Rtx 5070 ti vs rtx 5080

bütçem 5080 için bir tık zorlanıyor ama taksitle almayı düşündüğüm için her ay ödüceğim için pek sorun yaratmaz diye ümit ediyorum ama 5070 ti alırsam da aynı yola geliyor hocam iki ekran kartı da bir tık zorlayacak ama taksitlerim bitince iyi ki almışım dedirtecek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

eğer ki değerli jombo hocam rtx 5080 aldım diyelim 5070ti ekran kartından ne gibi farkları var ikiside vram olarak 16gb diye görüntülemekteyim.
Bence 5070 ti şöyle asus tuf tarzı güzel bir kart marka modelsiz 5080 den iyidir oc yapılabilir ama saglam soğutmalı bir sistem lazım

çoğunlukla oyun oynuyorum hocam stres atıyorum ama hikayeli oyunları pek oynamıyorum arada sırada nadiren girip çıkıyorum full fps desem yalan olmaz

1 tane arkadaşım var 5070ti satın aldı şuan değiştiresim var 5080 alasım var dedi o benim aklımı çok kurcaladı hocam
hocam direkt bütçene uygun olanı alman bence mantıklı iki kartta gayet iyi bu iki karttla rdr2 yi bile full ayarlarda 80 fps üstü oynarsın hatta bu kartlar yeterli az kalır baya baya yeterliler

çoğunlukla oyun oynuyorum hocam stres atıyorum ama hikayeli oyunları pek oynamıyorum arada sırada nadiren girip çıkıyorum full fps desem yalan olmaz

1 tane arkadaşım var 5070ti satın aldı şuan değiştiresim var 5080 alasım var dedi o benim aklımı çok kurcaladı hocam
nedenini sordunuz mu performans farkları o kadar fazla değildi sanırsam fazladan para harcamadan ufak bir oc ile performansınız artıyor

5080 24gb olsaydı belki 16gb olduğu sürece önermem arasında parasına değecek bir fark yok oyun testlerine bakabilirsin.
ne gibi farkları yok hocam bazı videolarda %15 fpslik fark oluyor bazı videolarda %20 %25 gibi farklar oluşuyor video yapanlarda yalan atıyormuş gibi geliyor bana herkes farklı fpsleri veriyor nedense

nedenini sordunuz mu performans farkları o kadar fazla değildi sanırsam fazladan para harcamadan ufak bir oc ile performansınız artıyor
sordum hocam %30 performans farkları var dedi ama youtubeden izliyorum mesela ben videoları o kadar fark yok anlayamadım gitti

sadece fps oyunu oynuyorsan ki hikayelide oynarsın ana amaç bu ise işlemcin ne bilmiyorum ancak ben olsam 4070 süper e falan yonelir işlemciyi yükseltirim çünkü valont gibi oyunlar genelde ekran kartıdan değil işlemcinden yer.

hocam direkt bütçene uygun olanı alman bence mantıklı iki kartta gayet iyi bu iki karttla rdr2 yi bile full ayarlarda 80 fps üstü oynarsın hatta bu kartlar yeterli az kalır baya baya yeterliler
hocam şimdi ekran kartı öyle bir lanet bir şey ki aldığın zaman en iyisini alıp geçmek istiyosun kendini zorlayıp bütçeni yani ama şimdi rtx 5070 ti alsam mutlu olurum ona bende itiraz etmiyorum ama ilerleyen zamanlarda driver yazılımları her geldiğinde güçlenicek kartlar daha çok bu seferde rtx 5080 neden almadım en azından kafam rahat olurdu derim diye korkuyorum ben

beyler aradaki fiyat farklarına değer mi değerse rtx 5080 alabilirim taksitle eğer değmezse rtx 5070 ti alırım ama sanki rtx 5080 aldığımda 5+ yıl kullanabilirim gibime geliyor 5070 ti için öyle düşünemiyorum nedense güç farkları da var nede olsa ama sizler daha iyi bilirsiniz bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
5070ti + overclok yapıyorsun direkt 5080 oluyor msı afterburner ile çok kolay oc yapılıyor zararı yok nvdia kartları iyi oc oluyor

hocam şimdi ekran kartı öyle bir lanet bir şey ki aldığın zaman en iyisini alıp geçmek istiyosun kendini zorlayıp bütçeni yani ama şimdi rtx 5070 ti alsam mutlu olurum ona bende itiraz etmiyorum ama ilerleyen zamanlarda driver yazılımları her geldiğinde güçlenicek kartlar daha çok bu seferde rtx 5080 neden almadım en azından kafam rahat olurdu derim diye korkuyorum ben
driver güncellemesi kafana takam sonuçta ikiside 50 serisi ki 30 serisini bile şuan guncel kullanıyorum. bana sorarsan ti modelleri daha yüksek fps vermekte mesela benim 3060 ti 4060 tan fazla fps veriyor bana ki 5070 ti 16 gb lik bir kart seni daha fazla mutlu eder 5080 den. bu arada hangi marka model i düşünüyorsun oda önemli bence

driver güncellemesi kafana takam sonuçta ikiside 50 serisi ki 30 serisini bile şuan guncel kullanıyorum. bana sorarsan ti modelleri daha yüksek fps vermekte mesela benim 3060 ti 4060 tan fazla fps veriyor bana ki 5070 ti 16 gb lik bir kart seni daha fazla mutlu eder 5080 den. bu arada hangi marka model i düşünüyorsun oda önemli bence
galax,ınno3d,gainward filan bu 3ünden birini düşünüyorum alp hocam

sen olsan ne yapardın benim durumumda kalmış olsaydın hocam
5070ti alıp geçerim nvdia 5080 ı hatalı çıkardı hiç tutmadı piyasada 5070ti peynir ekmek gibi gidiyor zaten birebir 5080 ile aynı çipi sadece üstüne 5070ti yazıyor oyunlarda overclok yaptıgında fark bile kalmıyor neredeyse

Geri