Neler Yeni

7500f 9070xt darboğaz

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
efe araci
Valla çok takılınca insan kafayı biraz yiyor, o yüzden eldekiyle mutlu olmayı bilmek lazım.
Bazen gaming gecesinde mesela güzel fiyattan sıvı soğutma görüyorum, ki ben sistem için Phantom Spirit EVO aldım, acaba mı diyorum sonrada hava soğutma daha sıkıntısız ya böyle daha iyi oldu diyip, iyi tarafından bakıyorum. :kekw:
hocam kaliteli bir 360mm olmadıkça sıvı soğutma çekilecek dert değil ya deepcool ak400 aldım mis gibi 2-3 hava vuruyorum sorunsuz çalışıyor :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geçen gün itopya AirPort mağazaya gittim
Birine 42501 liraya bir lirasını dahi unutamadım r5 5600 4060 8gb sistem sattılar iki tarafta çok mutluydu umarım o çocuk hayatının hiçbir alanında sisteminin ederini sormak zorunda kalmaz yoksa hayatının şokunu yaşar.
eyvahlar olsun ya :D ben 7800xt + 7600 işlemcili 32 gb 2tb ssd li sistemimi 44k ya topladım cidden insanlara hiç acımıyorlar ya üzücü.

Satriani

80+ Silver
Bios ayarlarıyla oynamıştım biraz yanlışlıkla Bluetooth ve wifiyi kapatmıştım biosu default yaptım şuan öyle
Bide sizin önerdiğiniz anakart 7-8k bandında gerek yok bence nerdeyse %80-90 fark var
Yani mutlaka F/P sistem toplanacaksa zaten aynı işi gören ama daha uygun fiyat iyidir.
Gerisi sadece daha fazla bütçesi olup biraz daha marka ve modele yatırım yapmak oluyor.
Colorful ve ismi aklıma gelmedi diğer bi' kart vardı onunla da çok sistemler toplandı.

Bilgilen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Anıl
Valla çok takılınca insan kafayı biraz yiyor, o yüzden eldekiyle mutlu olmayı bilmek lazım.
Bazen gaming gecesinde mesela güzel fiyattan sıvı soğutma görüyorum, ki ben sistem için Phantom Spirit EVO aldım, acaba mı diyorum sonrada hava soğutma daha sıkıntısız ya böyle daha iyi oldu diyip, iyi tarafından bakıyorum. :kekw:
Aynı ben de eski sistemimden hava sogutöa vardı biryerlerden al al al diyor ama ne gerek var ısınma 0 ama işte insan duramıyor

Satriani

80+ Silver
hocam kaliteli bir 360mm olmadıkça sıvı soğutma çekilecek dert değil ya deepcool ak400 aldım mis gibi 2-3 hava vuruyorum sorunsuz çalışıyor :D

eyvahlar olsun ya :D ben 7800xt + 7600 işlemcili 32 gb 2tb ssd li sistemimi 44k ya topladım cidden insanlara hiç acımıyorlar ya üzücü.
Evet genelde o yönde bi' durum var. Gerçekten belli bütçede sağlam bi' sıvı soğutma dışında pompa, gaz, kaçak vs farklı sorunlar çok düşüyor.
Ben de o tip sorunlarla uğraşmamak için hava soğutma aldım, ki zaten 9700X aşırı ısınan bi' işlemci değil, testlerde vs de görüldüğü kadarıyla.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
efe araci
Yani mutlaka F/P sistem toplanacaksa zaten aynı işi gören ama daha uygun fiyat iyidir.
Gerisi sadece daha fazla bütçesi olup biraz daha marka ve modele yatırım yapmak oluyor.
Colorful ve ismi aklıma gelmedi diğer bi' kart vardı onunla da çok sistemler toplandı.
msi nin b650 4 slot ram 2 adet m2 slotu olan bir kart var yüksek ihtimal dediğiniz ana kart o onun da fiyatı 5600tl falan dı çok iyi anakartır oda.

Evet genelde o yönde bi' durum var. Gerçekten belli bütçede sağlam bi' sıvı soğutma dışında pompa, gaz vs farklı sorunlar çok düşüyor.
Ben de o tip sorunlarla uğraşmamak için hava soğutma aldım, ki zaten 9700X aşırı ısınan bi' işlemci değil, testlerde vs de görüldüğü kadarıyla.
aynen öyle ben çok kişiyi kurtardım 240mm alacak insanları phantom spirit gibi peerlees assassin gibi bir nimet varken gidip 240mm e para vermek saçma.

Satriani

80+ Silver
msi nin b650 4 slot ram 2 adet m2 slotu olan bir kart var yüksek ihtimal dediğiniz ana kart o onun da fiyatı 5600tl falan dı çok iyi anakartır oda.

aynen öyle ben çok kişiyi kurtardım 240mm alacak insanları phantom spirit gibi peerlees assassin gibi bir nimet varken gidip 240mm e para vermek saçma.
Yok Biostar B-650 Pro olması lazım.
O kart da baya F/P olarak döndü, sonrasında da Colorful'un kartı revaçta kaldı.

siyabent

80+ Silver

Bu dediğim olay Max 15 gün önce falan yaşandı bide

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
efe araci
ha evet evet hatırladım o anakartıda çok önerdim ben de ne çok ana kart önermişim :kekw: şu anlık size dediğim o ana kartı ve tomahawk öneriyorum genelde.

Bu dediğim olay Max 15 gün önce falan yaşandı bide
üzücü ya cidden 4060 + 5600 sistemin neyi 43k edicek cidden üzücü.

bu arada size dediğim ana kart bu : https://www.akakce.com/anakart/en-u...isi-masaustu-islemciler-fiyati,252040378.html fiyatı 5100e düşmüş :D

Satriani

80+ Silver
ha evet evet hatırladım o anakartıda çok önerdim ben de ne çok ana kart önermişim :kekw: şu anlık size dediğim o ana kartı ve tomahawk öneriyorum genelde.

Şu an ekran kartı zaten muallakta olduğu için, ben de PSU ve 27'' 2K monitör bakıyorum.
Aslında bu boşluk iyi de oluyor çünkü daha fazla tavsiye alıp, karşılaştırma imkanı oluyor.

siyabent

80+ Silver

bu arada size dediğim ana kart bu : https://www.akakce.com/anakart/en-u...isi-masaustu-islemciler-fiyati,252040378.html fiyatı 5100e düşmüş :D
Çift m2 slot olduğu için herhalde yinede colorful tercih ederdim.
Ama hocam anlamadığım nokta çift ekran kartı yuvası var neden acaba bi rx 6600 bide rx580xt taksam rx 7180xt falan olurmu acaba :D

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
efe araci
Şu an ekran kartı zaten muallakta olduğu için, ben de PSU ve 27'' 2K monitör bakıyorum.
Aslında bu boşluk iyi de oluyor çünkü daha fazla tavsiye alıp, karşılaştırma imkanı oluyor.
e hocam madem bakıyorsunuz bana da önermek düşer : https://www.epey.com/monitor/lenovo-legion-r27qe.html normalde dell g27 modelini önericektim forumda bu monitörün panelini kıstıklarını söylemişlerdi o gündür lenovanın bu modeli tepenin kralı gibi fiyatına göre.
eğer bütçe 10k falansa : https://www.akakce.com/monitor/en-u...-qhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,671197293.html bu fenasal bişi.

Satriani

80+ Silver

Anakart konusuna Youtube'da şunu izledikten sonra biraz daha farklı bakmaya başladım, o yüzden fazla takılmıyorum ona.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
efe araci
Çift m2 slot olduğu için herhalde yinede colorful tercih ederdim.
Ama hocam anlamadığım nokta çift ekran kartı yuvası var neden acaba bi rx 6600 bide rx580xt taksam rx 7180xt falan olurmu acaba :D
haahahah :kekw: genelde eski kartlar çift ekran kartı olunca sorun çıkarmıyor denenebilir :D

Top Bottom