70k+ sistem parçalar uyumlu ve mantıklı mı alınır mı ?

Kesinlikle bu forumda ciddi bir okuduğunu anlamama ve ukelalık sorunu var. DDR 5 sistem yerine DDR 4 önerenleri mi dersiniz, ısrarla nvidia isteyen adama amd önerenimi dersiniz, tecrübe sahibi olmadan aynı ağızdan atıp tutanları mı sayalım bilemedim. Hayatında pc toplamamış adamlara pc toplatmak zaten ayrı saçmalık. Hazır sistem almaktaki en büyük maksat sistem kurulu ve testleri yapılmış şekilde ayağınıza kadar gelir. Muhatabınız belli, en ufak bir sorunda kargolarsınız gönderirsiniz bilgisayarı. Bunların hepsi bir hizmet ve bedeli var. Öbür türlü parçaları ayrı ayrı sipariş verip ayrı ayrı kargo bekliceksin de, kendin toplayamıyorsan bir bilgisayarcıya toplatacaksın. O da gitmesi getirmesi bir külfet, montaj ücreti bir külfet.
Dayı ekran kartından kısıp ddr5 alıyorsa ddr4 alıp ekran kartını yükseltmek daha mantıklı üzerine kimse anasının karnından PC topluyarak doğmuyor bir sürü rehber var 2 tanesini izlese çoğu bilgisayarcıya yakın sistemini toparlar ve ayrı ayrı verdiğin ürünler en fazla 2 gün içerisinde elinde oluyor hazır sistem 1 haftadan önce gelmiyor ve sistemi alınca min senede 1 veya 2 defa o sistemi açacak zaten temizlicek bakım yapacak amd istemeyen konusuna hak veriyorum iş gereği olabilir onun dışında söylediğiniz hiç birşeye katılmıyorum.

hocam fena değil aslında ama akvaryum kasanın biraz şov ve daha cok ısındığını duymuştum doğrumudur?

ve anakart çok kötülendi şimdi bu işlemci yerine 4 ram slotlu 2 ssd li daha iyi bir şey olarak hangisini koymalıyım dar boğaz yapmaz değil mi ?
Ekstra olarak colorful battleax 5070 iyi bi ekran kartı mı ?
Anakartın upgrade e açık olsun kral am6 çıktığında sadece işlemci değiştirip extra anakart masrafı yapmadan kullanabil güç kaynağınıda 750W veya 850W modelini seçersiniz gold sertifikalı sıkıntı çıkarmayacaktır tek sorun hazir sistemlerde bu parçasında çöp olması

Dayı ekran kartından kısıp ddr5 alıyorsa ddr4 alıp ekran kartını yükseltmek daha mantıklı üzerine kimse anasının karnından PC topluyarak doğmuyor bir sürü rehber var 2 tanesini izlese çoğu bilgisayarcıya yakın sistemini toparlar ve ayrı ayrı verdiğin ürünler en fazla 2 gün içerisinde elinde oluyor hazır sistem 1 haftadan önce gelmiyor ve sistemi alınca min senede 1 veya 2 defa o sistemi açacak zaten temizlicek bakım yapacak amd istemeyen konusuna hak veriyorum iş gereği olabilir onun dışında söylediğiniz hiç birşeye katılmıyorum.
Aynı bütçe ve ekran kartlı sistemin DDR 4 olanını önermenin mantığı yok. Öbür türlü ekran kartından kısmak zaten mantıklı değil. Sonuçta sistem ekran kartı çevresinde şekillenir. Ayrıca hala sistem toplama konusunda ısrar etmek anlamsız. Anlayan zaten kendi toplar. Uğraşmak istemeyen hazır alır keyfine bakar. Memlekette herkes herşeyden anlamak zorunda değil.

Aynı bütçe ve ekran kartlı sistemin DDR 4 olanını önermenin mantığı yok. Öbür türlü ekran kartından kısmak zaten mantıklı değil. Sonuçta sistem ekran kartı çevresinde şekillenir. Ayrıca hala sistem toplama konusunda ısrar etmek anlamsız. Anlayan zaten kendi toplar. Uğraşmak istemeyen hazır alır keyfine bakar. Memlekette herkes herşeyden anlamak zorunda değil.
Orası öyle bu sisteme ddr4 alınmaz zaten ama sistemi ileride upgrade etmek için yine bir ton masraf yaptıktan sonrada alınmasının bir anlamı yok zaten bu sistemi yılda 1-2 defa açacak tozlarını alacak macun yeniliyecek yani illa öğrenecek ha şimdi ha 1 sene sonra bir şey fark etmiyor biz fikiri sunduk kendi tercihi yapar yapmaz.

hocalar tercihim nasıl olmalı
anakart bi tık daha iyisi ve darboğaz yapmayacak şekilde bir de psu gold 750 + 80 plus gold şeklinde seçicem de kasaların yanında yazıyor bazen altında ise psu yok yazıyor onuda çözemedim :)

ekstra 1 adet aynı ram den alıcaz onu anladım seçtirmiyorlar

soğutma olarak lian li galahad 2

hocam şu 2 şekilde çıkıyor gibi psu lar yanında gold veriyorsa tabii ki bu arada psu iyi mi kontrol ederseniz pci 5.1 5.0 felan yazmıyor psu da o tam olarak ne derece etkiler ?

bu 5070 olan sistem
www.incehesap.com

İndirim Kaplanı V3 | AMD Ryzen 5 7500F | 16 GB DDR5 | Colorful RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com

Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!
www.incehesap.com
www.incehesap.com
bundaki ekran kartı
bu ekran kartı ile vulcan oc arasında ne fark var bu ekran kartı iyi midir yani hocam ?

bu 5070 XT li sistem
www.incehesap.com

İndirim Kaplanı V3 | AMD Ryzen 5 7500F | 16 GB DDR5 | Colorful RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com

www.incehesap.com
www.incehesap.com

sizce hangisini tercih etmeli ? 5070 olan daha uygun tabii ki her 2 sinide ekstra 1 ram sipariş vericem ayriyetten dediğiniz gibi akvaryum kasa gold psu iyi midir her şey okey mi ?

anakart bi tık daha iyisi ve darboğaz yapmayacak şekilde bir de psu gold 750 + 80 plus gold şeklinde seçicem de kasaların yanında yazıyor bazen altında ise psu yok yazıyor onuda çözemedim :)

hocam şu 2 şekilde çıkıyor gibi psu lar yanında gold veriyorsa tabii ki bu arada psu iyi mi kontrol ederseniz pci 5.1 5.0 felan yazmıyor psu da o tam olarak ne derece etkiler ?

bu 5070 olan sistem
www.incehesap.com

www.incehesap.com
www.incehesap.com
bundaki ekran kartı
bu ekran kartı ile vulcan oc arasında ne fark var bu ekran kartı iyi midir yani hocam ?

bu 5070 XT li sistem
www.incehesap.com

www.incehesap.com
www.incehesap.com

sizce hangisini tercih etmeli ? 5070 olan daha uygun tabii ki her 2 sinide ekstra 1 ram sipariş vericem ayriyetten dediğiniz gibi akvaryum kasa gold psu iyi midir her şey okey mi ?
1 saate bakacağım hocam az işim var

bu 5070 olan sistem
www.incehesap.com

www.incehesap.com
www.incehesap.com
bundaki ekran kartı

bu 5070 XT li sistem
www.incehesap.com

www.incehesap.com
www.incehesap.com

Bu videoya bakabilirsiniz hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu videoya bakabilirsiniz hocam
ben size yinede özellikle yardımcı olacağım bu abi piyasadaki çoğu kişiden bilgili bunu dikkate alarak bile toplayabilirsiniz ama eve geçeyim detaylı bir şekilde yardımcı olacağım.

hocam fena değil aslında ama akvaryum kasanın biraz şov ve daha cok ısındığını duymuştum doğrumudur?

ve anakart çok kötülendi şimdi bu işlemci yerine 4 ram slotlu 2 ssd li daha iyi bir şey olarak hangisini koymalıyım dar boğaz yapmaz değil mi ?
Ekstra olarak colorful battleax 5070 iyi bi ekran kartı mı ?
Akvaryum kasalar yapıları gereği önden mesh kasalara göre bir tık daha sıcaktır. Ama estetik güzel olduğu için tercih edilebilir. Veya atx 3 güç kaynaklı kasaları da seçebiliriz güç kaynağının ileriye dönük olması açısından. Seçtiğim kasa güzel ancak tek eksisi argb desteğinin olmaması. Diğer atx 3 güç kaynaklı kasalara da yönelebiliriz. Seçili Asus anakart da gayet yeterli 2 m2 slotu ve mosfetlerde soğutucu var. Ama cüzi ücretle bu anakart daha mantılı. Ekran kartı da sıkıntı çıkarmaz. Son olarak şöyle olabilir.

Akvaryum kasalar yapıları gereği önden mesh kasalara göre bir tık daha sıcaktır. Ama estetik güzel olduğu için tercih edilebilir. Veya atx 3 güç kaynaklı kasaları da seçebiliriz güç kaynağının ileriye dönük olması açısından. Seçtiğim kasa güzel ancak tek eksisi argb desteğinin olmaması. Diğer atx 3 güç kaynaklı kasalara da yönelebiliriz. Seçili Asus anakart da gayet yeterli 2 m2 slotu ve mosfetlerde soğutucu var. Ama cüzi ücretle bu anakart daha mantılı. Ekran kartı da sıkıntı çıkarmaz. Son olarak şöyle olabilir.

Akvaryum kasa topluyan kişiler genelde içine suprimx rog gibi kartlar kullandığı için anakart olsun işlemci olsun vs vs daha kaliteli ve daha kaliteli soğutucular ile geldiği için aksine o kadarda sıcak olmuyorlar ama piyasada bir çok yeri mesh olan bir sürü akvaryum kasa var melez kasalar onlarada yönelinebilir.

https://www.incehesap.com/titan-pri...48378,1826617,1826620,1826623,1826629,1826632
şuan alabiliceğiniz en iyi sistem bu gibi hocam anakartı keyfinize göre değiştirebilirsiniz anakartta 17 tane 80 amberlik faz vram var isterseniz ileride daha güçlü bir işlemci bile takabilirsiniz ramler konusunda bir fikrim yok upgrade edebilirsiniz sıvı soğutma bana kalırsa gereksiz bu sisteme güzel bir hava soğutma bile gayet yeterli bir şekilde kullanabilirsiniz sıvıyı satıp fan alabilirsiniz daha mantıklı gibi duruyor.

bu sistemde kasayı vento 850w fsp ile bile değiştirebilirsiniz psu ne bilmiyorum ama aratınca güzel şeyler çıkıyor karşımıza

bu sistemde 850w gold tam modüler psu olduğundan bahsediyorlark 5klık bir fark var psu ile psusuz ile büyük ihtimalle iyi bir şey var araştırdım ama detaylı bilgi bulamadım

Son düzenleme:
sıvı soğutma olarakta aynı modelin 600 tl fazla vererek 3 fanlı 360 versiyonu alabilirsiniz.

sıvı soğutma olarakta aynı modelin 600 tl fazla vererek 3 fanlı 360 versiyonu alabilirsiniz.
3 sistem arasında kaldım hocalar hangisi daha makbuldür arada 10.000 TL gibi bir ücret oynuyor değer mi yeterli mi ?

1 ram daha koyunca 65 k : https://www.incehesap.com/indirim-k...2198277,2249540,31856,1394184,1876043,2236730

seçenek 2 74K : https://www.incehesap.com/titan-pri...48378,1826617,1826620,1826623,1826629,2105656

sizce hangisini alsam başım ağrımaz ,hangisini neden seçmeliyim :) tabi 10.000 tl az para değil

Buda bonus sistem ekran kartı 9070 XT taktım

Sizce en işimi gören sistem hangisi olur yüksek fps istiyorum oynadıgım oyunlarda sorun açmayan bir sistem olursa sevinirim
( arena breakout infinite ( genellikle bu ) - Arc riders ( çıkınca düşünüyorum ) ve GTA 6 çıkınca bakacağız )

Geri