50K Bütçe Telefon Önerisi (TR/YD)

MattJohn

80+ Silver
Reaksiyon skoru
652
Bütçe
50000
Merhaba arkadaşlar, yeni bir telefon almak istiyorum, şu an kullandığım telefon POCO X3 NFC 128 GB.

* En az 256 GB dahili hafıza,
* Bataryası iyi,
* Kamerası iyi,
* Instagram’da story ve post atarken görüntü kalitesini bozmayan, story’yi pikselleştirmeyen bir telefon arıyorum.

Android veya iPhone fark etmez. YD telefon da olur, eğer YD olursa daha kısa süre kullanıp değiştireceğim (muhtemelen 1.5 yıl en fazla 2 yıl) o yüzden ikinci el piyasası iyi olması lazım. TR olursa piyasası önemli değil en az 5 yıl kullanıcam.

TR Olarak S25 Plus, iPhone 15. YD olarak 16 Pro Max, S25 Ultra.

TR Olarak S25 Plus, iPhone 15. YD olarak 16 Pro Max, S25 Ultra.
1751208356507.webp

Abi bu ciddi mi ya, bu kadar fark var mı? iPhone alacaz diye paramızla rezil mi olcaz

Alıntıyı görüntüle
Abi bu ciddi mi ya, bu kadar fark var mı? iPhone alacaz diye paramızla rezil mi olcaz
Epey puanı ile telefon mu alınır :d
Tamamen ne beklediğine bağlı. Ön kamera ve video performansı arıyorsan 15 bana göre çok daha iyi, arada bana göre dağlar var, 120Hz ekran arıyorsan 15 direkt eleniyor zaten, boyut birbirinden tamamen farklı, 2. el piyasaları farklı. Sen ne arıyorsun önemli olan o.

Yukarıda önerilenlerin üstüne TR olarak biraz ekleyip Honor Magic 7 Pro da katılabilir.

Epey puanı ile telefon mu alınır :d
Tamamen ne beklediğine bağlı. Ön kamera ve video performansı arıyorsan 15 bana göre çok daha iyi, arada bana göre dağlar var, 120Hz ekran arıyorsan 15 direkt eleniyor zaten, boyut birbirinden tamamen farklı, 2. el piyasaları farklı. Sen ne arıyorsun önemli olan o.
Hocam önerdiğin benchmark sitesi var mı, ona bakayım. Harbiden kamera ve instagram performansı daha mı iyi iPhone 15'te, S25+ iyidir diye düşünüyordum ben tabi bilmiyorum. TR alacaksam en az 5 yıl kullanıcam, iPhone 15 beni 5 yıl götürür mü? S23+ kesin götürür diye düşünüyorum, götürmese bile rom atarım her türlü kullanırım.

2. el piyasası olayı ise YD alırken önemli, onu 2 yıl sonunda satma ihtimalim daha yüksek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yukarıda önerilenlerin üstüne TR olarak biraz ekleyip Honor Magic 7 Pro da katılabilir.

honor magic 7 pro önerebilirim

Hocam 55k verip Honor almam ya, hep bu telefon ve Mi 15 Ultra öneriliyor, hoşuma gitmiyor yani 55k verdiğim telefonu severek kullanmam lazım, 5-10k'ya telefon alsam kesin tercih ederim de bu bantta hayır.

Siz bilirsiniz hocam. Premiumluk açısından hiçbir eksiği yok malzeme kalitesi üst düzey. Uzun süre Samsungun s serisini ultralarla kullanmış arkadaşıma aldırdım ve aşırı memnun. S23 den beri Samsungda belirgin bir ilerleme yok. Batarya ve şarj hızı konusu da apayrı bir mevzu. En azından elinize alıp incelerseniz fikrinizin değişeceğinden neredeyse eminim. Arayüz yazılım olarak da çok temiz.

Siz bilirsiniz hocam. Premiumluk açısından hiçbir eksiği yok malzeme kalitesi üst düzey. Uzun süre Samsungun s serisini ultralarla kullanmış arkadaşıma aldırdım ve aşırı memnun. S23 den beri Samsungda belirgin bir ilerleme yok. Batarya ve şarj hızı konusu da apayrı bir mevzu. En azından elinize alıp incelerseniz fikrinizin değişeceğinden neredeyse eminim. Arayüz yazılım olarak da çok temiz.
Hocam adı yok bir kere, yani bu telefonu illaki satıcam günün birinde, elimde kalır. Ek olarak istemediğim bir telefonu sırf teknik özellikleri için almam. Öneriniz için çok teşekkür ederim, diğer telefonlar hakkında fikrinizi rica ediyorum 😊

Alıntıyı görüntüle
hocam epey puanı çok alakasız gerçekte o kadar büyük fark yoktur samsung bi tık daha iyidir belki yine ama sosyal medya uygulamalarının optimizasyonunu falan da katarsak denk olabilirler belki samsungta artık optimizedir ama bilmiyorum

O halde şahsi olarak s25+ seçerdim. Çok daha iyi işlemci, batarya/şarj, ekran yenileme gibi artıları var. Hatta iphone un tek artısı ikinci el satışta daha hızlı ve az değer kaybına uğrayarak satılması. Bu da önemli ancak ben en az 5 yıl kullanacağım telefonda sırf 5 yıl sonra satarken 2-3 lira fazladan cebimde kalmasındansa o kadar yıl boyu daha iyi özellikte telefon kullanmayı tercih ederim. Ayrıca Samsung da son zamanlarda sosyal medya performansı olarak bayağı bir gelişti, 15 ile fark olmaz bile. Kısaca 1-2 yıl kullanıp(tr-yd fark etmez) değiştirecekseniz iphone, uzun süre aynı cihazda kalacaksanız 25+. 9 temmuzda galaxy unpacked da olacak onu da bekleyebilirsiniz flip vb cihaz bakacaksanız.

hocam epey puanı çok alakasız gerçekte o kadar büyük fark yoktur samsung bi tık daha iyidir belki yine ama sosyal medya uygulamalarının optimizasyonunu falan da katarsak denk olabilirler belki samsungta artık optimizedir ama bilmiyorum
Hocam önerdiğiniz site varsa oradan bakayım, Instagram performansı açısından iPhone 15 iyi diyorlar diğerlerini bilmiyorum.

O halde şahsi olarak s25+ seçerdim. Çok daha iyi işlemci, batarya/şarj, ekran yenileme gibi artıları var. Hatta iphone un tek artısı ikinci el satışta daha hızlı ve az değer kaybına uğrayarak satılması. Bu da önemli ancak ben en az 5 yıl kullanacağım telefonda sırf 5 yıl sonra satarken 2-3 lira fazladan cebimde kalmasındansa o kadar yıl boyu daha iyi özellikte telefon kullanmayı tercih ederim. Ayrıca Samsung da son zamanlarda sosyal medya performansı olarak bayağı bir gelişti, 15 ile fark olmaz bile. Kısaca 1-2 yıl kullanıp(tr-yd fark etmez) değiştirecekseniz iphone, uzun süre aynı cihazda kalacaksanız 25+. 9 temmuzda galaxy unpacked da olacak onu da bekleyebilirsiniz flip vb cihaz bakacaksanız.
Hocam valla tam kafamda olan cevabı verdiniz, benim de şu an düşündüğüm şey eğer TR alacaksam S25+ alıp en az 5 yıl kullanmak, Instagram için öyle devasa fark olacağını sanmıyorum. YD alırsam da dediğiniz gibi iPhone alıp değer kaybını önlemek. YD olarak 16 Pro Max önermişti üstte arkadaş, bana da mantıklı geldi. Burada karar TR ve YD arasında olacak sanırım. Sizce TR S25+ almak mı YD 16 Pro Max almak mı, fiyat olarak aynı olacak.

Ne bileyim valla bu iş çok zor ya, şu an kullandığım telefondan (Poco X3 NFC 128 GB) o kadar memnunum ki, asla ihtiyacım yok aslında. Sadece kamerasından memnun değilim, yani zoom fln yapınca fotoğraf kalitesi baya bozuluyor, onun haricinde çok memnunum. Sırf kamera ve Instagram işleri var bir tık onun için alıcam yani, oyun fln da asla oynamıyorum, hiç ihtiyacım yok, şu an kullandığım telefondan bu yeni cihazlara geçince kamera ve Instagram işlerinde baya performans farkı olur diye düşünüyorum. Biri dese ki o kadar da fark olmaz hiç almam, harbiden alasım da yok yani, bir tık mecburiyet. Bu arada bu kamera ve Instagram işi YD cihazın kullanım süresi bitene kadar bitmiş olucak, ondan sonra 3310 bile kullansam sorun olmaz diye düşünüyorum. Kullanım senaryosu hakkında biraz daha detay vereyim dedim, olayı daha iyi anlayabilirsiniz.

Bu arada fark ettim 50k bandına çıkmışız zaten, 55k'ya TR kategorisinde S24U seçeneğini de dahil edebiliriz.

Son düzenleme:
Hocam önerdiğin benchmark sitesi var mı, ona bakayım. Harbiden kamera ve instagram performansı daha mı iyi iPhone 15'te, S25+ iyidir diye düşünüyordum ben tabi bilmiyorum. TR alacaksam en az 5 yıl kullanıcam, iPhone 15 beni 5 yıl götürür mü? S23+ kesin götürür diye düşünüyorum, götürmese bile rom atarım her türlü kullanırım.

2. el piyasası olayı ise YD alırken önemli, onu 2 yıl sonunda satma ihtimalim daha yüksek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 55k verip Honor almam ya, hep bu telefon ve Mi 15 Ultra öneriliyor, hoşuma gitmiyor yani 55k verdiğim telefonu severek kullanmam lazım, 5-10k'ya telefon alsam kesin tercih ederim de bu bantta hayır.
Yurtdışı almayacaksanız honor önermiştim o yüzden gayette iyi telefon mi 15 ultradan avantajlı bir kaç özelliğide mevcut tabi yine mi 15 ultra iyidirde yurdışı fiyatı 40 45 arası yurt içinde 70 75 bin arası.

Geri