Neler Yeni

Çözüldü✓ (7 7800X3D, RTX 4060`lı sistem toplama), ısınma, darboğaz, uyumluluk veya stabilizesini öğrenmek istiyorum (Tavsiyede olur).

Wostierr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ercan
En kötü bir şey olmaz ama işlemci baya yüksek. Eğer fps oyunları oynuyorsanız okey. En azından rami cl30 6000mhz alsaydınız güzel olurdu. (32 GB süper olur.)
Anladım teşşekürler tavsiye için bi sonraki önceliğim belirttiğiniz özelliklerdeki gibi ram almak olur büyük ihtimal
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıvı soğutma hakkında bilgim yok maalesef
Sıvı soğutma idare eder gibi ya ram dışında bi sorun yok ozaman değilmi birde sistemi ilk defa kendim montajlıcam 5 6 haftadır araştırdımda kolay gibi geldi bana bu riske girmelimiyim? kablolama vida sıklığı pim falan çoğu şeye bakmıştım.

Son düzenleme:

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Uğur Çam
Anladım teşşekürler tavsiye için bi sonraki önceliğim belirttiğiniz özelliklerdeki gibi ram almak olur büyük ihtimal

Sıvı soğutma idare eder gibi ya ram dışında bi sorun yok ozaman değilmi birde sistemi ilk defa kendim montajlıcam 5 6 haftadır araştırdımda kolay gibi
Fps oyunları oynuyorsanız güzel sistem ilerde bi ekran kartı patlatırsınız mükemmel olur

Sıvı soğutma idare eder gibi ya ram dışında bi sorun yok ozaman değilmi birde sistemi ilk defa kendim montajlıcam 5 6 haftadır araştırdımda kolay gibi geldi bana bu riske girmelimiyim? kablolama vida sıklığı pim falan çoğu şeye bakmıştım.
Yani el becerinize kalmış. Bir kez daha söyleyeyim parçalar kaliteli geldi ama ekran kartı..

Wostierr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ercan
Fps oyunları oynuyorsanız güzel sistem ilerde bi ekran kartı patlatırsınız mükemmel olur

Yani el becerinize kalmış. Bir kez daha söyleyeyim parçalar kaliteli geldi ama ekran kartı..
Ekran kartı konusunda iadare ederim ya ekran kartı yoğunluk oyun oynamıyorum pek 1080p de işlemciye yüklü oyunlar oynuyorum yüksek grafikle pek işim olmuyor sistem çok hızlı olsun bana yeterde artar bile uygulama açma kapama hızları, yüklenme vb. geriside fbs oyunlarında fbs değerleri kalıyor zaten.

birde bu 53k bu sistem için fazlamı olmuş sence? ssd yi ve kasayı kaliteli tutmaya çalıştım ama ekran kartı yerine nedense o mantıkla düşünüp aldım

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Uğur Çam
Hocam parçalar kaliteli olmuş eğer öyle bir takıntınız varsa yapcak bir şey yok. Ben de 5 fazla verdim kaliteli parçalardan topladım sistemimi.

asko56

80+ Silver
2 gün önce tek tek sistem aldım kargo en geç 1 hafta içinde elimde olur. Merak ettiğim şeyler sistem uyumluluğu, ısınma, darboğaz, veya stabilize. Sistemi oyun ve genel kullanım için aldım. (Ramı sonra updatelicem)

Sistemin benim için önemli yanı başlıkta belirttiğim sorunlar ve fbs sistem genel hızı vb.

AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 5nm Tray İşlemci
MSI B650 GAMING PLUS WIFI 6000MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP ATX Anakart
Asus Geforce Rtx 4060 OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
CORSAIR 16GB Vengeance 5200Mhz CL40 DDR5 Siyah Kutusuz Ram
CORSAIR H100 RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
CORSAIR iCUE 3000D AIRFLOW 750W Tempered Glass USB 3.2 Siyah ATX Mid Tower Kasa
CORSAIR MP600 PRO NH 1TB PCIe 4.0 (Gen 4) x4 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 5700MB Yazma)
darbogaz olur ekran kartı işlemciye yatişemez işlemci bmw ekran kartı tüplü clio dengeli bir sistem olsun diyorsan ekran kartıda güçlü olmalı aynı oranda

Wostierr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ercan
darbogaz olur ekran kartı işlemciye yatişemez işlemci bmw ekran kartı tüplü clio dengeli bir sistem olsun diyorsan ekran kartıda güçlü olmalı aynı oranda
yani ekran kartını çok kullanan bir oyun oynucam diyelim ekran kartı en fazla 300 fbs verir ve burda sabit kalır ekran kartı işlemciye yetişemediği için fbs daha fazla artmaz doğrumu anladım. ve bu sorun fbs oyunlarında olurmu işlemci yoğunluklu oyunlarda

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Hüseyin
Hocam kötü olmuş sistem çok dengesiz en iyisi iade edin 7500f 4070s sistem alin 40 a 15 bin cebinize kalır
7800x3d şuan gereksiz pahalı illa iyisi olsun derseniz 9800x3d ye gecersiniz fiyatı dusunce

Wostierr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ercan
yani ekran kartını çok kullanan bir oyun oynucam diyelim ekran kartı en fazla örnek 300 fbs verir ve burda sabit kalır ekran kartı işlemciye yetişemediği için fbs daha fazla artmaz doğrumu anladım. ve bu sorun fbs oyunlarında olurmu işlemci yoğunluklu oyunlarda

asko56

80+ Silver
yani ekran kartını çok kullanan bir oyun oynucam diyelim ekran kartı en fazla 300 fbs verir ve burda sabit kalır ekran kartı işlemciye yetişemediği için fbs daha fazla artmaz doğrumu anladım. ve bu sorun fbs oyunlarında olurmu işlemci yoğunluklu oyunlarda
oyunlarda drop yer durursun atıyorum 100 fps alıyorsun ekran kartı işlemciye yetişemiyecegi için bir anda anlık olarak 70 fps e düşersin drop yersin sürekli sistem topladıgın zaman denegeli ve her parça birbirine optimal degerlerde olmalı marka olsun diye her ürünü corsair alıp kazık fiyat vermissin kısaca.

Wostierr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ercan
oyunlarda drop yer durursun atıyorum 100 fps alıyorsun ekran kartı işlemciye yetişemiyecegi için bir anda anlık olarak 70 fps e düşersin drop yersin sürekli sistem topladıgın zaman denegeli ve her parça birbirine optimal degerlerde olmalı marka olsun diye her ürünü corsair alıp kazık fiyat vermissin kısaca.
anladım iade işide uzun sürüyor ya olmadı bi bi ekran kartını 1 hafta açmıyıp iade edebilirim ozaman 4070 e yükseltirsem iyi olur

corsair olarakda ram biraz sıkıntıydı onlarda biraz aceleye gelmişti bide corsairi marka olarak almıyorum aslında icueden tek bir programla yönetmek için aldım kulaklıkda corsairya tek uygulamayla daha rahat oluyor

Son düzenleme:

asko56

80+ Silver
anladım iade işide uzun sürüyor ya olmadı bi ürünü deneyip iade edebilirsem denerim iade almama riski var ama ekran kartını bi süre açmıcam sistemi kurup test edene kadar

corsair olarakda ram biraz sıkıntıydı onlarda biraz aceleye gelmişti bide corsairi marka olarak almıyorum aslında icueden tek bir programla yönetmek için aldım kulaklıkda corsairya tek uygulamayla daha rahat oluyor
yahu icue olsa ne olmasa ne sana ne katıyor koca bir hiç iade dedigim gibi bizen uyarması ekran kartı olarak piysada en düşük alacagın ürün 4070 süper almanız vede ramide 32 ye çıkarmanız lazım o zaman cidden güzel bir sistem olur.

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Salih
Hocam arkadaşlar sistemini ve fiyatı eleştirmişler, niyet senin iyiliğin, o yüzden biz gerçekleri konuşalım gerisini sen düşün.
Ürün bazlı uyumsuzluk değil ama güç dengesizliği var sisteminde,
7800X3D en baba işlemcilerden
Rtx 4060 yukarıdaki işlemciye göre çömez kalmış. (4070S veya üstü olmalıydı)
Anakartın gayet iyi ve yeterli.
16GB Vengeance 5200Mhz CL40 Ram bayağı kötü niteliklerde.
(32GB + 6000Mhz veya üstü + CL 30-32 gibi olmalıydı.)
Kasan oldukça güzel (ben de bu kasadan aldım.)
Soğutucun işlemciye göre iyi.

Özetle ana parçalardan işlemci-ekran kartı dengesizliği + ram yetersizliği sisteminin eksileri.
Bir de verdiğin bayağı yüksek fiyat.

Top Bottom