- Reaksiyon skoru
- 1,181
Yukarıda isimbulamajimin dediğine geliyor olay frcyle 10bite yakın verdiği için 1milyar renk gösterebiliyorEvet, bizzat MSI sayfasında yazıyor : Alıntıyı görüntüle
Yukarıda isimbulamajimin dediğine geliyor olay frcyle 10bite yakın verdiği için 1milyar renk gösterebiliyorEvet, bizzat MSI sayfasında yazıyor : Alıntıyı görüntüle
Yalan 10 bit yerine gerçek 8 bit alman daha iyi
Chatgpt genelleme yaparak bilgi veriyor. Bu yüzden yanlış. Profesyonel inceleme yapan kanallara bakarak değerlendirmen gerekir.8Bit 2k olanı Al
Özellik Gerçek 8-bit Panel 8-bit + FRC Panel Renk Derinliği 8-bit (gerçek) 6-bit veya 8-bit + FRC Toplam Renk Sayısı ~16.7 milyon ~16.7 milyon (simüle edilmiş) FRC (Frame Rate Control) Gerek yok Varlığı gerekli Renk Geçişleri Daha düzgün ve doğal Bazen hafif titreşim veya parazit Fiyat Daha pahalı Daha uygun fiyatlı Profesyonel Kullanım Grafik-tasarım, video editing Günlük kullanım, oyun, multimedya Üretim Maliyeti Yüksek Daha düşük Panel Kalitesi Daha yüksek renk doğruluğu Renk doğruluğu biraz daha düşük Göz Yorgunluğu Riski Daha düşük FRC nedeniyle bazen artabilir
Geçen seferde açıklamıştım, çoğu içerik 8 bit, 10 bit olması önemli değil. İlla bu kadar takıntılıysanız frc olmayan bir model alın. Ne değişecekse sanki.Hocam 16.7 milyon ve 1.07 milyar renk farkı hissedilmez mi?
Hocam 24.5 ve 2K olması çok güzel fakat bazı sorunlar okudum 8bit banding riski var diye hikayeli oyunlarda karanlık ve gökyüzü sahnelerinde vs. o yüzden takıldım. Şu an mesela 8bit+frc olan MSI MAG 251RX kullanıyorum.Chatgpt genelleme yaparak bilgi veriyor. Bu yüzden yanlış. Profesyonel inceleme yapan kanallara bakarak değerlendirmen gerekir.
LG oled gerçek 10 bit ama gradyan işleme performansı zayıf. Dell ise 8 bit + frc ile 10 bit ve iyi gradyan performansı sayesinde daha iyi.
Alıntıyı görüntüle
Rtings test yaparken 8 bit veya frc diye ayrım yapmıyor. Nvidia denetim masası üzerinden 10 bit oluyorsa 10 bit olarak değerlendiriyor.
While gradient handling is an important part of picture quality, you don't need to have a 10-bit monitor if you're only using it for general productivity, web surfing, or viewing videos online since most content is still in 8-bit. However, if you're a content creator, sensitive to the flickering on an 8-bit+FRC panel, or want a better HDR experience, it might be worth getting a true 10-bit monitor.
Genel kullanımda çoğu içerik 8 bit, 10 bit monitör ihtiyacınız yok, eğer üretkenlik için kullanacaksanız o zaman 10 bit monitör işinize yarayabilir.
Ayrıca rtings cevabı:
Alıntıyı görüntüle
Profesyonel incelemeciler örneğin monitord unboxed bit değeri üstünde hiç durmuyorlar. Normal kullanımda 6 bit + frc ile 8 bit yeterli. 8 bit doğal veya 10 bit frc de yeterli. Çoğu içerik 8 bit. İsterse 7485929472710174 bit olsun bir anlamı yok.
Kendimde qd oled monitör kullanıyorum. Ha 8 bit ha 10 bit yapıyorum gözle görülür fark yok. Hdr içeriklerde fark oluşuyor sadece.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Geçen seferde açıklamıştım, çoğu içerik 8 bit, 10 bit olması önemli değil. İlla bu kadar takıntılıysanız frc olmayan bir model alın. Ne değişecekse sanki.
İnternette yazanların çoğu yanlış. Bu işin üstadı olan kanallara bakıyorum frc ile alakalı bir sorun yok. Gradyan performansı zayıfsa ister gerçek 8 bit ister 8 bit frc olsun zaten kötü gözükecek. Doğal olunca daha iyi olur anlamına gelmiyor.Hocam 24.5 ve 2K olması çok güzel fakat bazı sorunlar okudum 8bit banding riski var diye hikayeli oyunlarda karanlık ve gökyüzü sahnelerinde vs. o yüzden takıldım. Şu an mesela 8bit+frc olan MSI MAG 251RX kullanıyorum.