Yardım 9070XT Kullananlar Toplanın

9070 XTnin genel bir driver sorunu yok. Sadece bazı sistemlerde DDU bile işe yaramıyor temiz format gerekiyor o kadar. Nvidianın facia driver sorunu göz önüne alındığında hiçbir sorunu yok desek yeridir. Son olarak CW sorunu olma ihtimali %30 civarında. Çok aşırı CW'li denk gelmesi olasılığıda çok nadir.
Yazdığım inceleme yazısı buradadır:

hocam redstone tüm driver için değilmiydi ya yanlış biliyorum herhalde kusura bakmayın

Senin dediğin FSR için bir güncelleme olacak. Yani görüntü, FPS artışı gibi şeyler için. Zaten bunlarla ilgili sorunum yok benim. :D 2K Ultra'da oynuyorum her şeyi. :D

9070 XTnin genel bir driver sorunu yok. Sadece bazı sistemlerde DDU bile işe yaramıyor temiz format gerekiyor o kadar. Nvidianın facia driver sorunu göz önüne alındığında hiçbir sorunu yok desek yeridir. Son olarak CW sorunu olma ihtimali %30 civarında. Çok aşırı CW'li denk gelmesi olasılığıda çok nadir.
Yazdığım inceleme yazısı buradadır:
eline sağlık

hep çözüldü çözüldü deniyor ama 1 2 ay sonra aynı muhabbetler
Bence Amd kartların üzerindeki küçük donanımlar kalitesizler ve çok hızlı bozulabiliyorlar.
Çoğu ekran kartlarının tamirlerini izliyorum. Neredeyse 80% kartların vram bozulmaları sadece Amd tarafında var. Nvidia da oluyor ama zannimce o da 1 yıl aralıksız Mining yapılmış kartlardır.

Bence Amd kartların üzerindeki küçük donanımlar kalitesizler ve çok hızlı bozulabiliyorlar.
Çoğu ekran kartlarının tamirlerini izliyorum. Neredeyse 80% kartların vram bozulmaları sadece Amd tarafında var. Nvidia da oluyor ama zannimce o da 1 yıl aralıksız Mining yapılmış kartlardır.
Üreticiden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Mesela Sapphire de daha çok görülüyor bu tarz sorunlar, asus rog strix 6750 xt var bende sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar ama benim şanslı olmamdan da kaynaklanabilir, bilemiyorum

Gigabyte 9070 XT var bende ilk aldığım zamanlarda çok ısınıyor , driver sorunlari ve istediğim FPS i alamadığım hissi oluşturuyordu örnek veriyorum remake oblivion a fsr4 gelmişti fakat driveri kurmama rağmen fsr3 ile oynatiyordu gpu temp 70 lerde gpu MEM temp 95 leri görüyordu son gelen updateler ve undervolt ile hiç bir proplemim kalmadi 5070 ti performanslarina bakıyorum bazen geçiyor bazen yeniliyor ama 5070 ti kafa tutuyor bence

sapphire 9070xt pulse kullanıyorum çok olmadı 10gün falandır sorun yaşamadım daha

Dediğiniz gibi düşük segment AMD ekran kartlarında kalitesiz bileşenler kullanılıyor. VRAM sorunlarının AMD kartlarda daha fazla görünüyor olması en çok ucuz modellerin tercih edilmesinden kaynaklı. AMD kullanıcıları orta segment yada üst segment bileşenlere sahip olanları pek tercih etmiyor. Doğrudan oyuncu odaklı işimi kurtarsın olabildiğince ucuz olsun diye tercih yönelimi olduğundan AMD ekran kartı alanlar serilerin en ucuzunu alıyor. Nvidia kullanıcıları ise çoğunlukla bütçesi yeteceğini düşündüğü için düşük segmentten ziyade orta segmenti tercih ediyor. Ayrıca AMDye rakip olan kartlarında daha fazla güç tüketimi olduğu bir döneme denk geldi birçok kart. Bu gücü kontrol altına alabilmek içinde Nvidia kart üreticileri mecbur daha iyi materyaller kullanmaya başladı. Ayrıca Nvidia tarafında da sorunlu bol bol kartlar vardı. Mining ihtiyacı duymadan blokları ayrılan sürüyle Nvidia kart vardı. Özellikle bir dönemin Gigabyte 3060-3070 Gaming serileri çok fazla şikayet almıştı. Müşterilerim arasında bile Gigabyte'ın bu giriş segment kartlarından çok şikayet aldım. Şuanki güncel seride bile RX 9070 XT kartlar arasında en çok sorun çıkartan yine Gigabyte markası oldu. İlk partide ciddi ısınma sorunları şikayetiyle kendi başını yaktı. Diğer RX 9070 XT üreticilerinde bu tip ısınma şikayeti çok nadir gerçekleşmekte.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,952
Üyeler
184,088
Son üye
otdbaskan
Geri