Neler Yeni

İnceleme -----------

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Siz HP Çalışanı felansınız galiba hocam ben son derece objektifim insanların parası boşa gitmesin diye uğraşıyorum mesai harcıyorum.

Bu şey demeye getirdi ama bunca HP victus öneren bizler, Büyük kanallar insanların parasını boşa harcattı yani ? Victus fiyat bandında tercih edilicek en mantıklı laptop modellerinden biri ki zaten 2-3 model var böyle.

Bak gömmeli incelemeye gerçekten karşı değilim zira zamanında 9400F ile R5 3600 revaçta olduğu dönem iki işlemciyi kullanıp en son 3600 e geçip 9400F i göme göme inceleme yapmıştım, evet uyuz olan illaki olur ama benim dediklerim tutarlıydı en azından.

İyi araştırıp tutarlı yapılan incelemen olsun sıkıntı yok ama burda yani zorluyorsun gömmek için haksız yerde. Alette bi sıkıntı yok akıyor çiçek gibi :D. Hani donanım bilgisi zayıf biride değilim dünyadan bir haber kullanmıyorum aleti :D. Zira eski konularımdan beni anlarsın.

NZXT

80+ Bronze
Hp de ssd yükseltme sorunu diye konu açıp ssd ihtiyacınız fazlaysa almayın diye yazdım. Boşuna kendini yorma. Kimin objektif olduğu kimin olmadığı belli. 2 karşı mesaj görünce konuşma tarzın değişti. Benim için konu kapandı. Engellenecek listesine biri daha eklendi.
Engelle beni ben burda birileri gibi modlardan veya diğer insanların linçlemesinden fikirlerini beyan edemeyen biri değiliim dilediğim gibi fikrilerimi beyan ederim HP tarafını tuttuğunuz belli zaten gerçekler acıdır dost.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu şey demeye getirdi ama bunca HP victus öneren bizler, Büyük kanallar insanların parasını boşa harcattı yani ? Victus fiyat bandında tercih edilicek en mantıklı laptop modellerinden biri ki zaten 2-3 model var böyle.

Bak gömmeli incelemeye gerçekten karşı değilim zira zamanında 9400F ile R5 3600 revaçta olduğu dönem iki işlemciyi kullanıp en son 3600 e geçip 9400F i göme göme inceleme yapmıştım, evet uyuz olan illaki olur ama benim dediklerim tutarlıydı en azından.

İyi araştırıp tutarlı yapılan incelemen olsun sıkıntı yok ama burda yani zorluyorsun gömmek için haksız yerde. Alette bi sıkıntı yok akıyor çiçek gibi :D. Hani donanım bilgisi zayıf biride değilim dünyadan bir haber kullanmıyorum aleti :D. Zira eski konularımdan beni anlarsın.
Ben ''gömmeye'' çalışmıyorum hocam demek istediğim konu başından beri bu cihazda power limit olduğunu bil ve öyle alacaksan al bilinçsizce alma.Gerçekleri iza edip insanların onca para verip mağdur olmasını istemiyorum.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Sonda yazdım ya 65W. Fakat verdiği performans sonuçlarında güç tüketimi hiç takılmadığım bir şey oldu. Zira bende acaba düşükmü olucak diye düşündüm 65W ı geçmeyince ama skor ortada.
Cinebench r23 de zaten sıkıntılı bir program onu farkettim internette :D

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
969
İsim
Ömer Murat KARACA
Kasası biraz zayıf, ekran sallantısı kronik, tasarım şahsen çöp ama katılmadığım bir nokta var; Asus Tuf A15 (2023) Ryzen 7 7735HS RTX 4060 laptop kullanıyorum. CPU Stres testi yaptığım zaman CPU kendisini 95 dereceye sabitliyor ve işlemci hızı 4.5'lardan 4 GHZ'ye kadar geriliyor. Oyunlarda vs 90-95 derecelerde gezinmesine rağmen düşme yaşanmıyor ama stres testinde CPU kendisini yavaşlatıyor.

Attığınız testlere baktığımda Victus 84 derecelerde 60W'larda takılıyor 90'lara çıkmıyor ama 4.6GHZ'de at gibi çalışıyor 😊
Sizce kısıtlama olmasaydı da cihazın kendisini kısıtlaması mı daha iyiydi yoksa firmanın baştan limit koyması mı? Bende 2. Seçenek daha makul🙂 zira bu sefer cihaz kendisini kısıtlasa siz veya bir başkası Victus'lar soğuyamayıp hız kesiyor diye konu açardı.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Engelle beni ben burda birileri gibi modlardan veya diğer insanların linçlemesinden fikirlerini beyan edemeyen biri değiliim dilediğim gibi fikrilerimi beyan ederim HP tarafını tuttuğunuz belli zaten gerçekler acıdır dost.

Ben ''gömmeye'' çalışmıyorum hocam demek istediğim konu başından beri bu cihazda power limit olduğunu bil ve öyle alacaksan al bilinçsizce alma.Gerçekleri iza edip insanların onca para verip mağdur olmasını istemiyorum.

Zaten konu başında tek eleştirdiğim Cinebench skor yanlışıydı, ama sonra devamında verdiğin cevaplar konudaki limit eleştirisinden çok daha farklı kısımlara geldi, he sinirlenmişsindir olur öyle ama dediğim gibi konu başındakine göre değil bu cevabım.

Cinebench r23 de zaten sıkıntılı bir program onu farkettim internette :D

Evet her daim stabil nokta atışı değer olmuyor garanti 200-300 oynar :D.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
tabii ki üst sekment diye donanım kısmasına gerek yok bu sadece testlerle olan birşeyde değil %1 ve %0.1 Low fps değerlerinede baktınız mı ?. Diğer laptoplar %1 fpsde drop yemezken Victuslar birçoğu %1 Low fps oranında drop yiyiyor. Yani stutter oluşuyor. Bu da aradaki watt farkından kaynaklı işlemci tam güçte çalışmadığından fps ve drop sorunlarıyla karşılaşıyor üstte belirttiğim gibi objektif yaklaşmak önemli benden daha iyi yapabiliyosanız açın ben gibi konu yapın hocam benim hiç bir şekilde itirazım yok.
Hocam %1 değerleri araştırmalarıma göre gayet ideal

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Kasası biraz zayıf, ekran sallantısı kronik, tasarım şahsen çöp ama katılmadığım bir nokta var; Asus Tuf A15 (2023) Ryzen 7 7735HS RTX 4060 laptop kullanıyorum. CPU Stres testi yaptığım zaman CPU kendisini 95 dereceye sabitliyor ve işlemci hızı 4.5'lardan 4 GHZ'ye kadar geriliyor. Oyunlarda vs 90-95 derecelerde gezinmesine rağmen düşme yaşanmıyor ama stres testinde CPU kendisini yavaşlatıyor.

Attığınız testlere baktığımda Victus 84 derecelerde 60W'larda takılıyor 90'lara çıkmıyor ama 4.6GHZ'de at gibi çalışıyor 😊
Sizce kısıtlama olmasaydı da cihazın kendisini kısıtlaması mı daha iyiydi yoksa firmanın baştan limit koyması mı? Bende 2. Seçenek daha makul🙂 zira bu sefer cihaz kendisini kısıtlasa siz veya bir başkası Victus'lar soğuyamayıp hız kesiyor diye konu açardı.

Ekran sallantısınıda yeni modellerle çözdüler artık çok sıkı açarken kas çalışıyoruz :D.

NZXT

80+ Bronze
Zaten konu başında tek eleştirdiğim Cinebench skor yanlışıydı, ama sonra devamında verdiğin cevaplar konudaki limit eleştirisinden çok daha farklı kısımlara geldi, he sinirlenmişsindir olur öyle ama dediğim gibi konu başındakine göre değil bu cevabım.

Evet her daim stabil nokta atışı değer olmuyor garanti 200-300 oynar :D.
Sinirlenmedim hocam sadece arkadaş soğutmasını övüyormuş yaz ayında klima gibi kullansın dedim bu lafımda bir sorun yok.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
969
İsim
Ömer Murat KARACA
Ekran sallantısınıda yeni modellerle çözdüler artık çok sıkı açarken kas çalışıyoruz :D.
Sesli güldüm, Allah da seni güldürsün hocam😂
Geçen yaz sonu bi arkadaşa 13500H + 4060 Victus aldık onda vardı. Çözmeleri gayet iyi olmuş çünkü sinir bozucu bir durum.

NZXT

80+ Bronze

Katılıyorum size sıcaklık ve W arasındaki dengeyi bulmak lazım firmalar bunun için ek termal çözüm geliştirmesi lazım diye düşünüyorum ne çok ısınıp fps kısmaması lazım yada W'den dolayı fps drop yememesi lazım.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,215
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Şahsen tasarımını sevdim ben ancak ekran özellikleri bana bir tık zayıf gelmişti 1-2 modelde
yinede fiyatı falan güzelse eğer alınmamazlığı yok ürünün

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
969
İsim
Ömer Murat KARACA
Şahsen tasarımını sevdim ben ancak ekran özellikleri bana bir tık zayıf gelmişti 1-2 modelde
yinede fiyatı falan güzelse eğer alınmamazlığı yok ürünün
Kesinlikle katılıyorum. Zira fiyat olarak çok cazip bir seri Victus'lar. En ölüsüyle bile Excalibur'dan iyidir Victus😂

Ben Tuf'u alırken 4060'lı cihazlar yeni çıkmıştı, önceki cihazım da Tuf olduğundan gözüm kapalı yine tuf aldım. Victuslar aynı paraydı, 1-2K altına da Excalibur vardı. Şuan Tuf 40K, Victus'lar 33-34K. Aradaki 6K'yı şuan alıyor olsam vermem ve Victus alırım.

omerfaruk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Ömer Faruk Altınova
Kasım ayında 33K ya 7840HS 4070 li Victus almış biri olarak cihazın performansında zamanla düşüş olduğunu düşünüyorum. Cinebench konusunda cihazı teslim aldığım ilk gün yaptığım cinebench testinde 15899 puan aldım(AMD chipset software kurulu değilken ve balanced modda). %1 low fps konusuna kesinlikle katılıyorum %1 low fps düşüşleri yüzünden oyun deneyimim çok kötü etkileniyor. Kullanımlardan hiçbiri %100 olmamasına rağmen %1 low fps de droplar yaşanıyor. Isınma konusunda balanced modda cihazda maksimum 86 derece gördüm. Performance moda alınca 76-78 bandına geriliyor. Cihazın etrafı pek boş değil ve çok toz alabileceği yerde duruyor o yüzden sıcaklıkların artması normal. Günün sonunda fiyat/performans olarak iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Yaşadığım sorunlar cihazıma özel mi genel sorunlar mı bilmiyorum.
1707068240435.png

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,249
Üyeler
159,593