Neler Yeni

600 Watt çeken 9070 XT normal mi?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,629
İsim
Hacı
Buradaki insanların tavsiyesi ile Vita aldım gayet memnunum ben de
Güle güle kullan :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu model mi daha stabil
Bu rajinden stabil, Vita bundan da stabil.

Grup düzenlemeli ve çift çıkışlı psu'larda yaşanıyor o sorun isterse seasonic olsun yine yaşanır o durum .
E dandik psu :D (kızdırayım seni)

Aykut D.

80+ Gold

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,629
İsim
Hacı
@HacıSOFU emote dışında cevap vermeyeceksen engel atacağım .

Düne kadar DC DC olan psularmı vardı . Yapısı öyle onların.
at geç kafa dinlerim :ROFLMAO:

@HacıSOFU emote dışında cevap vermeyeceksen engel atacağım .

Düne kadar DC DC olan psularmı vardı . Yapısı öyle onların.
Eski teknoloji diyelim.

NanyaRevB

80+ Bronze
Bu test psu kalitesi hakkında bilgi verebilecek bir test değil. Ayrıca anakart ve ekran kartı sensörlerinden alınacak veriler yaklaşık olan değeri gösterir . Harici ampermetre voltmetre osiloskop kullanılması gerekir. Fsp Vita normal bir psu etiket değerlerini hakkıyla karşılayan bir psu . Yanlış hatırlamıyorsam bu psu'nun kusuru hold up time süresi Intel ATX standartlarınnın altında olmasıydı. 14Ms diye hatırlıyorum.
Bahsettiğiniz şartlarda siz test yapıp bizlerle paylaşırsanız sevirim.

Aykut D.

80+ Gold
Bahsettiğiniz şartlarda siz test yapıp bizlerle paylaşırsanız sevirim.
Ben niye test yapayım? Sistemin ve konunun sahibi sensin .

Nasıl doğru yapılırı yazdım zaten elindeki imkanlar doğrultusunda yaptığın işlemleri düzeltip senin paylaşman gerekli voltmetre ve pens ampetmetre temin edilebilir ürünler osiloskop bulmak kullanmak sade vatandaş için kolay değil elbete ama bunu psu'nun kalitesi hakkında bilgi veriyormuş gibi paylaşmak doğruyu yansıtmıyor . @NanyaRevB

Gerçek psu testini incelemesini merak eden meraklısına : https://hwbusters.com/psus/fsp-vita-gm-850w-atx-v3-1-psu-review/

NanyaRevB

80+ Bronze
Ben niye test yapayım?
Benim şartlarımın el verdiği testleri beğenmeyip standart Türk kafasıyla ellerinize sağlık yapmışsınız demek yerine şöyle yapın böyle yapın dediğiniz için siz yapmalısınız. Siz doğrusunu bize gösterin konusunu açın aynısını biz de yapalım.

bunu psu'nun kalitesi hakkında bilgi veriyormuş gibi paylaşmak doğruyu yansıtmıyor .
Biz bu psu’nun dünya standartlarıda laboratuvarda yapılan testlerini defalarca paylaştık tekrar tekrar neden paylaşayım?

Nasıl doğru yapılırı yazdım zaten elindeki imkanlar doğrultusunda yaptığın işlemleri düzeltip senin paylaşman gerekli
Açıkcası benim hiçbir şey paylaşma zorunluluğum yok, ben konunun sağına soluna bu testler dünya standartlarında yapılmıştır yazmış mıyım? Hayır. Bu kart 600 watt değeri çekmiş mi? Çekmiş.

Deşiğim gibi laf kalabalığından başka bir şey yapmıyorsunuz. Ben bakmak isteyen arkadaşlar için daha doğru bir kanyak ileteyim.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,629
İsim
Hacı
Bu test psu kalitesi hakkında bilgi verebilecek bir test değil. Ayrıca anakart ve ekran kartı sensörlerinden alınacak veriler yaklaşık olan değeri gösterir . Harici ampermetre voltmetre osiloskop kullanılması gerekir. Fsp Vita normal bir psu etiket değerlerini hakkıyla karşılayan bir psu . Yanlış hatırlamıyorsam bu psu'nun kusuru hold up time süresi Intel ATX standartlarınnın altında olmasıydı. 14Ms diye hatırlıyorum.
Gerekli ekipmanları sağla da dediğin şartlarda da yapıp atayım testini 🤣

Yeni bi PSU sertifika sitesi de ben açayım @NanyaRevB ile 🤣

NanyaRevB

80+ Bronze

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Feyyaz Yalcin
anlık atmıştır sürekli çekebilecegini düşünmüyorum

NanyaRevB

80+ Bronze

Kirisute

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Mustafa
bende bakayım

Son düzenleme:

kayn999

80+
Merhabalar arkadalar,
Bugün elime ulaşan Sapphire Nitro Plus 9070 XT kartın @HacıSOFU ile testleri yaparken aşağıdaki duruma şahit oldu ve inceleme paylaşmadan bunu paylaşmak istedik. Öncelikle bu kartı 750 watt kalitesiz bir psu ile kullanmak mümkün değil, keza 12vhpwr üzerinden 607 Watt güç çekmeyi başardık. Tabii ki bunu doğal şartlarda yapmadık, c24 ve furmark'ı aynı anda çalıştırarak başardık.
Ayrıca forumda çokca tavsiye ettiğimiz FSP Vita model psunun da ne kadar kaliteli olduğunu görmüş olduk. Sizlerle bu deneyimimizi paylaşmak istedik.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Nasi bu sicaklikta kalabiliyor la yanlis olcmuyodur heralde

MemoIch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmethan Y
Arkadaşlar Undervolt/Underclock OC denemenizi öneririm. (Voltaj azalttığımızda daha soğuk çalışacağı için daha yüksek çekirdek hızı veriyor) Nvidia'da ki Curve Optimizer misali çok güzel driver içinde tool var. EVGA SUPERNOVA GA 750W Modüler Gold PSU var. Sapphire Pure 9070 XT modelinde -75mV -350 çekirdek hızı ve +%10 Power Limit ile kartta yaşadığım çok hafif bir coil whine durumunu çözdüm. Kart fabrika ayarları 2995-3010MHz arasında 317W TDP ile çalışıyor. Bir çok deneme ile stabil bir undervolt/underclock OC bulmaya çalıştım. Kendi kartım için yukarıda belirttiğim değerler ile 3110-3130Mhz arası 280W TDP lere kadar indim. Hem o hafif coil whine dan kurtuldum, hem daha az güç çekiyor hem daha hızlı çalışıyor. Her kartta UV/UC OC değerleri farklılık gösterecektir, deneme yanılma yapmadan bulamazsınız. Sentetik benchmarklarda yaşanılan powerspikelarda yok denecek kadar azaldı bu ayarlar sonrası. Kart fabrika çıkışlı çok fazla ''OVERHEAD'' diyebilceğimiz bir TDP ile geliyor fikrimce. Nitro+ için belirtilen 3060Mhz çekirdek hızına 260W TDP ile erişebiliyorum kendi kartımda. Memory overclock ile uğraşmadım çok az bir fark için inanılmaz stabilite kaybettiriyor. Adrenaline tek problemi Power Limit ayarlarını kaydetmemesi ve windows her başladığında sıfırlanması :(.

Ekler

• qwe1.png
    qwe1.png
    194.5 KB · Hit: 18
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,485
Üyeler
171,925
Son üye