Öneri 5080 mi 5070 ti mı alınmalı?

Bu modele bakabilirsin.
Ayrı bir konu aç diğer arkadaşlar da yardımcı olur fikir almak iyidir.
Öyle yapmayı düşünüyorum teşekkürler.

Yurt dışında aynı fiyattan çıkar.
Düzlerin üretimi kalkacağı için aynı modellerde arada 3-5k fiyat farkı olacaktır.
5080 60k ise 5080S ilk etapta 65 olur sonra bir miktar geriler 60dan satılmaya devam eder diye düşünüyorum.
Tahmindir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Saçmalamışlar, 4070ti S 4K'da bile yeterli performansı verir.
2K Ultra 200-260 fps sabit TLOU part 2 bitirdim ben bu kartla :D 7800x3d kullanıyorum.
24 vram ile o kartları normal kullanıcıya bırakmazlar 3-5k fiyat farkı değil baya fark olacaktır. millet 24 vram için ikinci elde 3090 kovalıyor ai işlerinde. 5070s falan bulunur da 5080s 1500 dolar altı bulabilmek çok zor olur. tr fiyatı 85k civarına denk gelir kur bu şekilde kalsa.

Gereksiz ötesi gereksiz masraflar.

5080 bile alsan 4070 Ti Superin üstüne sadece %25 performansın artacak o kadar, 5070 Ti da ise %10-12 civarı.

Altı üstü %25 performans artışı için totalde 75-80K vermek sence mantıklı mı? bazen insanların ne kazanacağını ve karşılığında ne ödeyeceğini hiç hesap etmediklerini düşünüyorum...

Edit: diyorsan ki illa da yeni bir şeyler almam lazım, fena kaşınıyorum bari git 5070 Ti al. 5080 ile arasında taş çatlasa %12-13 performans farkı var ama fiyat farkı ortala %45. 5080 alınacak kart değil ister bütçen olsun, ister olmasın aşırı kazık fiyatta.

Ayrıca 5070 Ti gibi 240-250W güç tüketen bir kart için gidip yeni PSU almak da cidden saçmalık, 750W PSU ile şuan 5080 dahil çoğu kartı güle oynaya zorlanmadan çalıştırırsın.

Hocam şeyden dolayı almak istedim daha uzun süreli olsun ve yeni ekran kartları çıktığında uğraşmak istemiyorum şimdi olsun bitsin diye ama aslında doğru söylüyorsunuz.

5070 ti alacak olsan hangisini önerirsin. Normal de almak mantıklı olmuyor bende ki karta göre bakınca ama ileride uğraşmayayım diye.
ASUS TUF - PALİT GAMEROCK bu ikisi dışında bulaşmazdım.

ucuz ama kaliteli bir psu o konuda içiniz rahat olsun B/B+ olarak geçiyor forumun yarısı bu psuyu kullanıyor herhalde :D
B+ değil. A tier seviyesinde. Tierlistler her zaman doğru olmayabiliyor.

Bu modele bakabilirsin.
Ayrı bir konu aç diğer arkadaşlar da yardımcı olur fikir almak iyidir.
Fiyatına göre sunduğu performans iyi değil.

B+ değil. A tier seviyesinde. Tierlistler her zaman doğru olmayabiliyor.

Fiyatına göre sunduğu performans iyi değil.
evet evet A tier ama tam testleri bitmediği için B+ demek daha doğru diyorduk.

Testleri var zaten. İlla spl'nin bitirmesine gerek yok. Raijintek cratos 1000w modelinden daha iyi. 1200w modelinden daha kötü.
o zaman bitmiş ben genelleme olarak konuşuyordum sadece spl değil SPL listesinde olmayan bir sürü psu var çok yavaş güncelleniyor.

o zaman bitmiş ben genelleme olarak konuşuyordum sadece spl değil SPL listesinde olmayan bir sürü psu var çok yavaş güncelleniyor.
Tierlistlere bakmak genel olarak hata zaten. Genelde hatalılar çoğu yerde. Ancak bir psu için hiç bağımsız testi yoksa bakılabilir.

Tierlistlere bakmak genel olarak hata zaten. Genelde hatalılar çoğu yerde. Ancak bir psu için hiç bağımsız testi yoksa bakılabilir.
kesinlikle ben 3-4 tane kaynağa bakıyorum önermeden önce kimi kaynakta A tier iken kimisinde C çıkabiliyor ortalamasını alıp öyle söylüyorum.

Vram aynıyken aradaki %10 15 lik performans farkına %50 fazladan para vermek değmez kesinlikle

Bütçe varsa 5080 yoksa 70 ti alma boşver 9070xt al kalan parayla işlemci fln artır
9070 xt ile 4070 ti super rt performansları aynı ne gerek var geliştirmeye

Öyle yapmayı düşünüyorum teşekkürler.
bu model yerine corsair rmx serisinin yeni modelini ve lian li edge modelini takip et indirim girerse onlar daha iyi bundan

Anladım hocam çok teşekkür ederim kusura bakmayın pek anlamıyorum diye soruyorum bunları. 7k bütçe ile ne önerirsiniz? (her siteden alamıyorum bu sitelerden önerirseniz sevinirim gaminngen itopya sinerji incehesap)
geçende lian li edge 850w gold 6kya düştü gaming gecesinde o tarz bir şey bekle bence psu için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,211
Üyeler
183,076
Son üye
darangel
Geri