78003XD Sıcaklıklar normal mi?

Test sonuçları benim için daha iyi çıkabilirdi. En son macun değişimden sonra 10 derece fln bir kötü yönde bir değişiklik oldu. Macunu az sürdüm herhalde f açmayada üşeniyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende mx6 👍🏻
Evet oda farkettiriyor baya.

bende sizler gibi watt değeri mhz ghz neden düşük diye araştırdım chat gpt sordum şimdsi şöyle imiş tüm çekirdekler yükte bu işlemci 4.5.4.6.4.7.4.8 olabiliyor ben curve optimizer per core çekirdeklere -30 verdim 4. çekirdek -15 istiyor -20 de error veriyordu bide +200 mhz verdim. tek çekirdek işlemlerde 5.0.50 ghz alıyorum. tek çekirdekli işlem yükü bindiren oyunlarda alıyorum. ama çoklu çekirdekte ortam ne kadar soğuksa ve işlemciye yapılan -30 all core veya per core ne kadar fazla ise 35 40 45 misal bu değerler çok uçuk. işlemci kışın tüm çekirdeklere yükte 4975 4990 mhz gördüm kışın .şimdi yazın 4850 4800 görüyorum ama dediğim gibi per core seçili 7 çekirdek -30 yedi kabul etti 8. çekirdek -15... +200 boost verdim. ve içiniz rahat etmesi açısından bilindik cpu bencmark programlarına sokun işlemciyi dünyada herkes ortalama kaç puan almış kendi sonuçlarınızla karşılaştırın. benimki ya tam puan alıyor ya biraz yüksek alıyor tabi bu frekansları etkileyen ikinci faktörler: anakart ram var ona göre.

Montajlaması hakkında ne düşünüyorsun? Rezalet değil mi😂
Cidden baya uğraştırmıştı 4 aydır falan kullaniyorum diğer sıvı sovutmalardan çok farklı montajı işlemcinin üst kısmı acikta kalıyor birde garip bir tasarım.

İmzadaki sistemi kullanıyorum. 7800x3d işlemci ile Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB White bu sıvı soğutmayı kullanıyorum. Prime95 testinde işlemci en fazla 70 derece görüyor ancak frekans çok düşük 4300mhz civarı. Oyun oynarken özellikle last of part 2 oyununda ara geçişlerde shaderlar yüklenirken işlemci 85 dereceye kadar gidiyor. Ancak oyun başladığında 65-70 derece civarı seyrediyor. Stress testinde yüksek frekanslara ulaşamıyor bu durum soğutmaylamı alakalıdır? Pompa default olarak 2850 RPM'de sabit çalışıyor gözüküyor. Elimi borulara değdirdiğimde yada radyatörün üstüne getirdiğimde sıcak hava hissedemiyorum. Pompada arıza olma ihtimali nedir?

Eklemeyi unuttum. CPB ve PBO açık şekilde bu testler.
Bende de 7800x3d var. Segotep FZ6 Pro çift kule 6 ısı borulu hava soğutma var. Oyunlarda 70 derece civarı genel olarak. Resident Evil 2 HDR açınca ekran kartına çok güç biniyor ort 58-60 derece.

x3D turbo ve PBO açık

9800x3D var. ayarlarla fazla uğraşmadım. Core Boost kapattım. işlemci 65 derecenin üstünü görmüyor performans testinde bile. 5.2 ghz den 4.7 ghz ye düştü işlemci coreboost kapanınca.

Cidden baya uğraştırmıştı 4 aydır falan kullaniyorum diğer sıvı sovutmalardan çok farklı montajı işlemcinin üst kısmı acikta kalıyor birde garip bir tasarım.
Fena bir saçmalık, cpu frame aldın mı?

Bende de 7800x3d var. Segotep FZ6 Pro çift kule 6 ısı borulu hava soğutma var. Oyunlarda 70 derece civarı genel olarak. Resident Evil 2 HDR açınca ekran kartına çok güç biniyor ort 58-60 derece.

x3D turbo ve PBO açık
ooo bende RE 2 oynuyorum HDR de açık. Hangi kısımdasın ben Ada wong kısmında, hiç kurşun atmadan geçmeyi planlıyorum inş

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

ooo bende RE 2 oynuyorum HDR de açık. Hangi kısımdasın ben Ada wong kısmında, hiç kurşun atmadan geçmeyi planlıyorum inş
Cpu frame almadım fark ettiriyor mu?

Bende liqmaxflo 360 var sıcaklıklarımız benzer gibi normal Cinebench r23 de 17000 skor civarı alıyorum 88 max görüyor

Bu havalarda sıcaklıklar normal artık ya. Takılmayın şu sıralar. Kış aylarında böyle olursa anormal. :D

2 sene önce leon ile başlayıp 2nd run claire yapmıştım. Tam tersinde farklı olaylar oluyormuş bugün claire bitirdim 2nd run leon daha başlamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,860
Üyeler
184,065
Son üye
subdomainemre
Geri