun da bilincinde ol. 50cc motora zaten dediğin gibi sigorta vs olmaz fakat olur da birine çarpar edersen o zaman alırsın başına belayı. En önemlisi de arkadaşın da dediği gibi parça sıkıntısı yaratmayacak bir motor al.
50cc leri evet yükseltebiliyorsun bildiğim kadarıyla motordan motora değişiyor bu durum kimi 80e kimi 100lere yükseltilebiliyor.
Teşekkürler

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
Deniz Bey
50 cc motorlar çok adi oluyor, alırken 80 100 cc yaparız diyorlar yapıyorlar silindir piston değişiyor, motorda balansör olmadığı için ve 50 cc bir bloğa uyguladıkları için her şekilde deli gibi titriyor 80cc olunca dahada basıyon daha çok titriyor ve her geçen gün bi yeri gevşiyor dökülmeye başlıyor o yüzden çekilecek dert değil bizzat arkadaşım aldı deneyimledi bence bulaşma onlara

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
yeni yasa gelicekti sanırım 50cc'den de vergi alınacak. muayene desen zaten tüm motorlu araçlarda zorunlu sıfır alırsan 3 yıl muane girmezsin sonra her iki yılda bir girersin. çin malı motorsiklet ikinci el kesinlikle ALMA. zaten 10bin km sonra sürükli arızaya düşüyor bir çok model adamlarda ellerinden çıkarmaya çalışıyor.
geriye sadece sigorta kalıyor yıllık 4500tl civarı zorunlu sigorta ödedim. motor başına baya masraf açar bir miktar para biriktirmeden kesinlikle alma derim ben. 110cc b ehliye giriyor 110cc alıp sigortanı yaptır bence. bakımlarını yetkili serviste aksatma bir süre sorun yaşamadan rahat rahat kullanırsın.
ek not ucuz motorlarda arka fren kaydırır ön frenide aşırı yavaş şekilde sıkman lazım ön fren kullanmayı öğren düşersin. boş alanda 30-40km hızlara çık fren basmayı öğren arka sadece yavaşlatma içindir ön freni mutlaka kullanmayı öğren. yeni başlıcaksan eldiven ve dizlik mutlaka kullan düşersende hiç yara almadan çıkarsın. motordan düşünce eller ve diz kapağı soyuluyor 500-600tl için riske girme al dizliği eldiveni öğrenenekadar kullan düşsende motoru alıp devam edersin. ama diz kapağı soyulunda ağrıdan çok titreme geliyor sinirler yırtıldığı için baya kötü sallanıyor diz ve ağrısıda kötü olasa da engel.

Top Bottom