8 GB Ram Kullanılabilir Ram Miktarı 4 GB Sorunu

IcelY0

80+
Reaksiyon skoru
37
Arkadaşlar Anakartım Asus P7P55 LX 1156 Soket Anakart
Benim Kingston 4x2 8 GB Ramim Var
Ve Burda'da gözüktüğü gibi 4 GB Kullanılabilir Diyor.
Yardımcı olucak var mı ?
Bazıları işlemci pinlerinin eğilmesi vs vs çözümler önermiş de benim işlemci slotumda öyle bir pin eğilmesi göremiyorum.
1.Fotoğraf İşlemci Slot
2.Fotoğraf İşlemci Slot

Biosdan yapacağım bi ayar var mı ? Yada bios'u sıfırlasam(nerden sıfırlanıyor ?) düzelir mi ? yada bilgisayara bi sıkıntı çıkartır mı ?

Bu Sorunu nasıl çözebilirim ?

Arkadaşlar Anakartım Asus P7P55 LX 1156 Soket Anakart
Benim Kingston 4x2 8 GB Ramim Var
Ve Burda'da gözüktüğü gibi 4 GB Kullanılabilir Diyor.
Yardımcı olucak var mı ?
Bazıları işlemci pinlerinin eğilmesi vs vs çözümler önermiş de benim işlemci slotumda öyle bir pin eğilmesi göremiyorum.
1.Fotoğraf İşlemci Slot
2.Fotoğraf İşlemci Slot

Biosdan yapacağım bi ayar var mı ? Yada bios'u sıfırlasam(nerden sıfırlanıyor ?) düzelir mi ? yada bilgisayara bi sıkıntı çıkartır mı ?

Bu Sorunu nasıl çözebilirim ?

Bu olay sistemin ekran kartınıza 4 GB ayırması işe oluşur genelde. Ekran kartınızın kendi RAM’i yoksa, sistemde bulunan RAM’lerin bir kısmını ekran kartına ayırır. Ekran kartınız nedir?

Bu olay sistemin ekran kartınıza 4 GB ayırması işe oluşur genelde. Ekran kartınızın kendi RAM’i yoksa, sistemde bulunan RAM’lerin bir kısmını ekran kartına ayırır. Ekran kartınız nedir?
Ekran kartım gtx 950 2 gb

daha yeni sorunu çözdüm teşekkürler ramin yerini değiştirmiştim önceden olmamıştı fakat şuan ramin yerini değiştirince oldu :) yinede yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler :) konu kilit

daha yeni sorunu çözdüm teşekkürler ramin yerini değiştirmiştim önceden olmamıştı fakat şuan ramin yerini değiştirince oldu :) yinede yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler :) konu kilit

BIOS’tan basit bir ayar yapacaktık sadece ama düzeldiyse ne mutlu sana :)

ramlarından biri bozuk olabilir dikkat et. bendede 8x1 ram var ama kullanabilir 5.95 olarak gösteriyor bende bu sorunu çözemedim .d

Geri