600 Watt çeken 9070 XT normal mi?

Öneri ile olsaydı... 🤣🤣

Neye bakıp da alacağız o zaman? :D

Gönlüm hala seasonicden yana ama fiyatı aşırı fazla. FSP den fan sesinden korkuyordum msi gibi olursa diye. Ama zero modunu bile açmıyorum okadar memnun etti. Gerçi kasada 10+3 140mm fan var pek duyamıyorda olabilirim :D

Harbi çok pahalı ya. Ama kaçmamak da lazım tüm sistem ona emanet. :D

Yani ben nvdia kartı tek çıkışla test etmiştim ama amd kartları mesela 2 3 çıkışla test ediyorlar. Bu sonuçları değiştirebilr mi bu mantıkla :)
Evet değişik voltajlar görebilirsin PSU ya bağlı olarak.
Anakart da 11.7v düşmüş iken,
GPU girişlerinde 12v verebilir PSU.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neye bakıp da alacağız o zaman? :D

Harbi çok pahalı ya. Ama kaçmamak da lazım tüm sistem ona emanet. :D
Alacağın zaman beni etiketle sor direkt :)

Evet değişik voltajlar görebilirsin PSU ya bağlı olarak.
Anakart da 11.7v düşmüş iken,
GPU girişlerinde 12v verebilir PSU.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alacağın zaman beni etiketle sor direkt :)

Bunu daha alalı 5-6 ay oluyor. Almam daha herhalde. Alacak olursam etiket atarım ama. 😃

boştayken kaç W çekiyor?

boştayken kaç W çekiyor?
1742059080146.png

Merhabalar arkadalar,
Bugün elime ulaşan Sapphire Nitro Plus 9070 XT kartın @HacıSOFU ile testleri yaparken aşağıdaki duruma şahit oldu ve inceleme paylaşmadan bunu paylaşmak istedik. Öncelikle bu kartı 750 watt kalitesiz bir psu ile kullanmak mümkün değil, keza 12vhpwr üzerinden 607 Watt güç çekmeyi başardık. Tabii ki bunu doğal şartlarda yapmadık, c24 ve furmark'ı aynı anda çalıştırarak başardık.
Ayrıca forumda çokca tavsiye ettiğimiz FSP Vita model psunun da ne kadar kaliteli olduğunu görmüş olduk. Sizlerle bu deneyimimizi paylaşmak istedik.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Kartlar tanıtılmadan önce 9070 ve 9070xt arasında gidip gelmiştim fakat tanıtım sonrası gerçek zamanlı testler ile watt başına performans olarak 9070 i daha eli güçlü buldum gerek sıcaklık gerek güç tüketimi olarak xt modelden daha verimli 10-15 fps az olsun daha verimli olsun kanaati ile geçenlerde 9070 nitro plus modeli siparişi verdim bugün elime ulaştı kurulumunu yaptım ve gayet memnunum Nitro plus modeli diğer üreticilerden daha güçlü furmarkte max 245w gördü oyunlarda da aşağı yukarı 220w bantlarında kalıyor fiyatları yakın olduğu için fazla performans için xt sahiplerine saygı duyuyorum ama benim gibi düşünen insanlarında olduğuna eminim.

Ekler

• IMG_20250315_150530.jpg
    IMG_20250315_150530.jpg
    1.6 MB · Hit: 41
  • IMG_20250315_192440.jpg
    IMG_20250315_192440.jpg
    1.7 MB · Hit: 43
Kartlar tanıtılmadan önce 9070 ve 9070xt arasında gidip gelmiştim fakat tanıtım sonrası gerçek zamanlı testler ile watt başına performans olarak 9070 i daha eli güçlü buldum gerek sıcaklık gerek güç tüketimi olarak xt modelden daha verimli 10-15 fps az olsun daha verimli olsun kanaati ile geçenlerde 9070 nitro plus modeli siparişi verdim bugün elime ulaştı kurulumunu yaptım ve gayet memnunum Nitro plus modeli diğer üreticilerden daha güçlü furmarkte max 245w gördü oyunlarda da aşağı yukarı 220w bantlarında kalıyor fiyatları yakın olduğu için fazla performans için xt sahiplerine saygı duyuyorum ama benim gibi düşünen insanlarında olduğuna eminim.
9070 ile ilgili bizim düşüncemiz aynı çiplerden üretilmiş olması, AMD overclock performansı yüksek olan çipleri 9070 XT'ye, birazda daha düşük olanları ise 9070 XT'ye koyduğunu düşünüyoruz.

Ekler

sen buraya gelirmiydin h.o bu arada

sen buraya gelirmiydin h.o bu arada
Biraz ayrı düştük ama her güncelleme sonrası genelde aktif oluyorum 2k monitör ve 32 lik ramleri bekliyorum 1080p den 2k ya geçmek istedim. 9070 i tercih ettik dlss gibi oyuncaklardan ziyade saf gücü seviyorum teşekkür ederim bu arada.

Biraz ayrı düştük ama her güncelleme sonrası genelde aktif oluyorum 2k monitör ve 32 lik ramleri bekliyorum 1080p den 2k ya geçmek istedim. 9070 i tercih ettik dlss gibi oyuncaklardan ziyade saf gücü seviyorum teşekkür ederim bu arada.
ben 2k da oynuyorum artık 2k bambaşka bir dünya ama ben rtx 4070 den çok memnunum zamanında 15 bin tl ye almıştım. 9070 cidden çok güzel ürün ama fiyatlar stok sorunlarından dolayı çok şişti bakalım stoklar geldiginde fiyatalr düşermi görecegiz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,831
Üyeler
186,678
Son üye
genjjutsu
Geri