Neler Yeni

7800x3d ve 4070ti ile Saçma sapan darboğaz yiyorum.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,269
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Murat
Anakart modelini tam olarak bilmiyoruz. Şöyle bir video var VRM üzerinde Heatsink yoksa performans düşüşü oluyormuş.

R9XTX

80+ Bronze
Performans konusu Olabilir ama net olarak bilmemiz gerek. Zaten pazarlama stratejilerini OC üzerine kurmuşlar A serisi OC olmuyor bu yüzden genelde B veya X serisi tercih ediliyor.
B serisinde oc yapılıyor.O zaman neden x serisi var?Çünkü 9 serilerinde yetersiz kalıyor b serisi.

Aykut D.

80+ Gold
B serisinde oc yapılıyor.O zaman neden x serisi var?Çünkü 9 serilerinde yetersiz kalıyor b serisi.
Olm ben duvaramı konuşuyorum ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

A B X chipsetlerin kullanım alanları farklı bütün chipsetler arasdında performans farkı BULUNMAMAKTADIR . AMD chipsetlerine İntel gibi H chipsete performans sınırı koyduğu gibi sınır koymuyor.
ALOOĞĞ

R9XTX

80+ Bronze
Bu arada bu dediğim sadece K ibareli işlemciler için geçerli çünkü onların limitleri yüksek mesela 11700 ile denediğimde normal performansını veriyor aslında H serisi bile zorlanması dışında performans kaybı yaşatmıyor. Asus H510M-D, B560P SI ve MSI H510M-E ile denedim. MSI'a BİOS update yapmadan önce bu kısıtlama yoktu Ram frekansı 2666MHZ'de kalıyor diye güncelledim ve 3200'e çıktı istediğim gibi ama bu güncelleme ile CPU watt limiti de gelmiş oldu ve CPU'da performans düşüşüne sebep oldu. Bu düşüş oyunlardan çok çok çekirdek kullanan işlemlerde oluyor.
Bana current/edp limit throttlingin ne olduğunu söylersen bende sana cevap vereceğim.

Konu sahibine windows yüksek performansta mı?

Aykut D.

80+ Gold

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Selim
Anakarttan kaynaklı sorun yok 👍 a620 anakartla en güçlü işlemcileri çalıştırdim sorun olmadı. Anakartta sorun var demeden önce belli başlı sorulara yanıt arayın bunlar anakart sıcaklık değeri kaç ? 110 derece görüyor ve kapanıyor mu gibi sorulara yanıt aldığınız zaman işte ozaman sorun anakart dersiniz ama a620 görünce direk anakart sorunlu demek abestliktir.

Noxyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Deniz TAŞKIN
Bana current/edp limit throttlingin ne olduğunu söylersen bende sana cevap vericem

Konu sahibine diyorum windows yüksek performansta mı?
Yüksekte bios da güncel. Neyse dostlar anakart değişeceğim zaten de konu baya derin aslında bunun için bi video gelse baya işe yarar görünüyor. @Abdullah Hacıgül Fikirleriniz için teşekkürler

Aykut D.

80+ Gold
Beni mi raporladın?
O kadar yazdığımdan bunamı takıldın ? :D Tabi raporlarım bilgi içermeyen yanlış bilgiler veriyorsun .

X serileri genelde oc için fazladan güç sağlıyor
Konuya en son balgam atacam he. Chipset eskiden önemliydi aloğ .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,283
Üyeler
165,158
Son üye
sahinbekircan3
Top Bottom