Neler Yeni

7500f 9070xt darboğaz

siyabent

80+ Silver
hocam neden pişmansınız taş gibi işlemci eğer 7800x3d falan almayacaksanız iadeye gerek yok gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kart zaten 4k80fps gibi bir kart ama 2k bu kart için en sağlıklısı olucak gibi işte 7800xt olayı gibi 1080p performansı az da olsa darboğaza rağmen 2k dan iyi.
Hocam bütçeyi hiç zorlamadan 5 9600x alabilirdim
Yine fazla zorlanmadan r7 9700x alabilirdim
Hatta bir ay kemeri sıksam R7 9800x3D bile alabilirdim

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
478
İsim
efe araci
O yüzden burada öneri yaparken bütçe soruyoruz zaten.
Bütçe belirttiğiniz zamanlarda belki bi' üst seviye işlemcilerin fiyatları da yüksek olabilir, bilmiyorum.
Yani o şekilde bakarsak, ben de Tomahawk anakart aldım ki her açıdan taş gibi anakart ama 2 ayda fiyatı düştü + yeni kartlar çıktı, bu demek değil ki onun üzerine sistem inşaa edemeyeceğim.
Nasılsa ileride daha farklı kartar da çıkacak, o zaman satıp geçilir, sendeki işlemci için de aynısı geçerli, çok takılmamak lazım.
katılıyorum sırf fiyat düştü veya yeni ana kartlar çıktı diye elindekini satmaya gerek yok tomahawk ana kartının hissedari oldum gibi bir şey :kekw: bütçesi olan herkese öneriyorum cidden taş gibi ana kart 7500f için de aynı bu fiyata verdiği performans çok iyi.

eyvahlar olsun o zaman gerçekten biraz sorun :D ama işte dediğim gibi 7500f aldınız size yeter bi sonraki işlemci serisini alırsınız olur biter :D

Satriani

80+ Silver
Anladım, yani alma imkanı varken daha düşük seviye bi' işlemci almış olmak biraz can sıkıcı olmuş.
Yani iade süreci devam ediyorsa aslında aynı yerle konuşup üzerine bi' miktar ödeyerek 9700X falan alınabilir.
Ama yine dediğim gibi, zaten oynayacağım oyunlar belli, kafamdaki ekran kartı ve kullanım amacım belli dersen, o işlemci de zaten aynı işi görür.

Bilgilen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Anıl
Dediğiniz gibi 9070xt almak 7500f ile 1 sene kullanmak çok iyi olacak gibi

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
478
İsim
efe araci
Anladım, yani alma imkanı varken daha düşük seviye bi' işlemci almış olmak biraz can sıkıcı olmuş.
Yani iade süreci devam ediyorsa aslında aynı yerle konuşup üzerine bi' miktar ödeyerek 9700X falan alınabilir.
Ama yine dediğim gibi, zaten oynayacağım oyunlar belli, kafamdaki ekran kartı ve kullanım amacım belli dersen, o işlemci de zaten aynı işi görür.
iade hakkın varsa bence dediği gibi iadeni ent 9700x veya kemeri sıkıp ömürlük 9800x3d veya 7800x3d al ama hani işini görüyorsa gerek yok yani gider 10800x3d alırsın 3-5 yıl sonra.

siyabent

80+ Silver
katılıyorum sırf fiyat düştü veya yeni ana kartlar çıktı diye elindekini satmaya gerek yok tomahawk ana kartının hissedari oldum gibi bir şey :kekw: bütçesi olan herkese öneriyorum cidden taş gibi ana kart 7500f için de aynı bu fiyata verdiği performans çok iyi.

eyvahlar olsun o zaman gerçekten biraz sorun :D ama işte dediğim gibi 7500f aldınız size yeter bi sonraki işlemci serisini alırsınız olur biter :D
Ben zaten işlemci için kafadan 8000çıkarmıştım bana 10bine şunu al deseler alırdım yani am4 için bile
Baktım bütçe arttı 4300e imzadaki monitörden kurtuldum 2775e harici mikrofon aldım bu ikisini kafadan erteleyip zorlanmadan işlemci bütçesini 6kdan 13kya çıkarabilirdim

Bilgilen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Anıl
9070xt 7500f 2 k da iş görür ozaman puanlık 1 2 sene idare etse yeter

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
478
İsim
efe araci

Satriani

80+ Silver

Zaten baya araştırıp almıştım, malzeme kalitesi, FAZ ve soğutma yapısı vs. ki bu işin sonu yok.
Benimde kafamdaki düşünce en azından 5 sene hiç bi' şeyi ellememek.
Bunun için de şu AMD tarafını bi' görelim bakalım. Eğer o da olmazsa artık, ne uygunsa öyle bi' kart alıp toplayacağım.

siyabent

80+ Silver
Görüyor işimi zaten ama alabilecekken daha iyisini almamış olmak işimi görmedi :D

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
478
İsim
efe araci
Ben zaten işlemci için kafadan 8000çıkarmıştım bana 10bine şunu al deseler alırdım yani am4 için bile
Baktım bütçe arttı 4300e imzadaki monitörden kurtuldum 2775e harici mikrofon aldım bu ikisini kafadan erteleyip zorlanmadan işlemci bütçesini 6kdan 13kya çıkarabilirdim
hocam işte bol mesaj olmadan karar vermek pek doğru olmaz ben sistem önerirken öneririm sonra unuttuğum bişi olur veya daha iyisini önerirler diye arkadaşa beklemesini söylerim genelde topladığım sistemler güzel oluyordu ama mesela daha iyi ana kart önerenler oluyordu değiş diyordum sağlık olsun hocam 7500f zaten kötü bir işlemci değil işinizi görüyorsa 10800x3d falan beklenebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,290
Üyeler
168,919
Son üye
ozgur0007
Top Bottom