Yardım 5800x3d vs 7800x3d ??

Chaospain

80+
Reaksiyon skoru
10
Selamlar

5800x3d’ye sahibim ve 32 gb 3600 MHz Ram’e sahibim
Sizce DDR5 Anakart/RAM ve 7800x3d’ye geçmeli miyim yoksa gereksiz bir harcama mı olur?

Not: GPU RTX 4080 ve 2K Monitöre sahibim

Bence gereksiz olur elindeki sistem zaten şu an ve gelecekteki çoğu oyunu açabilecek potansiyelde ben olsam böyle devam ederdim.

Sisteminiz gayet yeterli ve uzun süre üst düzey oyun oynatacak performansı verir. Bana mantıklı gelmedi.

Selamlar

5800x3d’ye sahibim ve 32 gb 3600 MHz Ram’e sahibim
Sizce DDR5 Anakart/RAM ve 7800x3d’ye geçmeli miyim yoksa gereksiz bir harcama mı olur?

Not: GPU RTX 4080 ve 2K Monitöre sahibim
Gereksiz olur ama Türkiye şartları konusu var yarın fiyatlar daha yüksek olur orası kafa yoruyor ama sisteminiz hala 3 4 sene goturur

İşlemciyi de soğutamıyorum yani havalar sıcak ondan olabilir ama örn Starfield’da ara sıra 71 dereceye çıkıyor Coolermaster 2 fanlı sıvı soğutma var onu mu değiştirsem yada sıcaklardan mı emin de olamadım
Termal macunu yeni değiştirdim Thermal Grizzly ile

7800X3D ye geçmene gerek yok çok masraflı.İlerde daha iyileri çıkarsa onlara harcama yaparsın şu anki sistemin gayet iyi
İşlemciyi de soğutamıyorum yani havalar sıcak ondan olabilir ama örn Starfield’da ara sıra 71 dereceye çıkıyor Coolermaster 2 fanlı sıvı soğutma var onu mu değiştirsem yada sıcaklardan mı emin de olamadım
Yük altında 71 derece yüksek sayılmaz. 85 leri geçmiyorsa sorun yok

Benim GTA 5 te 95 derece gören Ryzen 5 4650G islemcim: Okey.

Geri