Neler Yeni

850watt 80 Gold Asus rog strix patladı

tabii ki dediğiniz gibiyse eğer servisten anlaşılır diye düşünüyorum umarım ve kullanıcı hatası diyip bana yuklemezler ben doğru olanı yazdım fişe takılı PC kapalı haldeyken elektirik git gelmesinden patladı diye bakalım şuan çaresizce bekliyorum
Gönderin hocam ama patlaması kullanıcı hatasına girmiyor öyle bir şey derlerse itiraz et.

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Doğukan Barut
Herkese merhaba arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere Asus rog strix 850 watt 80 Gold tam modüler psum bu sabah elektirik git gelden patladı garantim var ve gonderdim fakat elimde bir PSU olmadığı için test etme şansım olmadı sistemin i513600kf MSI rtx 3080 Asus rog strix b660 a wifi anakart, PSU çok kötü ses ve koku çıkartarak patladı şöyle bir şey var bilgisayar açık değilken bu oldu yani fiş prizdeyken ama bilgisayar kapalı uykudan uyandım, asla anlam veremedigim bir şey bilgisayar kapalı tamam PSU güç çekiyor ama diğer bileşenlere bir şey olmuş mudur? Bilgisayar elektirik gidip gelince kapalıydı kesinlikle açık değildi.
bu asus un psu hakkında son 2 ayda duyduğum 6 ya da 7. vaka olması lazım iyi ki asus psu su almamışım

Ldrago

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Salih
Verimililik sertifikası sadece daha verimli olduğunun göstergesi,
Bu koruma ile alakalı bi sertifika değildir. PSU nun daha az elektriği ısıya çevirdiğinin göstergesidir.

Piyasadaki dandik prizler olsa olurdu aynısı. Hatta daha kötü bile olabilirdi örnekleri de var adam aynı psu ayni sisteme bağlı minning yapıyor akım korumalı prizlere bağlı olan PSU ları yandi akım korumalıya bağlı olmayanlar ise sapasağlam...
tunçmatik gibi markalar olursa bir işe yaramaz ama ben şahsen schneider electric 6 lı modelini kullanıyorum bu korur yani bir de şöyle düşünmek gerek 5-10k verdiğin psu nun kendini feda edip sistemi koruması mı yoksa 1300-1500 lira verdiğin prizin patlayıp psuyu da mı koruması

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sonsuz evren
Gönderin hocam ama patlaması kullanıcı hatasına girmiyor öyle bir şey derlerse itiraz et.
Hocam RMA/Değişime alındı dediler yani şuan bekliyorum umarım değişim yapılır ve gönderim sağlanır şuan hala bekliyorum,fabrikasyon hata olabilir diğer bileşenlere zarar verdiyse ne yapacağım bilemiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu asus un psu hakkında son 2 ayda duyduğum 6 ya da 7. vaka olması lazım iyi ki asus psu su almamışım
Hocam sizin öneriniz nedir ? Asus kronik bir patlama sıkıntısı var demek başka hangi marka model önerirsiniz güvendiğiniz en iyi marka hangisi ?

tunçmatik gibi markalar olursa bir işe yaramaz ama ben şahsen schneider electric 6 lı modelini kullanıyorum bu korur yani bir de şöyle düşünmek gerek 5-10k verdiğin psu nun kendini feda edip sistemi koruması mı yoksa 1300-1500 lira verdiğin prizin patlayıp psuyu da mı koruması
Hocam tabii ki prizin patlaması kesinlikle akım korumalı priz alacağım en iyisi hangisi ise onu isterim sizin dediginiz modeli de araştıracagim ben şu PSU gelse bir an önce sistemi kontrol etsem hemen bulamadım PSU kontrol edecek, burdaki bilgisayarcilara da güvenmiyorum götürüp baktırmak için garantili ürünler adamlar bir yerleri ile oynar garantiden çıkar diye

• Beğen
Reaksiyonlar: ramo

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Doğukan Barut
Hocam RMA/Değişime alındı dediler yani şuan bekliyorum umarım değişim yapılır ve gönderim sağlanır şuan hala bekliyorum,fabrikasyon hata olabilir diğer bileşenlere zarar verdiyse ne yapacağım bilemiyorum

Hocam sizin öneriniz nedir ? Asus kronik bir patlama sıkıntısı var demek başka hangi marka model önerirsiniz güvendiğiniz en iyi marka hangisi ?

Hocam tabii ki prizin patlaması kesinlikle akım korumalı priz alacağım en iyisi hangisi ise onu isterim sizin dediginiz modeli de araştıracagim ben şu PSU gelse bir an önce sistemi kontrol etsem hemen bulamadım PSU kontrol edecek, burdaki bilgisayarcilara da güvenmiyorum götürüp baktırmak için garantili ürünler adamlar bir yerleri ile oynar garantiden çıkar diye
ben fps vita aldım testleri de baya iyiydi a tier psu

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sonsuz evren
ben fps vita aldım testleri de baya iyiydi a tier psu
Fsp psu ları daha öncede bana tavsiye edildi ben Asus rog strixten yana kullandım tercihimi fakat bilmiyorum şuan eğer yenisi ile değişirse belki de satıp bunu farklı bir marka modele geçerim gene bir arastirma yapar sizin fsp ye de bakarım o zaman, şuan diğer bileşenlerin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum daha eğer her şey okeyse psu kararını veririm teşekkürler tavsiyeniz için hocam

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
Asusun psularını seasonic üretmiyor muydu?
Seasonic dünyanın en kaliteli psu üreticilerinden biridir.
Seasonic'e ürettiği halde bu durumlar yaşandıysa orası bile ayrı bir mesele.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sonsuz evren
Asusun psularını seasonic üretmiyor muydu?
Seasonic dünyanın en kaliteli psu üreticilerinden biridir.
Seasonic'e ürettiği halde bu durumlar yaşandıysa orası bile ayrı bir mesele.
Hocam tam hakim değilim fakat Asus PSU kaliteli diye aldım zaten en korktuğum şey PSU patlamasiydı zaten neyden korkarsa insan başına o gelir derler ve öyle de oldu şuan tek düşündüğüm sistemin çöp olmaması PSU dan tek olsak gerçi şuan değişim onayı almış bakalım süreç nasıl işleyecek bilmiyorum ama sonucu buraya yazarım ben her şey için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim tüm yanıtlar için

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Akın
Sonucu bekliyor olacağız.
Ayrıca parçalara zarar geldiğini düşünmüyorum. Zira psu patlamasıyla donanım parçalarım bozuldu die bir konuya daha rast gelmedim.
Ayrıca corsar'in çok kaliteli bir psusu bir youtube 10 yıl kullanıp ömrünü bitirip teste sokup bilerek patlatmıştı.
Düşün yani adam bu deney amaçlı yapıyor :)

İnş dilediğin gibi gelişir olaylar.
Tekrardan geçmiş olsun.

Ayrıca parçalara zarar geldiğini düşünmüyorum. Zira psu patlamasıyla donanım parçalarım bozuldu die bir konuya daha rast gelmedim.
Ayrıca corsar'in çok kaliteli bir psusu bir youtube 10 yıl kullanıp ömrünü bitirip teste sokup bilerek patlatmıştı.

Tekrardan geçmiş olsun.

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Ramazan

Xpg kullanıyorum elektrik gidip gelmesinde hiç sorun yasamadım benim pc her zaman uykuda ve prizde takılıdır

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sonsuz evren

Tekrardan geçmiş olsun.

Tekrardan geçmiş olsun.
Hocam tam bilmiyorum ama anakarta zarar verir ekran kartı yakar diyip duruyorlar o yüzden korkuyorum açıkçası biraz

Xpg kullanıyorum elektrik gidip gelmesinde hiç sorun yasamadım benim pc her zaman uykuda ve prizde takılıdır
Bende şuana kadar yaşamamıştım ve sürekli takiliydi ama bir kere başa geliyor işte

Dostlar süreç nasıl işliyor bilmiyorum sarı alan içine aldığım şekilde bir şey yazmışlar işte ne olacak değişim mi olacak arayıp sorduğumda açan müşteri hizmetleri pentanin çok sinirli bir şekilde size dönüş yapılacaktır denildi ne yapacağım, ayrıca muadili yoksa para ödemesi yapılacak denildi ben para iadesi istemiyorum psu istiyorum çünkü dolar kurundan dolayı fiyatlar artmış 3250 ye alınan PSU bugün 10 bin ne yaparlar sizce yada ben ne yapayım ?

Ekler

• IMG_20250323_194327.jpg
    IMG_20250323_194327.jpg
    224.8 KB · Hit: 14
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Sonsuz evren
Arkadaşlar sistemi test etme şansım oldu bugün bir arkadas PSU getirdi ve sistem sorunsuz çalıştı hiçbir sıkıntısı yoktu, şuan psu nun garantiden değişimini bekliyorum Penta ile iletişime geçtim bana 20 iş gününe kadar en geç sizlere dönüş yapacağız ve işlem sonlanacak dedi bekliyorum şuan

Emr33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emre Fatih
Arkadaşlar sistemi test etme şansım oldu bugün bir arkadas PSU getirdi ve sistem sorunsuz çalıştı hiçbir sıkıntısı yoktu, şuan psu nun garantiden değişimini bekliyorum Penta ile iletişime geçtim bana 20 iş gününe kadar en geç sizlere dönüş yapacağız ve işlem sonlanacak dedi bekliyorum şuan
Geçmiş olsun , sisteme bir zarar gelmemesi büyük teselli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,075,005
Üyeler
170,789
Son üye
mayonezz
Top Bottom