6-7 bin TL M.2 2TB SSD önerisi

Merhaba, bilgisayarıma 2 TB M.2 SSD almak istiyorum. Hem Windows kuracağım hem de oyunları, videoları ve fotoğraflarımı depolayacağım. Biraz araştırdım ve şu SSD’yi buldum https://www.hepsiburada.com/corsair...5700mb-pcie-4-0-nvme-m-2-ssd-p-HBCV00005K3USS böyle bir SSD iyi midir? Bu fiyatlara başka neler alınabilir?

Anakart : GIGABYTE AORUS B450 PRO
Verbatim daha uygun fiyata bulunabiliyorken alınmaz. (dram ve heatsink soğutucu mevcut)

@-Mehmet- önerdiğin modelin ömrü sağlamlığı corsair mp600 pro nh den daha uzun mu
Verbatim in TBW si 700 , Corsair in TBW si 1400 hocam. Kağıt üstünde bakarsak Corsair in ömrü daha uzun. (TBW veri yazma garantisi demek)

@-Mehmet- evet uzun ömürlülük olarak corsair daha kaliteli geldi önerdiğin verbatimde bu kağıttaki yazının yarısı anca var peki neden önerdiniz verbatimin kalite olarak içindeki parçaların hangisi daha iyi şayet öneriniz sadece fiyat ve heatsinge göre değilse,

@-Mehmet- evet uzun ömürlülük olarak corsair daha kaliteli geldi önerdiğin verbatimde bu kağıttaki yazının yarısı anca var peki neden önerdiniz verbatimin kalite olarak içindeki parçaların hangisi daha iyi şayet öneriniz sadece fiyat ve heatsinge göre değilse,
Bu kontrolcü ve çip mevzularına pek hakim değilim hocam yorum yapmam pek doğru olmaz. Bilen arkadaşlara danışman lazım.
Fakat o TBW açığı gözünüzü korkutmasın, iki değer de sizi çok uzun süreler götürür. 700 TBW bir ssd yi 5-10 yıl aralığında öldürmek için günlük 300-400 gb arası veri yazmanız gerekli. Fiyat performans açısından bakacak olursak Verbatim daha ön planda, için rahat etmeyecekse Corsair de alınabilir sorun yok :D

@-Mehmet- ben corsairden yana kullandım hakkımı gündüz sipariş geçtim zaten :D maksat bilgilenmek amacıyla sordum yani tabii ki günde 300 gb veri yazacak halimiz yok 100 bile yoktur zaten ben zaten dram olsun diye aldım, verbatimde 800-600 kiops yazma okuma oranı varmış dram da var görünüyor fiyat olarak makul aslında tabi ben yine markaya gittim kafam rahat olsun diye :D alacak olan varsa bu fiyat segmentinde önerdiğiniz modelde iş görür çünkü piyasada o fiyata bilindik pek marka dramli model m2 yok görünüyor. güzel fırsat olabilir.

Geri