5070 ti Super, 5080 Super ve 5070 Super

Başta olması gereken özellikler buydu zaten.
Katılmıyorum.

10 sene önce 250 dolara 8gb ramli kartlar satılırken yapay zeka yüzünden segment oluşturma çabasıyla 1250 dolara alabileceğiniz kartta 16gb ram olması kabul edilemez. 10 senede bellek ve sistem kapasitesi ihtiyacı en az 4 kat arttı. Bazı oyunlar 8-10 katı istiyor. Ekran kartı belleği sadece 2 katına çıktı. 1250 dolar istenen kartın olması gereken bellek şuan 64gb dır. 2500 dolara kart satmak istiyorsanız oda 128gb olmalı. 64gb gddr6/x vram maliyeti üreticilere şuan 150$ bile değil. Gddr7 için 5-8$ gb başına fiyat veriyorlar. Büyük üreticiler milyonlarca alıyor. Emin olun onlar toptan 5 dolardan daha ucuza alıyor. 64gb ı 200-250$ yapar. 1250 dolara satılan kart için karşılanabilir maliyet. Ama firmaların aç gözlülüğü yüzünden bu hallere geldi. 9070xt için toplam üretici maliyeti 300dolar olarak hesaplanmış. Ama kart 700$+ vergiye satılıyor. Bu kart 32gb olsa idi üretici maliyeti sadece 30$ artacaktı. Profesyonel tarafın satış rakamlarını etkileyeceği için 16gb çıkartıldı. 16 gb çıkmasına rağmen neden bu kadar yüksek fiyata satılıyor derseniz üretici marka ve satış mağazalarının kart marjları çok yüksek olduğu için derim.

Almayın düşük kapasiteli en kartlarını. Satmak için mecbur arttıracaklar.

Daha önceden de 8gb vram ile ilgili bir şeyler yazdım da hep bu tip cevaplar veriyor zaten. Videolarında da hep pch ve da'ya isim vermeden alttan alttan laf sokuyor. Bu da başka video
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
hocam bu videoyu başında azıcık 2 3 dk izleyip işim çıkınca kapatmıştım şimdi komple izledimde yanlış anlaşılmalar olmuş aslında. adam video da herşeyi çok net anlatıyor. da veya pch ye sallaması benim umruma gelmez burası youtube herkes para kazanmanın derdinde maalesef ki acı gerçekler bunlar. mesela pch sistem savaşlarını final yapıp sonlandırdı diye biliyorum neden? çünkü çok uuzn süre emek verip istenilen karşılığı alamıyor galiba maddi olarak o yüzden boşuna kürek sallayıp o seriyi sevenleri düşünmek gibi bir düşüncesi yok bence. ha çok talep olur devam eder orası ayrı. neyse konumuza dönelim. nebi abinin asıl anlatmak istediği kısım 16gb bellek kart alınca hepsini kullanamıyorsa o kart 8gb dan çok bir farkı kalmıyor sadece biraz vram açlığını gideriyor ordaki takılmayı gideriyor. 5070 12gb kartta 12gb var diye 16gb lık 5060 ti dan kötü olduğu anlamına gelmiyor çünkü 5060ti 16 gb kullanacak kadar güce sahip değil. veriyolu boyutu farklarını falanda çok güzelce anlatmış zaten adam bence yeniden bi izle videoyu. evet 8gb tercihen son sıralara konmalı ama 16gb bellekle aralarında 2 kat performans artışı yok çoğu son kullanıcı bunlara aldanıyor nebi abi de bunların önüne geçmek istemiş. çok geveledim galiba konuyu ama anlamışsındır bence demek istediklerimi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
hocam bu videoyu başında azıcık 2 3 dk izleyip işim çıkınca kapatmıştım şimdi komple izledimde yanlış anlaşılmalar olmuş aslında. adam video da herşeyi çok net anlatıyor. da veya pch ye sallaması benim umruma gelmez burası youtube herkes para kazanmanın derdinde maalesef ki acı gerçekler bunlar. mesela pch sistem savaşlarını final yapıp sonlandırdı diye biliyorum neden? çünkü çok uuzn süre emek verip istenilen karşılığı alamıyor galiba maddi olarak o yüzden boşuna kürek sallayıp o seriyi sevenleri düşünmek gibi bir düşüncesi yok bence. ha çok talep olur devam eder orası ayrı. neyse konumuza dönelim. nebi abinin asıl anlatmak istediği kısım 16gb bellek kart alınca hepsini kullanamıyorsa o kart 8gb dan çok bir farkı kalmıyor sadece biraz vram açlığını gideriyor ordaki takılmayı gideriyor. 5070 12gb kartta 12gb var diye 16gb lık 5060 ti dan kötü olduğu anlamına gelmiyor çünkü 5060ti 16 gb kullanacak kadar güce sahip değil. veriyolu boyutu farklarını falanda çok güzelce anlatmış zaten adam bence yeniden bi izle videoyu. evet 8gb tercihen son sıralara konmalı ama 16gb bellekle aralarında 2 kat performans artışı yok çoğu son kullanıcı bunlara aldanıyor nebi abi de bunların önüne geçmek istemiş. çok geveledim galiba konuyu ama anlamışsındır bence demek istediklerimi.
Video içeriğine bir şey demiyorum. Video kapağına ve yorumlarda içerikle uyuşmayan mesajları var. Bu videoda değil zaten başka videolarında vs çok gönderme yapıyor.5070 5060ti olayını da durduk yere kendi açtı. Diyor ki orada 5070 12gb 'nın 5060ti 16gb'dan kötü olduğuna İNANMASI gayet normal diyor. Ben ne öyle bir şey yazdım ne de ima ettim. Kendi kendine karşıdakine dayatmalar yapıyor

Video içeriğine bir şey demiyorum. Video kapağına ve yorumlarda içerikle uyuşmayan mesajları var. Bu videoda değil zaten başka videolarında vs çok gönderme yapıyor.5070 5060ti olayını da durduk yere kendi açtı. Diyor ki orada 5070 12gb 'nın 5060ti 16gb'dan kötü olduğuna İNANMASI gayet normal diyor. Ben ne öyle bir şey yazdım ne de ima ettim. Kendi kendine karşıdakine dayatmalar yapıyor
dedim ya burası youtube. başlık kapak fotosu ve konu ne kadar ilgi çekerse o kadar izlenme. ne kadar izlenme ve beğeni o kadar money :) ama bence kapak ve başlıktan çok adamın videosuna odaklanmak lazım bu bilgide ve anlatım seviyesinde ben türkçe içerikli kanal göremedim. varsada paylaşın faydalanalım. 5060ti 5070 olayını da aslında bellek arayüzü genişliği muhabbetinden açtı. 128 bit 16gb olmuş vram sayısı fazla sadece aynı yoldan tek yerine ikişer vram bağlı. ama 5070 de 32 bitlik yola 6 adet vram koyulmuş, 5060ti 16gb olanında 32 bitlik yollara 4 tane koyulmuş ama her yolda 2 vram var

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Geri