Yardım 7800 x3d Sürekli +75 Derece

5600 ile 7800x3dyi mi kıyasladın cidden ısı olarak?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kimsede adamın işlemcisinin ayarlarını sormamış şaka gibi 😂

Hocam sen direkt tak çalıştır olarak mı kullanıyorsun? Sistem yeni mi? Bios falan girip amd nasıl çalıştırılır denedin mi? İlk amd işlemcin mi?

Biosa giriyorsun;
Curve optimizer ayarını buluyorsun,
All core > negative > 25 yazıp save exit yapıyorsun

Sonra serin serin çalıştığı için buraya bana bir teşekkür bırakıyorsun
Bu ayar ne işe yarıyordu

Bu ayar ne işe yarıyordu
Undervolt denilen işlem. Tam onu yazacaktim arkadaş yazmış. -15 yeterli olur genelde ama çökme olmuyorsa 25 de yapanlar var. Bu arada 75 derece 7800x3d icin anormal bir derece değil bu işlemci stok ayarlarda bu isilari görüyor ve bu sekilde çalışmak icin tasarlanmış. Serin olsun herkes ister ama olmazsa da sorun etme yani onu demek istiyorum. 85 leri geçtiğinde performans kaybi yasamaya basliyorsun.

Kimsede adamın işlemcisinin ayarlarını sormamış şaka gibi 😂

Hocam sen direkt tak çalıştır olarak mı kullanıyorsun? Sistem yeni mi? Bios falan girip amd nasıl çalıştırılır denedin mi? İlk amd işlemcin mi?

Biosa giriyorsun;
Curve optimizer ayarını buluyorsun,
All core > negative > 25 yazıp save exit yapıyorsun

Sonra serin serin çalıştığı için buraya bana bir teşekkür bırakıyorsun

Teşekkür ederim , hiç bi ayarı yapmadım yaklasık 3-4 aydır kullanıyorum, gün içinde yapıp bilgi vereceğim

Hocam baştaki ısısı neden daha yüksek olsun ki herhangi bir işlem yokken

240 mm ile benimki 40 derecede sabit, arada kafasına esiyor 49 a sıçrıyor sonra geri düşüyor. %100 yükte 65 dereceyi geçmiyor.

Teşekkür ederim , hiç bi ayarı yapmadım yaklasık 3-4 aydır kullanıyorum, gün içinde yapıp bilgi vereceğim
Sakın nebinin videosunu izleyip -30 la başlama uv yapmaya o videoda 9800x3d ye yapıyor. Ve occt de extreme ayarlarda test et stabil mi diye, benim 7800x3d -20 de stabil çalışıyor mesela ama ben garanti olsun diye -15 de bıraktım.

240 mm ile benimki 40 derecede sabit, arada kafasına esiyor 49 a sıçrıyor sonra geri düşüyor. %100 yükte 65 dereceyi geçmiyor.

Sakın nebinin videosunu izleyip -30 la başlama uv yapmaya o videoda 9800x3d ye yapıyor. Ve occt de extreme ayarlarda test et stabil mi diye, benim 7800x3d -20 de stabil çalışıyor mesela ama ben garanti olsun diye -15 de bıraktım.
nebinin videosu MSI biosu, bende asus x870 var zaten bkaıncada pek anlamadım :D sizin ayarlar nasıl yardımcı olabilir misiniz

5600 kullanıyorum 4 bakır boru ile 10dklık occt testinden sonra hala 60dereceydi

boşta da 28-32 derece falan çalışıyor
Kaç undervolt yaptın?

7800x3d de çok rahat -20 yiyor, 30 belki bir tık zor olabilir

ne kanka anlamadım
TRYX Aio'nun kendi programı, Kanali.

Boşta 30 fazla geldi de, bende o seviyeye ulaşıyorum gerçi ama merak ettim hava soğutucu mu kullanıyorsun setupını öğrenebilir miyim?

Fazla fan varsa fln

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,227
Üyeler
189,573
Son üye
halidsama
Geri