5070 Ti 16 GB 256bit Bu Sistem alınır mı? 90K

AMD Ryzen 7 9700X mı AMD Ryzen 7 7800x3D sizce?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam artık hazır şart değil arkadaşların tüm önerilerine göre tek tek almak ama birisi bir kampanya yapsa hazır almak isterim örnek pc hocasının GG15 modeli https://www.gaming.gen.tr/urun/7361...c-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ F/P bence tek tek toplayarak bu sistem kaça gelir araştıracağım
okuldan geldikten sonra bir tane toplayayım size hocam

Hocam çiçek legosunu yapabiliyorsan bunu da yaparsın. Vida takmak ve kablo sokmak bu kadar işlem. Önemli olan şey kaba davranmadan acele etmeden birleştirmek. Zaten güncel sistemlerde her şey belli ve hazır. Bilgi gerektiren bir şey yok aynı anakartlı bir video bulursun baka baka yaparsın.

Hiç cesaret edemiyorsan da paketleri açma biriktir git bir bilgisayarcıya abi 500 ateşliyim topla şunu de yaptır. Ya da bir tanıdık vardır illa çevrende.

Hazır olarak da daha uygununu bulursun. Sadece çok pahalıya geliyorlar. Parçaları tek tek toplasan aynı fiyatlarda çıkıyor ama tek çekim veya vade farkı koyuyor zaten o %40 enflasyonu yemiş oluyorsun ve pahalıya geliyor. Daha bu ay 20kya 9800x3d 50kya 5070ti aldım aylık taksiti 7. Hazır alsam yine toplamı yaklaşık 70k oluyordu ve tek çekim. İlk aydan cebimde kalan 63k zaten sadece faizle 65.5k oldu. Diğer taksidi kendi çıkaracak kereta.

Bahsettiğin videoları takip etmiyorum ama buralarda bakan çok oluyor. Bir süre takip edersen bazı kaynaklardan, önüne düşer diye düşünüyorum.

AMD Ryzen 7 9700X Tray 5.5GHz 40MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 4nm İşlemci mi?

AMD Ryzen 7 7800X3D Tray 5.0GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci?

yeter hocam bence, genel olarak güncel işlemciler çok sıkıntı yaşatmaz yeni nesil ise ama 8 çekirdekli olması avantajdır yeni nesilde. ben ryzen 5 5500 kullanıyorum ve video editte çok sıkıntı yaşamıyorum ama kasma donma oluyor bazen. yükseltmek gerek artık işlemci olarak bende ya 7600 ya da 9600x alacağım.

bende tam tersini yaşıyorum laptop almak zorunda kalmıştım masaüstü var diye ekran kartı önemli değil dedim 4050li aldım ama nvidia driverı sağolsun çoğu zaman sinir ediyor. şans işi galiba bu driverda :D

PChocası'nın GG15'i ni düşünüyorum sistem önerisinde AMD Ryzen 7 9700X Tray var fakat AMD Ryzen 7 7800X3D +2739,10 TL fark vererek almak mantıklı mı sizce?

Son düzenleme:
Oyun için alıyorsan 7800x3d
Hocam hem oyun hem müh. programları video edit kayıt vs'de olacak bir de
BitFenix Ceto Premium Edition ARGB Temperli Cam USB 3.1 Mid Tower ATX BPAB 850W 80+ Gaming Kasa (Fishtank Black 4A-RGB) mi?
yoksa BitFenix MH100 ARGB Temperli Cam USB 3.1 Mid Tower ATX BPAB 750W 80+ Gaming Kasa mı?
orjinalinde 850W seçmiş şu an onun için de +1250 TL istiyor.
Sanırım bu zam ve enflasyonda hazır sistem daha pahalıya geliyor peşin fiyatına taksit maalesef pc sitelerinde neredeyse yok :(
kafam çok karıştı ne yapacağımı bilemiyorum artık sizlerden yardım ve bilgi almak dışında çok sağolun.

Hocam hem oyun hem müh. programları video edit kayıt vs'de olacak bir de
BitFenix Ceto Premium Edition ARGB Temperli Cam USB 3.1 Mid Tower ATX BPAB 850W 80+ Gaming Kasa (Fishtank Black 4A-RGB) mi?
yoksa BitFenix MH100 ARGB Temperli Cam USB 3.1 Mid Tower ATX BPAB 750W 80+ Gaming Kasa mı?
orjinalinde 850W seçmiş şu an onun için de +1250 TL istiyor.
Sanırım bu zam ve enflasyonda hazır sistem daha pahalıya geliyor peşin fiyatına taksit maalesef pc sitelerinde neredeyse yok :(
kafam çok karıştı ne yapacağımı bilemiyorum artık sizlerden yardım ve bilgi almak dışında çok sağolun.
Eğer 1440p yani 2k monitörle oynayacaksan, video edit, render ve mühendislik programları ağırlıklı kullanıp bi yandan oyun oynayacaksan 9700x bence daha mantıklı.

Toplama konusuna gelince de tek tek toplamanın avantajı parçaları indirim takip edip çektikçe meydana çıkar ve tabi taksit seçeneği. Şu an piyasa, fiyatlar falan çok saçmaladı. Ekran kartlarında da fiyat artışı bekleniyor, yani öyle indirim kovalayıp 1-2 aya yayıp tek tek alayım desen daha zararlı çıkabilrsin gelecek zamlardan, 3-4 ay önce başlasaydın toplamaya o avantajdan faydalanabilirdin

ben unutmusum bakcam birazdan sana sistem bütçen en son kaçtı
75-80K peşin fiyatına taksit olması kesinlikle gerekli :(

Eğer 1440p yani 2k monitörle oynayacaksan, video edit, render ve mühendislik programları ağırlıklı kullanıp bi yandan oyun oynayacaksan 9700x bence daha mantıklı.

Toplama konusuna gelince de tek tek toplamanın avantajı parçaları indirim takip edip çektikçe meydana çıkar ve tabi taksit seçeneği. Şu an piyasa, fiyatlar falan çok saçmaladı. Ekran kartlarında da fiyat artışı bekleniyor, yani öyle indirim kovalayıp 1-2 aya yayıp tek tek alayım desen daha zararlı çıkabilrsin gelecek zamlardan, 3-4 ay önce başlasaydın toplamaya o avantajdan faydalanabilirdin
şu an ne yapmalıyım hocam sizin ileri zamana göre düşünceniz nedir?

şu an ne yapmalıyım hocam sizin ileri zamana göre düşünceniz nedir?
Cuma akşamı gaming gecelerinden indirim bekleyebilirsin, hazır sistem ya da tek tek toplayacağın parçalar için. Son gecede pek avantajlı bişey yoktu gerçi ve taksit sadece 1 ya da 2 bankayla sınırlıydı (vadesiz olarak). Ya da son bir ihtimal 28 inde kara cuma indirimlerinde güzel şeyler olabilir belki.

Tek tek topladım ve f/p / mümkün oldukça gereksize kaçmadan, giriş üstü yani orta seviye parçalar seçmeye çalıştım, anakartı PC hocası sistemine göre daha iyi, ram değerleri daha düşük, PSU ve kasa daha iyi, SSD dramli ve daha iyi, işlemci yine 9700x ekran kartı 9070xt sapphire pulse ve fiyat o sistemle aynı fiyata geliyo, tabi taksit avantajı farkı var ve bu seçtiğim parçalar indirim kovalanmamış parçalar. İndirim takip edildiğinde muadil parçalar da olsa 4-5 bin düşer toplamdan.

Böyle toplam 76,923 TL yapıyor. Eskiden bu kadar f/p parçalar seçtiğinde çok avantajlı sistem çıkarabiliyodun, şimdi tek avantajı parçaları kendin seçebilmen ve taksit seçeneği.

Bunları PC hocası sistemiyle karşılaştırdığında arada pek bi fark yok yani, hazır sistemde taksit yok bunlarda var öyle düşün. Ekran kartı Nvidia seçmedim çünkü fiyat farkı çok artıyor. Ama toplanabilecek en mantıklı sistemlerden

Son düzenleme:
Cuma akşamı gaming gecelerinden indirim bekleyebilirsin, hazır sistem ya da tek tek toplayacağın parçalar için. Son gecede pek avantajlı bişey yoktu gerçi ve taksit sadece 1 ya da 2 bankayla sınırlıydı (vadesiz olarak). Ya da son bir ihtimal 28 inde kara cuma indirimlerinde güzel şeyler olabilir belki.

Tek tek topladım ve f/p / mümkün oldukça gereksize kaçmadan, giriş üstü yani orta seviye parçalar seçmeye çalıştım, anakartı PC hocası sistemine göre daha iyi, ram değerleri daha düşük, PSU ve kasa daha iyi, SSD dramli ve daha iyi, işlemci yine 9700x ekran kartı 9070xt sapphire pulse ve fiyat o sistemle aynı fiyata geliyo, tabi taksit avantajı farkı var ve bu seçtiğim parçalar indirim kovalanmamış parçalar. İndirim takip edildiğinde muadil parçalar da olsa 4-5 bin düşer toplamdan.

Böyle toplam 76,923 TL yapıyor. Eskiden bu kadar f/p parçalar seçtiğinde çok avantajlı sistem çıkarabiliyodun, şimdi tek avantajı parçaları kendin seçebilmen ve taksit seçeneği.

Bunları PC hocası sistemiyle karşılaştırdığında arada pek bi fark yok yani, hazır sistemde taksit yok bunlarda var öyle düşün. Ekran kartı Nvidia seçmedim çünkü fiyat farkı çok artıyor. Ama toplanabilecek en mantıklı sistemlerden

çok teşekkür ederim yardımın için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,237
Üyeler
184,907
Son üye
crocodi
Geri