Neler Yeni

7800x3D sıcaklık yüksek değil mi?

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
Yunus Şahin
Hocam boşta sıcaklık ve 360 mm soğutucuyla 77 derece fazla değil mi ısınan bir işlemcide değil deniyor genel olarak ama bilemedim. İntel de sanırım aynı değerleri verir diye düşünüyorum

7800X3D üst düzey işlemcilerden bir tanesi. Orta seviye 5600-13400 işlemciler gibi 50-60 derecelerde olması imkânsız. Yükte 77 değer çok iyi. Benimki bile 89'a geliyor yükte. Arkadaşın değeri iyi bile bu işlemciye. Bu işlemciyi alıp da 50-60 derece kullanmayı düşünmek biraz hayal olur.

Artarof

80+ Bronze
Çok iyi değerler gerçekten. Secure Frame bende aldım da etkisi var mı acaba? İzlediğim bir videoda normal ile değerleri aynıydı. Ama yorumlarda da etkisi olduğunu söyleyen vardı.
Bence etkisi yoktur, şekil duruyor diye aldım :)
27b2904b-5044-4bb2-a07a-ece8c22f025d.jpg
68124b6b-d96a-4666-8fa4-e08c310d52a1.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam boşta sıcaklık ve 360 mm soğutucuyla 77 derece fazla değil mi ısınan bir işlemcide değil deniyor genel olarak ama bilemedim. İntel de sanırım aynı değerleri verir diye düşünüyorum
zaten ısınan bir işlemci değil, sıcak çalışan bir işlemci :). Ben bu kasa ve soğutucu ile 5600x işlemci kullanıyorken max 59 dereceleri görüyordum.

14700KF var bende şu an. Noctua U12A ile kullanıyorum. AC:Origins'te 95 derece falan gördüm. Oyunlara girerken acaip bir fan sesi geliyor. Ben de AMD'ye geçeceğim. :)

7800X3D üst düzey işlemcilerden bir tanesi. Orta seviye 5600-13400 işlemciler gibi 50-60 derecelerde olması imkânsız. Yükte 77 değer çok iyi. Benimki bile 89'a geliyor yükte. Arkadaşın değeri iyi bile bu işlemciye. Bu işlemciyi alıp da 50-60 derece kullanmayı düşünmek biraz hayal olur.
Katılıyorum

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
Yunus Şahin
Macun değişimi ve AM5 bracket taktıktan sonra birkaç derece haricinde bir fark yaratmadı.

Sıcaklıklar hala aşağı yukarı aynı.

fr_4885.jpg

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
731
İsim
Furkan
14700KF var bende şu an. Noctua U12A ile kullanıyorum. AC:Origins'te 95 derece falan gördüm. Oyunlara girerken acaip bir fan sesi geliyor. Ben de AMD'ye geçeceğim. :)
O işlemciye zaten 360 takman lazım hocam :)

Monrch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Yağız Aslan
Çok ısınmayan bir işlemci diyenler hangi kafada gayet ısınıyor

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.
O işlemciye zaten 360 takman lazım hocam :)
Hocam taksam ne değişecek ki 10 derece düşsün otomatik uv olmadan hayvan gibi güç çekiyor. 7800X3D hem güç tüketimi hem performans olarak yok ediyor.

gikyiit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yiğit YILMAZ
Benim tavsiyem ve en etkili olabilecek yöntem sıvı soğutmayı dışarıdan hava alıcak şekilde montajlaman. Bu da senin kasada en mantıklı olarak radyatörü ön fanların arkasına takman olur. Büyük ihtimalle çok çok az bir mesafe ile sığacaktır. Önden soğuk havayı alarak minumum 5 maksimumda 10 dereceye kadar düşüş sağlarsın. Sıvı soğutma radyatörüne ne kadar düşük sıcaklıkta hava gönderirsen o kadar efektif olur. Sen yukarıya taktığın zaman kasanın içindeki sıcak havayla soğutma yapmaya çalışıyosun bu da negatif etkiliyor.

1712347044255.png

Bu da benim stress testindeki durum, 360mm intake aio ile

Son düzenleme:

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
Yunus Şahin
Benim tavsiyem ve en etkili olabilecek yöntem sıvı soğutmayı dışarıdan hava alıcak şekilde montajlaman. Bu da senin kasada en mantıklı olarak radyatörü ön fanların arkasına takman olur. Büyük ihtimalle çok çok az bir mesafe ile sığacaktır. Önden soğuk havayı alarak minumum 5 maksimumda 10 dereceye kadar düşüş sağlarsın. Sıvı soğutma radyatörüne ne kadar düşük sıcaklıkta hava gönderirsen o kadar efektif olur. Sen yukarıya taktığın zaman kasanın içindeki sıcak havayla soğutma yapmaya çalışıyosun bu da negatif etkiliyor.

Alıntıyı görüntüle

Bu da benim stress testindeki durum, 360mm intake aio ile

Çok iyi değerlerin hocam. Stres testi 67 ne demek. En az 10-15 derece fark var benim sıcaklıklarla.

Ön çok zor olur benim için. Arctic zaten kalın öne sığması çok zor. Anca daha büyük kasaya geçersem olur bu. Benim kasama da zaten ön tarafına sığacağını pek sanmıyorum da.

Artarof

80+ Bronze
İmzadaki sistem eski. Şu anda asus rog crosshair x670e hero anakart, coolermaster ml360r (3yılı var) sıvı soğutma, asus rog helios kasa, termal macun mx4, Secure frame takılı. Sıvı soğutma rog ryujin 3 almayı düşünüyorum.
4 gündür açık haliyle boşta;
Alıntıyı görüntüle
The finals oynarken;
Alıntıyı görüntüle
tam yükte;
Alıntıyı görüntüle
Ben bunun üzerine soğutma için baya upgrade yaptım

Macun değişimi ve AM5 bracket taktıktan sonra birkaç derece haricinde bir fark yaratmadı.

Sıcaklıklar hala aşağı yukarı aynı.

Alıntıyı görüntüle
Sana tavsiyem öncelikle termal macun olarak bunu alman;
Sonra da daha kaliteli bir sıvı soğutmaya geçmen.
Benim şu an boştaki sıcaklık 38-39 derece, stres testinde 64 derece.
Ben biraz fanteziye kaçtım, Asus Rog Ryujin 3 aldım, arkasına radyatörün ekstra fanlar taktım ve linkte eklediğim termal macunu sürdüm.
asd.jpg
5f6de835-9477-48f7-87c8-8085ce19145f.jpg

Son düzenleme:

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
Yunus Şahin
Ben bunun üzerine soğutma için baya upgrade yaptım

Sana tavsiyem öncelikle termal macun olarak bunu alman;
Sonra da daha kaliteli bir sıvı soğutmaya geçmen.
Benim şu an boştaki sıcaklık 38-39 derece, stres testinde 64 derece.
Ben biraz fanteziye kaçtım, Asus Rog Ryujin 3 aldım, arkasına radyatörün ekstra fanlar taktım ve linkte eklediğim termal macunu sürdüm.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Şu an yeni kasa siparişi verdim bende. Baya büyük kasa. Bu şekilde önlü, arkalı fan eklemek istiyorum. Ama yeni soğutucu mu alsam Arctic ile mi devam etsem kararsızım.

Arkadaş da Maxtor CTG8 varmış da onu alacam bende. Ekran kartında kullandı, yorumları da güzeldi. Onu kullanacam bende.

The Semih

80+ Gold
1714996504768.png

Şu koruma çok işe yarıyor da işlemci tamamen mimari saçmalığı adamlar çekirdek yeri bulamadı için üstten kırpmışlar :D AM6 geliyor bakalım orda ne kadar kırpacaklar.

Artarof

80+ Bronze
Şu an yeni kasa siparişi verdim bende. Baya büyük kasa. Bu şekilde önlü, arkalı fan eklemek istiyorum. Ama yeni soğutucu mu alsam Arctic ile mi devam etsem kararsızım.

Arkadaş da Maxtor CTG8 varmış da onu alacam bende. Ekran kartında kullandı, yorumları da güzeldi. Onu kullanacam bende.
yeni kasan geldiğinde test edersin. Baktın sonuç aynı soğutucu değişirsin.
Sana önerim olan macunları atayım;

1. https://amzn.eu/d/4kxBRMz

2. https://amzn.eu/d/93Cj8Ej

3. https://amzn.eu/d/bQFWxkD

1. ve 2. içindeki partiküllerden dolayı işlemci ve soğutucu yüzeyinde çizikler oluşturabiliyor.
Uzun ve stabil kullanım için gelid ve noctua öneririm.

Talat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Talat
Kasanın ön kapagı cıkıyorsa cıkar öyle dene 10 derece fark eder bendede 5700x var stok sogutucu ile kullanıyorum sımdılık cyberpunk apex legend warzone pubg gibi oyunlarda 77 dereceyi görüyor şuan..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,978
Üyeler
164,079
Son üye
Metehacalk
Top Bottom