60-65 bin tl sistem önerisi

Hocam tam bilmediğimden soruyorum. Hikayeli oyunları 1080pde oynamak işlemciye mi ekran kartına mı daha çok yük bindirir?
Grafik ayarlarına ve oyun motoruna göre değişir hocam bu durum.
1080p'de GPU'nun hiç rolü yok denemez.
Grafik ayarlarını ultra yaparsan, gölgeler, ışıklandırma ve post-processing efektleri GPU’ya ciddi yük bindirir.
O zaman 1080p'de bile olsa GPU yük altına girecek.
Hele oyun motoru UE 5 ise GPU 2K'dan farksız efor verir.

1080p rekabetçi oynamanın espirisi çözünürlük ve grafikler düştükçe yükü CPU'nun üzerine yıkmak. Orta segment bir GPU ile burada sıkıntısız takılıyorlar aşırı FPS'ler alarak.

Sizin için 5070 + 7800x3D'de olabilir. CSGO-VALO gibi oyunlarda X3D önde olduğunu biliyorum yanılmıyorsam. O türe çok uzağım çünkü.

Grafik ayarlarına ve oyun motoruna göre değişir hocam bu durum.
1080p'de GPU'nun hiç rolü yok denemez.
Grafik ayarlarını ultra yaparsan, gölgeler, ışıklandırma ve post-processing efektleri GPU’ya ciddi yük bindirir.
O zaman 1080p'de bile olsa GPU yük altına girecek.
Hele oyun motoru UE 5 ise GPU 2K'dan farksız efor verir.

1080p rekabetçi oynamanın espirisi çözünürlük ve grafikler düştükçe yükü CPU'nun üzerine yıkmak. Orta segment bir GPU ile burada sıkıntısız takılıyorlar aşırı FPS'ler alarak.

Sizin için 5070 + 7800x3D'de olabilir. CSGO-VALO gibi oyunlarda X3D önde olduğunu biliyorum yanılmıyorsam. O türe çok uzağım çünkü.
Evet hocam CS ve valoda x3dnin avantajı var.Genellikle ekran kartı isteyen hikayeli oyunlar oynadığım için Rdr gibi isırf rekabetçi oyunlar oynadığımdan dolayı ekran kartını düşük tutmak istemiyorum. O yüzden sordum

4.7K Anakartı bununla revize edebiliriz.

PSU'yu da Yusuf arkadaş biraz daha az bütçeli ama iyi bir model önerir 65k civarına toplanır bu sistem.
Kasa'nın aşağısna inmeyin. O kasa çok kıymetli ve güzel bir kasa. Fanları çok değerli.

4.7K Anakartı bununla revize edebiliriz.

PSU'yu da Yusuf arkadaş biraz daha az bütçeli ama iyi bir model önerir 65k civarına toplanır bu sistem.
Kasa'nın aşağısna inmeyin. O kasa çok kıymetli ve güzel bir kasa. Fanları çok değerli.
Anladım hocam sağolun. Yusuf arkadaşın PSU önerisi için de bekliyorum

Anladım. Şu anda gözüme çarpan başka bir sistem yok. Bana önereceğin parçaların akakçeden linkini atabilirsen iyi olur fiyat olarak karşılaştırıp fikir edinirim.

anakart mediamarkta ucuzak onulmuş hemen yapıştır. anakartın yetersiz olcağnı düşünüp sadece önerilerden görerek öğrenenler var onları dinleme bu anakart yeterli olur yinede geleceğe dönük ve upgradelenebilir bir anakart düşünüyosan attığım yerine gigabyte b650 eagle tercih edebilirsin sana kalmış :)

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

soğutucu eklemeyi unutmuşum :)

burda neden 9070xt kullanmadın diyip fanboy vs muabbeti karıştırmak isteyenlere baştan söleyeyim ben amd yi riskli bi kart olarak görüyorum.
kartları her seride iyi çıkarıp yıllar sonra bi şekilde yeni driverlarla bozuyorlar bozulmasa bile alanların bi kısmı asla düzeltilemeyn drop vs gibi sorunlar çekiyor ben bu kumara girmeyip nvdia tekeline üzüle üzüle daha fazla para vermeyi seçiyorum.

ekran kartları ucuz şeyler değil 2 3k daha ucuz diye kendimi riske atma olasılığını mantıklı bulmuyorum.

9000serisi ile iyice düzelttiler bu sorunları ama halan yaşayan kişi sayısı ciddiye alınacak kadar fazla.

Geri