hocam sorunda orda oyunlarda 4.9 görmüyor bir ayar vs bir şey kapalı sanırım7800x3d işlemcisine oc yapmak mantıklı değil. zaten işlemcinin sınırı 5 ghz. kısacası sizin oc yapmanıza gerek yok oyunlarda 4.9 görüyordur.
Oyunlarda pek fark yaratmazhocam zaten amacım abartı bir oc yapmak değil. sadece oyunlarda 4.9 5 ghzlerde çalışmasıydı fakat çıkmıyor neden bilmiyorum, biosa girip bakıcam şimdi.
undervolt nasıl yapabilirim ve cidden performans artıyormu ?
Core Performance Boost açıksa görür. Ayrıca AMD'nin sitesinde yazdığı gibi o frekansa tek veya en fazla çift çekirdek kullanırken çıkabilir bu işlemciler.hocam sorunda orda oyunlarda 4.9 görmüyor bir ayar vs bir şey kapalı sanırım
Undervolt ile fps çok fark yaratmaz daha düşük tdp de aynı performansı verip sıcaklık düşürebilirsin işlemcin yük altında 4.9 ları görmesi lazım afterburnerdan yük altındaki hallini atabilir misin ve hangi oyunda görmüyorhocam zaten amacım abartı bir oc yapmak değil. sadece oyunlarda 4.9 5 ghzlerde çalışmasıydı fakat çıkmıyor neden bilmiyorum, biosa girip bakıcam şimdi.
undervolt nasıl yapabilirim ve cidden performans artıyormu ?
curve optimizer all cores -30 dene dayanıyorsa mük ayar ben ölye kullanıyorum sıcaklıklar düşüyor ghz ve performans %20 artıyor minimum occt testi yap üstüne puanını paylaş -30 kaldırmazsa 25 20 dene 30 silikon kalitesi istiyor birazselamlar , 7800x3d işlemcim var. deepcool le360v2 sıvı soğutma ile kullanıyorum. şuan 4.2 ghzde çalışıyor işlemci sanırım 5 ghz civarına çıkarılabiliyor. nasıl yapmalıyım nerden yapmalıyım bilgisi olan varmı