Neler Yeni

600 Watt çeken 9070 XT normal mi?

ThE LoSt

80+ Gold
ben 2k da oynuyorum artık 2k bambaşka bir dünya ama ben rtx 4070 den çok memnunum zamanında 15 bin tl ye almıştım. 9070 cidden çok güzel ürün ama fiyatlar stok sorunlarından dolayı çok şişti bakalım stoklar geldiginde fiyatalr düşermi görecegiz
Eski kullandığım rx7600 kartı 7k da ilk çıktığında edinmiştim 1080p de işimi gördü fakat artık 2k yı tatmak istiyorum o yüzden 9070 i daha dengeli buldum kullandığım güç kaynağı döneminin iyi modellerinden ama yine de 9070xt ile sorun yaratabilirdi isabet bir karar verdiğimi düşünüyorum. sahip olanlara ve alacak olanlara hayırlı olsun diyorum.

asko56

80+ Gold
Eski kullandığım rx7600 kartı 7k da ilk çıktığında edinmiştim 1080p de işimi gördü fakat artık 2k yı tatmak istiyorum o yüzden 9070 i daha dengeli buldum kullandığım güç kaynağı döneminin iyi modellerinden ama yine de 9070xt ile sorun yaratabilirdi isabet bir karar verdiğimi düşünüyorum. sahip olanlara ve alacak olanlara hayırlı olsun diyorum.
bence çok isabetli bir karar kart 5070 den iyi performans veriyor üstüne 16 gb bellek uzun süreli kullanım süresinde çok avantajlı olucak üstüne fsr 4.0 sadece 9000 özel kart cidden başarılı stoklar geldiginde fiyatları da ucuzalrsa ve hazır sistemlerde bol bol görür isek forumun yeni f/p kartı olucak diye düşünüyorum daha bunun 9060 ve 9060xt si gelicek

Aykut D.

80+ Gold
Merhabalar arkadalar,
Bugün elime ulaşan Sapphire Nitro Plus 9070 XT kartın @HacıSOFU ile testleri yaparken aşağıdaki duruma şahit oldu ve inceleme paylaşmadan bunu paylaşmak istedik. Öncelikle bu kartı 750 watt kalitesiz bir psu ile kullanmak mümkün değil, keza 12vhpwr üzerinden 607 Watt güç çekmeyi başardık. Tabii ki bunu doğal şartlarda yapmadık, c24 ve furmark'ı aynı anda çalıştırarak başardık.
Ayrıca forumda çokca tavsiye ettiğimiz FSP Vita model psunun da ne kadar kaliteli olduğunu görmüş olduk. Sizlerle bu deneyimimizi paylaşmak istedik.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
5090dan fazla güç çekiyordu... :D
Vita ya sallayan ve rajin ve enermax öneren arkadaşlar gelin bakalım sizin PSU lara da? yamuluyor mu yamulmuyor mu??
9070 xt Furmark + 7950x3d r23 testi beraber açık iken total 700-800w yükte bile sıfır yamulma maximum kararlılık.
Bu test psu kalitesi hakkında bilgi verebilecek bir test değil. Ayrıca anakart ve ekran kartı sensörlerinden alınacak veriler yaklaşık olan değeri gösterir . Harici ampermetre voltmetre osiloskop kullanılması gerekir. Fsp Vita normal bir psu etiket değerlerini hakkıyla karşılayan bir psu . Yanlış hatırlamıyorsam bu psu'nun kusuru hold up time süresi Intel ATX standartlarınnın altında olmasıydı. 14Ms diye hatırlıyorum.

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
Anakart voltaj ölçüm değerlerine göre 12V olan yer bende 7V. Diğer voltaj değerleride aynı şekilde düşük. 5 yıldır kullandığım bu güç kaynağı hiçbir sorun çıkartmadı. Sanırım bunu baz alarak PSU arızalı demek pek olası değil gibi.
1742066556656.png

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,629
İsim
Hacı
Anakart voltaj ölçüm değerlerine göre 12V olan yer bende 7V. Diğer voltaj değerleride aynı şekilde düşük. 5 yıldır kullandığım bu güç kaynağı hiçbir sorun çıkartmadı. Sanırım bunu baz alarak PSU arızalı demek pek olası değil gibi.
Alıntıyı görüntüle
7v mu sensörde sıkıntı vardır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu test psu kalitesi hakkında bilgi verebilecek bir test değil. Ayrıca anakart ve ekran kartı sensörlerinden alınacak veriler yaklaşık olan değeri gösterir . Harici ampermetre voltmetre osiloskop kullanılması gerekir. Fsp Vita normal bir psu etiket değerlerini hakkıyla karşılayan bir psu . Yanlış hatırlamıyorsam bu psu'nun kusuru hold up time süresi Intel ATX standartlarınnın altında olmasıydı. 14Ms diye hatırlıyorum.
Anakart sensörleri nerdeyse birebir ölçüm yapıyor aynı zamanlı voltmetre ile de kontrol sağladım farkli psu ve anakartlarda.

Voltaj ne demek kalite hakkında bilgi vermez biraz araştırma yapın sonra konuşun. Voltaj dalgalanması da kalite hakkında bilgi verir. Dediğim gibi tek etmen o değil.
Sıcaklık,
Korumalar,
Companent kaliteleri,
Sertifikalar,
Kararlılık (bu voltaj işte)
Vs. vs. bir sürü etmen var.

Oyunlarda +12V kanalının 12.000 altına düşmesi psu nun kalitesinin düşük olduğu anlamına mı gelir ? Bu konuyu görünce bende merak edip kontrol etmek istedim. Oyuna girip değerlere baktım ve durum ektedir. Görüşün nedir merak ediyorum. @HacıSOFU

MSI A850GF
Alıntıyı görüntüle
Evet kabaca PSU nun kalitesini belirler diyebiliriz KABACA! tek etmen bu DEĞİL!
Bu mesajları da oku brom.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Father
raijintek 12v yerine daha düşük veriyor voltaj düşüklüğü yaşanıyor dediniz aklımı karıştırdınız arkadaşlar net bir şeyler söyleyin

Aykut D.

80+ Gold
Anakart sensörleri nerdeyse birebir ölçüm yapıyor aynı zamanlı voltmetre ile de kontrol sağladım farkli psu ve anakartlarda.
Ekran kartı yada işlemci board üzerinden yük çektiğini zamanda PCB üzerindeki voltaj psu voltajını temsil edecek doğrulukta olmuyor.

Voltaj dalgalanması da kalite hakkında bilgi verir.
Output kontrolcüye bağlı fabrika nasıl ayar vermişse o şekilde davranır. Output kontrolcüsü voltajın durumuna göre Primer kısma fedback verir voltajı yükseltir . Voltaj oynaması yine psu kalitesi hakkında bilgi vermez . Voltaj kalitesini voltajdaki output riple ele verir .

raijintek 12v yerine daha düşük veriyor voltaj düşüklüğü yaşanıyor dediniz aklımı karıştırdınız arkadaşlar net bir şeyler söyleyin
Rajintek yük altında ezildiği için düşüyor.(Testlerine bakmadım ama o iç devreye o yük orantısız geliyor)

Companent kaliteleri
Hatta psu kaliteli olsa bile üreticinin koyduğu besleme gpu kablosu kalitesiz ise kablonun iç direncinden dolayi yine voltaj düşer.

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
A B
5090dan fazla güç çekiyordu... :D
Vita ya sallayan ve rajin ve enermax öneren arkadaşlar gelin bakalım sizin PSU lara da? yamuluyor mu yamulmuyor mu??
9070 xt Furmark + 7950x3d r23 testi beraber açık iken total 700-800w yükte bile sıfır yamulma maximum kararlılık.
Bu olay cidden yaşandı mı O_O
Enermax ın bazı modelleri ve Raijin ler genel olarak kaliteli de Vita ya sallama olayını bilmiyordum.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,629
İsim
Hacı
7v mu sensörde sıkıntı vardır.

Voltaj ne demek kalite hakkında bilgi vermez biraz araştırma yapın sonra konuşun. Voltaj dalgalanması da kalite hakkında bilgi verir. Dediğim gibi tek etmen o değil.
Sıcaklık,
Korumalar,
Companent kaliteleri,
Sertifikalar,
Kararlılık (bu voltaj işte)
Vs. vs. bir sürü etmen var.

Ekran kartı yada işlemci board üzerinden yük çektiğini zamanda PCB üzerindeki voltaj psu voltajını temsil edecek doğrulukta olmuyor.

Output kontrolcüye bağlı fabrika nasıl ayar vermişse o şekilde davranır. Output kontrolcüsü voltajın durumuna göre Primer kısma fedback verir voltajı yükseltir . Voltaj oynaması yine psu kalitesi hakkında bilgi vermez . Voltaj kalitesini voltajdaki output riple ele verir .

Rajintek yük altında ezildiği için düşüyor.(Testlerine bakmadım ama o iç devreye o yük orantısız geliyor)

Hatta psu kaliteli olsa bile üreticinin koyduğu besleme gpu kablosu kalitesiz ise kablonun iç direncinden dolayi yine voltaj düşer.
Companent kalitesi kablo kalitesi ekle o etmeni de vs vs. Yazıyor arkadaşım bu kadar da 🤣 kasma. Basta yazdim kablo kalitesini companent yazinca sildim benzer şey diye.

Direkt ekran kartı anakart ve boş molex girişimlerinden ölçüm yaptım sen merak etme 🤣🤣

Çoğu teknikerin aklına gelmez benim düşündüklerim 🤣🤣

Çıkıştan çıkışa fark eder voltaj.
Dandik PSU larda 1 tarafı 12v verebilirken diğer taraf yamulup 11.7V lara düşebilyor.
Bak burda başka girişlerde farkli voltaj gördüğünü de yazdım dandirik PSU larda.

İkimiz de aynı haltı diyoruz ama ORTAK Bİ NOKTADA BULUŞAMIYORUZ BU ÇOK KOMİK 🤣🤣

Direkt psu testi yapan kanalalardan da izledim adam 40-50 dakika boyunca kademeli olarak yüke sokup takip ediyor, grafiklerini çıkarıyor. söküp sıcaklığına bakıyor termal kamera ile. Deepcool u çok önerirdim önceden, yaptığı testlerde High power daha stabil çıkıyor direkt ampul bağlayıp test ediyor eleman 🤣

Zaten
Ve
Testleri de ayrintili olarak psuların ne olduğunu gösteriyor.
Özellikle Cybenetics testleri müthiş.

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold

Yigit42

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Latif Yiğit
Buradaki insanların tavsiyesi ile Vita aldım gayet memnunum ben de

Aykut D.

80+ Gold
Çıkıştan çıkışa fark eder voltaj.
Dandik PSU larda 1 tarafı 12v verebilirken diğer taraf yamulup 11.7V lara düşebilyor.
Grup düzenlemeli ve çift çıkışlı psu'larda yaşanıyor o sorun isterse seasonic olsun yine yaşanır o durum .

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Father
Companent kalitesi kablo kalitesi ekle o etmeni de vs vs. Yazıyor arkadaşım bu kadar da 🤣 kasma. Basta yazdim kablo kalitesini companent yazinca sildim benzer şey diye.

Direkt ekran kartı anakart ve boş molex girişimlerinden ölçüm yaptım sen merak etme 🤣🤣

Çoğu teknikerin aklına gelmez benim düşündüklerim 🤣🤣

Bak burda başka girişlerde farkli voltaj gördüğünü de yazdım dandirik PSU larda.

İkimiz de aynı haltı diyoruz ama ORTAK Bİ NOKTADA BULUŞAMIYORUZ BU ÇOK KOMİK 🤣🤣

Direkt psu testi yapan kanalalardan da izledim adam 40-50 dakika boyunca kademeli olarak yüke sokup takip ediyor, grafiklerini çıkarıyor. söküp sıcaklığına bakıyor termal kamera ile. Deepcool u çok önerirdim önceden, yaptığı testlerde High power daha stabil çıkıyor direkt ampul bağlayıp test ediyor eleman 🤣

Zaten
Ve
Testleri de ayrintili olarak psuların ne olduğunu gösteriyor.
Özellikle Cybenetics testleri müthiş.
bu model mi daha stabil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,466
Üyeler
171,921
Son üye
Frog Man
Top Bottom